Haberler

    Akıl Oyunları (A Beatiful Mind) Filminin Konusu Nedir?

    Güncelleme:

    Orijinal bir senaryoya sahip olan yapım, biyografik unsurlar taşıyor.

    Orijinal bir senaryoya sahip olan yapım, biyografik unsurlar taşıyor. Oyuncuların yüksek performansı ve çekim teknikleri de izleyicilerden tam not aldı. Haftalarca gösterimde kalan Akıl Oyunları, Türkiye'de 2 milyona yakın sinemasever tarafından izlendi. Toplam 6 dalda Oscar'a aday gösterilen yapım, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uyarlama Senaryo ve En İyi Yardımcı Kadın ödüllerinin sahibi oldu. Akıl Oyunları, BAFTA VE Altın Küre başta olmak üzere uluslararası festivallerde toplam 33 ödül kazandı.

    Akıl Oyunları Filminin Konusu Nedir?

    Film Amerikalı matematikçi John Ferbes Nash Jr'in hayatını üniversitede okuduğu yıllardan başlayarak anlatıyor. Aynı zamanda şizofreni olan Nash çevresiyle yaşadığı iletişim sorunları da filmin ana konusunu oluşturuyor. Bir yandan iktisat alanında oyun teorisini geliştirmeye çalışan Nash, bir yandan da artan şizofreni belirtileriyle uğraşır. Bencilliği yüzünden sevgilisiyle ve arkadaşlarıyla sık sık çatışma yaşar. Şizofreni belirtileri giderek artarken, oyun teorisini de geliştirmeye devam eder. En sonunda Nobel ödülünü kazanarak matematiğin en önemli isimlerinden biri olur.

    Akıl Oyunları Filminin Süresi Ne Kadar?

    A Beautiful Mind filminin toplam 2 saat 15 dakikadır.

    Akıl Oyunları Oyuncu Kadrosu

    Russell Crowe

    Jennifer Connelly

    Ed Harris

    Christopher Plummer

    Paul Bettany

    Adam Goldberg

    Josh Lucas

    Jason Gray Stanford

    Anthony Rapp

    Judd Hirsch

    Tanya Clarke

    Jillie Simon

    Vivien Cardone

    Austin Pendieton

    Kent Cassella

    Thomas F. Walsh

    John Blaylock

    Rance Howard

    Tracey Toomey

    Michael Abbott Jr

    Bryce Dallas Howard

    Holly Pitrago

    Brian Keith Lewis

    Jason Horton

    Douglas Taurel

    Akıl Oyunları Filminin Yönetmeni Kimdir?

    Filmin yönetmen koltuğunda Ron Howard oturuyor. Yönetmen, bu filmden sonra Dan Brown'ın yazdığı da Vinci Şifresi, Cehennem ve Melekler & Şeytanlar kitaplarını sinemaya uyarladı.

    Akıl Oyunları Filminin Yapımcıları Kimdir?

    Akıl Oyunları filminin yapımcıları, Brian Grazer, Ron Howard, Lousa Vellis, Maureen Peyrot, Karen Kehela Sherwood, Aldric La'auli Porter'dir.

    Akıl Oyunları Filminin Senaristi Kimdir?

    Film, Amerikalı ekonomist ve yazar Sylvia Nasar'ın "A Beautiful Mind" adlı kitabından uyarlanmıştır. Senaryo metni ve diyaloglar ise Hollywood'un en başarılı senaristlerinden biri olan Akiva Goldsman tarafından yazıldı. Akiva Goldsman, senaryosunu yazdığı filmler arasında da Vinci Şifresi ve Ben Efsaneyim gibi önemli yapımlar da bulunuyor.

    Akıl Oyunları Filminin Bütçe ve Hasılatı Ne Kadar?

    Çekimleri Amerika'nın New Jersey eyaletinde yapılan filmin toplam bütçesi 58 milyon dolardır. Dünya genelinde milyonlarca kişi tarafından izlenen filmin elde ettiği hasılat ise 313.542.341'dir.

    Kaynak: Hürriyet / Magazin

    Amerika Birleşik Devletleri şizofreni Yönetmen Magazin Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title