Haberler

Akil İnsanlar Manisa'da

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, Manisa'da çözüm sürecine ilişkin toplantı yaptı.

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, Manisa'da çözüm sürecine ilişkin toplantı yaptı. Katılımcılar 'Neden şimdi?', 'Pazarlık yapıldı mı?' gibi sorular sorarak endişelerini dile getirirken, ortak payda yine kanın durması oldu.

Çözüm süreci kapsamında Ege Blgesi'ndeki illerde temaslarda bulunan Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, Manisa'daki sivil toplum kuruluşları, iş dünyası ve halkla buluştu. İş dünyası temsilcilerinin yanı sıra sendikalar, Baro, Tabip Odası ve çeşitli derneklerin temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya gelen Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti'ndeki Avni Özgürel, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Fadime Özkan, Baskın Oran, Fehmi Koru, Fuat Keyman ve Hasan Karakaya sürece ilişkin olumlu değerlendirmeleri dinledi, endişe ve eleştirileri yanıtladı.

Açılış konuşması yapan Fuat Keyman, toplantıların verimli geçtiğini ancak Reyhanlı'da yaşanan saldırılarla bütün günün değiştiğini kaydetti. Saldırıyı 'vicdansız, insanlık dışı bir katliam' olarak değerlendiren Fuat Keyman, olayın dış politika ve istikrar bağlamında çok ciddi olduğuna dikkat çekti.

'EŞİT VATANDAŞLIK VAADİ ALDILAR'

Toplantıda bir katılımcının, çözüm sürecinin 'neden şimdi' olduğuna ilişkin sorusunu ise Baskın Oran şöyle yanıtladı:

"İki sebep söyleyebiliyorum. Birincisi gerilla savaşıyla düzenli orduyu yenemediklerini gördüler. Bütün dünyada olan evrensel bir olaydır. Hiçbir zaman gerilla düzenli orduyu yenemez, düzenli ordu da gerillayı bitiremez. Bu yenişememe olayıdır. İkinci olarak 'Ne vaat edildi de gidiyorlar?' diye soruluyor. Bu sorunun cevabı insanın tahmin edemeyeceği kadar basit. Eşit vatandaşlık vaadi aldılar da gidiyorlar" dedi.

YALÇINDAĞ: ÜNİTER DEVLET YAŞAYACAK

Çok uzun yıllar boyu süren bir travmayı çözmek için ortaya çok kuvvetli bir irade konulduğunu vurgulayan Arzuhan Doğan Yalçındağ da, "Sonu ne olur? Sonu iyi olacak diye yola çıktık. Tabii ki üniter devlet yaşayacak. Ben bu sürecin hiçbir yerinde üniter devlet dışında bir proje hazırlandığı inancında değilim, böyle bir hissiyat içinde de değilim. Olsak zaten burada olmazdık" dedi.

Bölgede gelişmeyen eğitimin, ekonominin ve sosyal yapının ana nedeninin güvenlik eksikliği olduğunu kaydeden Arzuhan Doğan Yalçındağ, sürecin başarıya ulaşması için herkese görev düştüğünü söyledi. Arzuhan Doğan Yalçındağ, "Orada eğer güvenlik sağlanıp silahlar susturulabilirse hem yatırımlar olacak. Dolayısıyla orada bir iş bulma umudu olacak. İnsanların geleceğe dönük hayalleri olacak. Ayrıca bir eğitim seferberliği başlatmazsak, gerçekten bir toplumsal dönüşüm yaratamazsak sorunumuzu büyük ölçüde çözememiş olacağız" diye konuştu.

KORU: EŞREF SAATİ DEMEK Kİ BUYMUŞ

Türkiye'nin son yıllarda ekonomik ve siyasi olarak kaydettiği başarıların, onu uluslararası alanda bir değere çevirdiğini belirten Fehmi Koru ise şu görüşleri dile getirdi:

"Uluslararası arenadaki güçler 'ya Türkiye, ya PKK' diye bir ikilem karşısında kaldılar ve ister istemez Türkiye'yi tercih ettiklerini zannediyorum. Baktığınızda herşeyin bir zamanı var. Eşref saati demek ki buymuş. Daha önceden Türkiye'nin denediği, bazen başlamadan vazgeçtiği, bazen başlayıp yarıda kaldığı bir ortamda, bu son 3- 4 ay içinde kapalı kapılar ardında devletler arası pazarlık değil, İmralı'da hepimizin gözü önünde yürütülen görüşmeler sonucunda belli bir proje üzerinde, eşitlik zemininde terörün varlığının bahanaleri de ortadan kalkacaktır."

ÖZGÜREL: VERİLEN SÖZ, DEMOKRASİ

Avni Özgürel de Türkiye'nin 21'nci yüzyıla yakışır bir demokrasi inşa etme sürecinde olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Buna bir itirazımız var mı? Yok. Benim çok Kürt arkadaşım, komşum vardı. Bizim Kürtlerle Türklerin bir problemi yok zaten. Eşit yurttaşlar olmak, hiç kimseye bir şey kaybettirmez. Ancak, 'Aman ha gidiyor, niye gidiyor?' diye soruyoruz. Böyle bir şey dünyanın neresinde sorulur? Hala altında kumpas arıyoruz. Başbakan 'pazarlık yok' diyor. Örgütün kurucusu adam 'pazarlık yapılmasını onursuzluk sayarım' diyor. Kandil'deki başkan da 'pazarlık söz konusu olamaz' diyor. 4 ay sonra ortaya çıkacak bir yalanı söyler mi bir Başbakan? Pazarlık değil ama bir söz veriliyor. Açık, aleni ve herkese veriliyor. Demokrasi."

MHÖ(AÖ/COŞ) - Manisa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Arzuhan Doğan Yalçındağ Türkiye Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title