Haberler

Alanya - Kaymakam, Bakan Yardımcısından Personel İstedi

Kaymakam, bakan yardımcısından personel istedi

Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı'dan Turizm Danışma Bürosu'na ve Arkeoloji Müzesi'ne personel atanmasını talebinde bulundu.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ve Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti. Kaymakam Hasan Tanrıseven ziyarette, Alanya'nın turizm potansiyeli hakkında Bakan Yardımcısı Arıcı'ya bilgi verirken, Müze Müdürlüğü'nde ve Turizm Danışma Bürosu'nda personel sıkıntısı yaşandığını belirterek, zaman zaman başka kurumlardan personel takviyesi yapılan birimlere personel atanması talebinde bulundu.

'YETERLİ PERSONEL YOK'

Alanya'da birçok tarihi ören yeri olduğunu söyleyen Kaymakam Tanrıseven, "Müze Müdürlüğü'nün restorasyon projeleriyle ilgili yeterli personeli yok. Kadro takviyesi yapılırsa çok daha işler yapılacağına inanıyorum. Türkiye'nin turizm gelirlerinin yaklaşık yüzde 10'unu karşılayan Alanya'da sizlerin desteğiyle gayretle çalışmayı sürdüreceğiz" dedi.

Bakan Yardımcısı Arıcı ise Antalya'ya gelen turistlerden yaklaşık 3 milyonunun Alanya'ya geldiğini belirtirken, personel konusunda en kısa zamanda gerekli takviyelerin yapılacağını kaydetti.

Daha sonra ALTSO Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelen Bakan Yardımcısı Arıcı, Türkiye'ye gelen 36 milyon turistin 10'da birinin Alanya'da tatil yaptığına işaret etti. Alanya'nın Türkiye'de turizmin başlangıç yeri olduğunu vurgulayan Bakan Yardımcısı Arıcı, "Yabancının en fazla mülk aldığı ikinci kentimiz de Alanya'dır. Bu yüzden de çok önemlidir" diye konuştu.

Bakan Yardımcısı Arıcı daha sonra Ak Parti İlçe Teşkilatı'nı ziyaret etti.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Teoman ERİŞ/ALANYA, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdurrahman Arıcı Ak Parti Türkiye Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title