Haberler

Almanya'da Balder'den 400 Kişilik İftar

Temel ELCİVAN-DUİSBURG/DHA Almanya'nın Duisburg kentinde faaliyet gösteren Almanya Balıkesir Kültür ve Dayanışma Derneği(BALDER), büyük bir çoğunluğu üyesi olan yaklaşık dört yüz kişiye iftar verdi.

Temel ELCİVAN-DUİSBURG/DHA Almanya'nın Duisburg kentinde faaliyet gösteren Almanya Balıkesir Kültür ve Dayanışma Derneği(BALDER), büyük bir çoğunluğu üyesi olan yaklaşık dört yüz kişiye iftar verdi.

2006 yılından beri sosyal ve kültürel etkinlikleriyle tanınan Almanya Balıkesir Kültür ve Dayanışma Derneği(BALDER) dün akşam Eren Düğün Salonu'nda, geleneksel olarak her yıl düzenlediği iftar programların 10.'sunu gerçekleştirdi.

İftar programına Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, Duisburg Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Kocalar, T.C. Düsseldorf başkonsolosluğundan Konsolos Tülin İnce, BALDER Başkanı Ramazan Köyden, dernek yöneticileri ve kalabalık bir davetli grubu katıldı. İftar programı Ali Doğru'nun ramazan ayı üzerine yaptığı sohbetle başladı, Soner Demirtürk'ün Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okumasıyla devam etti. Sunumu dernek yöneticilerinden Kemal Kanıkurumaz'ın yaptığı iftar programında Türkiye ile Almanya milli marşlarının okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçildi.

İlk konuşmacı olarak kürsüye gelen T.C. Düsseldorf Başkonsolosluğu'ndan Konsolos Tülin İnce, „hepimizin bildiği gibi, Ramazan ayı, Müslümanlar için, inanç, huzur, karşılıklı sevgi saygı ve paylaşmanın öne çıktığı, insanlarımızın kalplerini birbirine yaklaştıran, komşuluk, akrabalık ve kardeşlik duygularını artıran bir aydır. Ayrıca, oruç ibadetimizi yerine getirirken de, zor durumda bulunan, açlık ve zorluk içinde olan insanların sorunlarını daha da iyi idrak ederek, bunların giderilmesine de yardımcı olmaktayız. İkinci vatanımız haline gelen Almanya'da düzenlenen iftar yemeklerinin, Türk ve Alman toplumlarının farklı dinlere ve kültürlere mensup insanların yakınlaşmasına yardımcı olduğuna, hoşgörü ve diyalog ortamının sağlanmasına doğrudan katkı yaptığına inanıyorum. Bundan dolayı da bu iftar programını düzenleyen BALDER yöneticilerine teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

İFTAR GELENEĞİNİ ÖNEMSİYORUM

Söz sırası kendisine geldiğinde davetlilere Türkçe olarak hosgeldiniz diyerek, konuşmasına başlayan Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, „burada bulunmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyorum. Davetiniz için çok teşekkür ederim, eşimle seve seve geldik, çünkü iftar yemeği geleneğini çok önemsiyorum. Bana göre bu sadece Müslümanların bir geleneği değil, aynı zamanda şehrimize ait olmuş bir özelliktir. Şehrimizdeki bir çok farklı din ve kültürlerden olan insanların bir arada dayanışması da, oldukça önemlidir. Bu program için emek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen BALDER Başkanı Ramazan Köyden, „İslam'ın kutsal ayı olan Ramazan'ı hep birlikte idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Almanya Balıkesir Kültür ve Dayanışma Derneği(BALDER) olarak, geleneklerimizi Almanya'da yaşamaya ve yaşatmaya önem gösteriyoruz. Bunun içinde 10. iftar programımızda sizlerle birlikte olmaktan dolayı oldukça mutlu olduk" dedi.

konuşmaların ardından okunan ezanla oruçlar açıldı, hazırlanan yemekler özel servis elemanlarınca davetlilere sunuldu. Programın son bölümünde Duisburg Anakent Belediye Başkanı Sören Link, önce BALDER yöneticileriyle ardından da salonda bulunan çocuklarla toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Düsselldorf Ali Doğru Balıkesir Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title