Haberler

Aliağa Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Şenliklere Hazır

Güncelleme:

Aliağa Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Yunt Dağı Yayla Şenliklerinin bu yıl 20. si gerçekleştiriliyor.

Aliağa Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Yunt Dağı Yayla Şenlikleri'nin bu yıl 20.'si gerçekleştiriliyor.

İzmir'in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği, her yıl haziran ayında gerçekleştirdiği yayla şenlikleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Dernek Başkanı İbrahim Eroğlu herkesi yayla şenliklerine davet etti.

14 Haziran Pazar günü Yunt Dağı'nda yapılacak yayla şenlikleri kapsamında Karadeniz yöresine ait oyunlar ve yöresel sanatçılar sahne alacak. Karadeniz'in yöresel sanatçılarından Yakup Atalay, Nuri Bahadır ve İhsan Aydın'nın Karadeniz ezgilerinden oluşan şarkıları şenliğe katılan vatandaşlara keyifli bir hafta sonu yaşatacak. Ayrıca şenlikte horon ve tulum da katılımcıları coşturacak.

EROĞLU: KARADENİZ'İN TÜM GÜZELLİKLERİNİ ORTAYA KOYACAĞIZ

Karadeniz kültürünün tanıtılmasında yayla şenliklerinin çok önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Aliağa Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Eroğlu, "Geleneksel yayla şenliğimizin 20.'sini 14 Haziran Pazar günü gerçekleştireceğiz. Şenliğimiz için çalışmalarımız son aşamaya geldi. Vatandaşlarımıza eğlenceli bir hafta sonu yaşatacağız. Şenliğimizde Karadeniz müziklerinin vazgeçilmez çalgıları kemence ve tulum eşliğinde verilecek olan konserler ile onlarca vatandaşımız horon oynayacak. Karadeniz'in tüm güzelliklerini ortaya koyacağız. Herkesi şenliğimize davet ediyorum" diye konuştu.

14 Haziran Pazar günü Yunt Dağı'nda gerçekleştirilecek olan yayla şenliğine katılmak isteyen vatandaşlar için saat 08.30'da Aliağa Demokrasi Meydanı'ndan otobüs kaldırılacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karadeniz Aliağa İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title