Haberler

    Akıllı İlaç Üreticisi Proteus, Kullanılmadığında Doktorlara Rapor Gönderen Akıllı Kanser Hapları...

    Akıllı ürünlerin kullanımının son dönemde büyük atış göstermesiyle artık bu ürünlere şaşırmaz olduk. Peki akıllı ilaçlar için de durum böyle mi? Proteus adlı ilaç üreticisi, ilaçlarınızı kullanıp kullanmadığınızı doktorunuza ileten akıllı ilaçlar üretmişti. Şirketin şimdiki hedefi, benzer ilaçları kanser için üretmek.

    2017 yılında depresyon tedavisinde kullanılmak üzere akıllı haplar üreten Proteus, ilaç sektörünü tamamen değiştirecek adımlar atmaya devam ediyor. Silikon Vadisi'nde faaliyet gösteren şirketin ürettiği akıllı haplar, doktorunuza ilaç kullanım aktivitenizi aktarıyor. Eğer bir ilacın saati atlanırsa, size doktorunuz tarafından bildirim gönderilmesine de olanak tanıyor.

    2017'den beri 40'tan farklı hastalık için bu ilaçları üreten şirket, Novartis gibi sektör devlerinden de yatırım almış durumda. Aldığı yatırımlarla oldukça büyüyen Proteus'un bundan sonraki hedefinin, kanser tedavisinde kullanılmak üzere akıllı ilaçlar üretmek olduğu açıklandı. Şirketin ürettiği ilk kanser ilaçlarının testleri, bugün başladı.

    Yapılan testlerde 7 gönüllü kanser hastası, normal kanser ilaçları almak yerine şirketin ürettiği akıllı hapları kullanmaya başladı. Akıllı haplara gömülü bulunan sensörler, ilaç kullanım raporları sayesinde ilaçlarını aksatan hastaların tedavisini önemli oranda iyileştirecek. Proteus, önümüzdeki 2 yıl içersinde Fairview Sağlık Hizmetleri ve Minnesota Üniversitesi ile ortak yürütülen çalışmada, 750 hastanın verilerini kaydetmeyi amaçlıyor.

    Akıllı haplar, basit bir alıcı verici sensör çifti ile çalışıyor. Hapların içine yerleştirilen verici sensör, hasta ilacı kullandığı an aktif hale geçiyor. Hastanın bedenine yerleştirilen bir cep telefonu boyutundaki alıcı sensör de verici sensörün faaliyetlerini izliyor. Böylece hastaların ilaçları kullanıp kullanmadığı kolayca anlaşılabiliyor.

    Proteus'un ürettiği akıllı hapların, ilaç kullanımını takip etmesinin dışında hastanın aktivite düzeylerini de takip edebilme özelliği bulunuyor. Hastanın hareketlerini doktora rapor edebilen bu ilaçlar, hastanın hangi aralıklarla spor yaptığını kolayca takip edebilmeyi sağlıyor.

    Şirketin şu an yalnızca kemoterapi ilaçları üzerinde böyle bir çalışma yaptığı, fakat önümüzdeki dönemde tüm kanser ilaçlarını akıllı hale getirmeyi hedefledikleri belirtiliyor. Proteus'un klinik deneylerinin 2021 yılına kadar devam etmesi bekleniyor. Araştırmacılar, Proteus'un bu girişiminin ilaç alımlarını aksatmamak için önemli olduğunu fakat ilaç alımlarını hatırlatmak için başka sistemlere de ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

    Kaynak: WebTekno / Teknoloji

    Silikon Vadisi Depresyon Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title