Haberler

Almanya'da Gelecek Vaat Eden 25 Kadından Biri Tuncelili

Almanya'da aylık olarak yayımlanan "Edition F" isimli derginin ülkede gelecek vaat eden ve dünyayı daha güzel kılan 750 iş kadını için internet üzerinden yaptığı ankette Tuncelili Aynur Özdemir, ilk 25'e girdi.

Anketin sonuçlanmasının ardından "Edition F" dergisi tarafından ödüllerin dağıtıldığı bir kokteyl düzenlendi. Derginin yöneticileri ile Almanya'nın önde gelen girişimcilerinin katıldığı törenle ödülünü alan Aynur Özdemir, yaptığı konuşmada, "750 kadın içerisinde önce 250'ye, sonra da ilk 25'in içerisine girmek benim için onur verici. Gelecek vaat eden ve dünyayı daha güzel kılan kadınlara verilen bu ödül beni son derece mutlu etti" dedi.

1968 yılında Tunceli'nin Nazımiye ilçesi Turnayolu köyünde doğan Aynur Özdemir, 1987 yılında aile birleşimi ile Almanya'nın Berlin kentine yerleşti. 13 çocuklu ailenin üyesi olan Özdemir, Almanya'ya gittiğinde dil bilmiyordu. Kurslara giderek kısa sürede Almanca öğrenen Özdemir, çalışma izni almasının ardından temizlik şirketinde çalışmaya başladı. Özdemir, uzun yıllar çalıştığı şirkete müdür olduktan bir süre sonra 2000 yılında kendi şirketi olan Forever Clean'ı kurdu. Özdemir, şirket kurmasının ardından ülke genelinde hastane, okul ve bankalara temizlik hizmeti vermeye başladı. Hayatı mücadeleyle geçen Özdemir, başarısını sürekli eğitimin yanı sıra öğrenme, yenilenen teknikler ve teknolojiyi takip ile disipline borçlu olduğunu söylüyor.

İstanbul ve Ankara'da aynı isimle şirket kurdu

2009 yılında İstanbul ve Ankara'da da aynı isimli şirket kurarak temizlik hizmeti vermeye başlayan Aynur Özdemir, sonraki yıllarda Türkiye genelinde hizmet verilen il sayısını 11'e yükseltti. Türkiye'de 200 çalışanı bulunan şirketin yerli ve yabancı müşterilere kurumsal hizmet verdiğini dile getiren Özdemir, "Ankara da Avrupa Delegasyonu, Fransız Kültür, TNT kargo, büyükelçilikler, yabancı şirketler, Türkiye geneli Media Marktler, Vatan Bilgisayar, Anadolu Sigorta, Alman Konsolosluğu gibi kurumsal firmalara hizmet veriyoruz. Ayrıca Türkiye'de personele temizlik ve iş güvenliği ile ilgili eğitim ve sertifika veriyoruz. Önceliğimiz kadınlar. Çünkü biz kadınların iş alanında hak ettiği yerlere gelmesini istiyoruz ve bu konuda onları teşvik ediyoruz. Ekip şeflerimizin büyük bölümünü kadınlar oluşturuyor" dedi.

Almanya ve Türkiye dışında Avusturya'da da 6 aydan bu yana hizmet vermeye başladıklarını kaydeden Özdemir, şirketin sadece temizlik değil, catering ve bahçıvanlık konusunda da hizmet verdiğini sözlerine ekledi.

Bir kız çocuğu annesi olan Özdemir, zaman zaman Türkiye'de başarılı iş kadınlarıyla ilgili düzenlenen panel ve seminerlere katılarak konuya ilişkin deneyimlerini paylaşıyor. Girişimcilik alanında çok sayıda ödülü bulunan Özdemir'in Almanya'da Zerne isimli bir de döner restoranı bulunuyor. - TUNCELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aynur Özdemir Tunceli Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title