Haberler

Albay Doğan'a Sağlık Tahliyesi

Ergenekon Soruşturması Kapsamında Tutuklu Bulunan Emekli Albay Arif Doğan Sağlık Sorunları Nedeniyle Tahliye Edildi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli albay Arif Doğan sağlık sorunları nedeniyle tahliye edildi.

Emekli Albay Arif Doğan’ın avukatı Coşkun Atılgan müvekkilinin hastalığının belirlenmesi ve tedavisiyle ilgili Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden rapor istemişti.

Hastane tarafından düzenlenen raporda Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanun'un 16. maddesine göre, Doğan'ın hastalığının özelliği nedeniyle hapishane şartlarında hayatını sürdürmesinin mümkün olup olmadığının tespit edilmesinin istendiği hatırlatılmıştı. Doğan'ın iç hastalıkları, göz, ortopedi, kardiyoloji ve psikiyatri alanlarında muayene edildiği ifade edilen raporda, hastada "dördüncü aşamada kalp yetmezliği, koroner arter hastalığı, geçirilmiş koroner by-pass operasyonu, koroner stent uygulaması, diabet, orta derecede işitme kaybı, diyabete bağlı görme bozukluğu, sol ayakta daha şiddetli olan düşük ayak sendromu ve anksiyete bozukluğu"nun tespit edildiği kaydedilmişti. Raporun sonuç bölümünde ise "mevcut hastalıklar tedavi ile sonlandırılacak tipte değildir. Halen içinde bulunduğu tedavi koşulları kişide psikolojik sıkıntı ve stres kaynağıdır. Tedavisinin sağlıklı yürütülmesine engeldir. Rahatsızlıkları cezaevi koşullarında tedavi ile şifa bulamaz" denilmişti. Hastaneden alınan rapor ile birlikte İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvuran avukat Atılgan müvekkilinin tahliyesini talep etmişti. Bu telebi değerlendiren mahkeke Arif Doğan'ın tahliyesine karar verdi. Soruşturma kapsamında 15 Ağustos 2008 tarihinde Ankara'da tutuklanan emekli Albay Arif Doğan’ın yaklaşık 4 aydır Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 1. Dahiliye bölümünde tedavisi devam ediyor.

İDDİANAMEDE NEYLE SUÇLANIYOR?

Ergenekon soruşturması kapsamında hazırlanan ikinci iddianamede sanık olarak yer alan Arif Doğan'ın "Terör örgütü üyesi olmak, yasaklanana bilgileri temin etmek, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve vahim nitelikte silah bulundurmak suçlarından 20 yıldan 50 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title