Haberler

Alanya - Eğitim- İş Genel Başkanı Demir: 17-25 Aralık?ı Yolsuzlukla Mücadele Haftası İlan Edelim

Eğitim- İş Genel Başkanı Demir: 17-25 Aralık'ı yolsuzlukla mücadele haftası ilan edelim Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim- İş) Genel Başkanı Veli Demir, "En önemli değer dürüstlüktür, doğruluktur, devlet malına sahip çıkmaktır.

Eğitim- İş Genel Başkanı Demir: 17-25 Aralık'ı yolsuzlukla mücadele haftası ilan edelim

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim- İş) Genel Başkanı Veli Demir, "En önemli değer dürüstlüktür, doğruluktur, devlet malına sahip çıkmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı'na ve siyasi iktidara çağrıda bulunuyorum: Geliniz, 17-25 Aralık tarihini rüşvet ve yolsuzlukla mücadele haftası ilan edelim" dedi.

Eğitim- İş Alanya Temsilciliği'nin ilçedeki bir restoranda kaynaşma ve dayanışma yemeği düzenledi. Yemeğe, Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, Antalya Şube Başkanı Mehmet Balık, sivil toplum örgütleri ve siyasi parti temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

DÜŞÜNDÜRÜCÜ KADRO

Yemekte konuşan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir, sorunları yerinde görmek için geldikleri Alanya'da, ilçe milli eğitim müdürlüğü başta olmak üzere birçok okulu da ziyaret ettiklerini söyledi. İlçede yaptıkları incelemeler sonrasında hayal kırıklığı yaşadıklarını belirten Demir, "Alanya Türkiye'nin incisi bir yer olmasına rağmen halen okullarında ciddi sayıda ücretli öğretmen uygulaması var. Atanamayan 400 bin öğretmen olmasına rağmen, Alanya gibi bir yerde öğretmenlerin büyük bir bölümünün ücretli olması düşündürücüdür. Bu atanamayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize haksızlıktır" dedi.

EN BÜYÜK TAHRİBAT EĞİTİMDE

Ülkede 13 yılda büyük tahribatlar yapıldığını savunan Veli Demir, "İç politikada, dış politikada, adalette ve hukukta büyük tahribatlar yaşandı, ama en büyük tahribatın eğitimde yaşandığını biliyoruz. AKP iktidarı döneminde cumhuriyetin eğitim sistemi adeta tarumar edildi, yok sayıldı. Tevhid-i Tedrisat yok sayıldı. Bilimsel, laik, demokratik eğitimin yok edildiğini gördük" ifadelerini kullandı.

RÜŞVET VE YOLSUZLUKLA MÜCADELE HAFTASI

Hükümetin eğitim programını incelediklerini anlatan Eğitim-İş Genel Başkanı Veli Demir şöyle dedi: "64'üncü hükümetin acil eylem planını inceledik. Eğitim adına hiçbir şey yok. Sadece dün yaptıklarını tekrar edeceklerini söylemekteler. Eğitimin daha da özelleştirileceği belirtiliyor. Eğitimin daha da gericileştirileceği açıkça söyleniyor. Değerler eğitiminden bahsedilmekte. En önemli değer dürüstlüktür, doğruluktur, devlet malına sahip çıkmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı'na ve siyasi iktidara çağrıda bulunuyorum: Geliniz, 17-25 Aralık tarihini rüşvet ve yolsuzlukla mücadele haftası ilan edelim ve en önemli değer olan doğruluğu, dürüstlüğü çocuklarımıza anlatalım."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Veli Demir Antalya Alanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title