Haberler

Akupunktur'daki Şifa

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Fizik ve Rehabilitasyon Bölümü Uzman Dr. Yasin Tekin Akupunktur hakkında bilgi vererek, "Çin'de 5 bin yıldan beri uygulanan altın, gümüş ve çelik iğnelerle yapılan ve hiçbir yan etkisi olmayan doğal bir tedavi yöntemidir. Akupunktur iğnesinin ucunda ilaç yoktur" dedi.

Uzman Dr. Yasin Tekin Akupunktur'un ağrı kesici etkisi, vücutta dengeyi sağlayıcı etki, rahatlatıcı ve sıkıntı giderici etki ile vücudun bağışıklık sistemini ve direncini arttırıcı etkisi olduğunu söyledi.

Tekin, "Çin'de'de 5 bin yıldan beri uygulanan altın, gümüş ve çelik iğnelerle yapılan ve hiçbir yan etkisi olmayan doğal bir tedavi yöntemidir. Akupunktur iğnesinin ucunda ilaç yoktur. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafında Akupunktur yapılması öngörülen başlıca hastalıklar, şişmanlık, sigara alışkanlığı, migren ve gerilim baş ağrıları, romatizmalı hastalıklar boyun, omuz, bel ve bacak ağrıları, boyun fıtığı, kireçleme yüz ve beyin felci, kabızlık, ishal, menopoz şikayetleri, uyku bozukluğu, depresyon, stres ilaç, uyuşturucu ve alkol bağımlılığı gibi hastalıklardır. Zayıflama tedavisinde akupunktur tokluk hissi verir, midede kazınmayı önler metabolizmayı düzene soktuğu için halsizlik ve bitkinlik hissedilmez acıktığımız zaman ki sinirlilik el, ayak titremesini önler, açlık baş ağrısı yaşanmaz, kan şekerinin düşmesini önler ve tansiyon düşüklüğü, yüksekliği gibi belirtileri ortadan kaldırır.

Bu etkileri hisseden bir kişinin diyet yapması ve günlük yürüyüşlerle hareketini artırması ile kilo vermeyi işkence olmaktan çıkarır kişiye rahat ve kolay bir zayıflama sağlar. Tedavide kulak ve vücut kombinasyonu ile haftada 2-3 seanslık terapiler ve ayrıca kalıcı iğneler kullanılmaktadır. Sigara bırakma tedavisinde yine kulak akupunkturu ile aynı yöntemle uygulanır ve kişinin sigaraya olan isteği azaltılır. Sigaranın tadı bozulur ve sigara içilmediği zaman ortaya çıkan sinirlilik, el, ayak titremesi ve yoksunluk belirtileri ortadan kaldırılarak 1ile 2 seansta sigarayı bırakması sağlanır" dedi. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yasin Tekin Zonguldak Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title