Haberler

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, Şeb-İ Arus Töreninde Birlik ve Beraberlik Mesajı Verdi

Mevlana Celalleddin-i Rumi Hazretlerinin Hakka yürüyüşünün 740’ıncı seneyi devriyesini anma töreni Akyazı Küçücek Mahallesi Tasavvuf Musikisi ve Kültürünü Tanıtma Yaşatma ve Sosyal Yardım Derneği (TEKDER)’nde gerçekleşti2002 yılında kurularak 5 yılda 36 ülke temsilcisini ve ülke içinde de bir çok misafiri ağırlayan TEKDER Küçücek’te ikincisini gerçekleştirdiği Şeb-i Arus törenine Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, TEKDER Onursal başkanı Adil Yıldız, Emekli müftü araştırmacı yazar Ragıp Güze, ilçe müftüsü Mehmet Şenokur, Sakarya Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Korkmaz, Sosyal İşler Müdürü Fikret Dönmez, Akyazı MHP belediye başkan adayı Bahattin Dertlioğlu, Konya Mevlevi şefi Nejat Tezcan, Genel koordinatör Ahmet Albay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlana Celalleddin-i Rumi Hazretlerinin Hakka yürüyüşünün 740'ıncı seneyi devriyesini anma töreni Akyazı Küçücek Mahallesi Tasavvuf Musikisi ve Kültürünü Tanıtma Yaşatma ve Sosyal Yardım Derneği (TEKDER)'nde gerçekleşti

2002 yılında kurularak 5 yılda 36 ülke temsilcisini ve ülke içinde de bir çok misafiri ağırlayan TEKDER Küçücek'te ikincisini gerçekleştirdiği Şeb-i Arus törenine Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı, TEKDER Onursal başkanı Adil Yıldız, Emekli müftü araştırmacı yazar Ragıp Güze, ilçe müftüsü Mehmet Şenokur, Sakarya Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Korkmaz, Sosyal İşler Müdürü Fikret Dönmez, Akyazı MHP belediye başkan adayı Bahattin Dertlioğlu, Konya Mevlevi şefi Nejat Tezcan, Genel koordinatör Ahmet Albay ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mevlana Celalleddin-i Rumi Hazretlerinin Hakka yürüyüşünün 740'ıncı seneyi devriyesi münasebetiyle Akyazı Küçücek Mahallesinde bulunan Tasavvuf Musikisi ve Kültürünü Tanıtma Yaşatma ve Sosyal Yardım Dernek binasında Şeb-i Arus töreni büyük bir huşu içinde gerçekleşti.

Mevlana Celalleddin-i Rumi hazretlerinin hayatının ve dünya görüşünün anlatıldığı konuşmalar, sinevizyon gösterileri, Türk Tasavvuf Musikisinin seçkin örneklerinden oluşan konserler ve akabinde de yapılan sema gösterileri ile yapılan programda oldukça güzel anlar yaşanırken Akyazı'dan ve çevre illerden gelerek izleyenlere manevi atmosferi dolu dolu yaşatan programda duygulu anlar yaşandı.

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı; "Şeb-i Arus Mevlana hazretlerinin Hakka vuslatıdır. Hak diliyle bize çok şey anlatıyor. Kardeşliğin ve paylaşmanın kapısını aralıyoruz. Paylaşmak her şeyi ve kardeş olmanın sırrına erebilmektir meselemiz. Bu akşam hazreti Mevlana'yı anıyoruz ancak sonuçta çıkarabilmeliyiz. Bugün Suriye'de ağlayan kardeşlerimiz var işte onlar bizim kardeşlerimiz onların yanında olabilmek ve onlar gibi olabilmek işte işin sırrı, ben buradaki bu etkinliği düzenleyen tüm kardeşlerime bizlere bu huşu dolu geceyi yaşattıkları için teşekkür ediyorum ve her zaman yanlarında olduğumu yinelemek istiyorum" dedi.

Gecede yapılan diğer selamlama konuşmalarında da birlik ve beraberlik çağrısı yapılarak, "Zaman birlik zamanı. Gel, ne olursan ol yine gel felsefesini unutmayalım. Ülkemiz ve İslam birliği adına kenetlenerek birlikteliğimizi perçinleyelim" ifadeleri kullanıldı. - SAKARYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethi Yaşar Sakarya Akyazı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title