Haberler

Akil İnsanlar Bodrum'da

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, son toplantısını Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaptı.

Akil İnsanlar Ege Bölgesi Heyeti, son toplantısını Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaptı.

Toplantı öncesi otel önünde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Bir gurup TGB üyesi genç ise otel önünde İstiklal Marşı okuyup protesto gösterisinde bulundu. Çevre illerden gelen çelik kuvvet ekibi ise protestocuların otele yaklaşmasını engelledi. İsis Otel'de gerçekleşen toplantı öncesi özel güvenlik tarafından kimlik fotokopileri alınan gazeteciler tepki gösterdi.

Akil İnsanlar Ege Heyeti üyeleri Avni Özgürel, Baskın Oran, Fadime Özkan, Hasan Karakaya ve Fuat Keyman, 'Yerel Medya Bulaşması'nda gazetecilerle bir araya geldi. Avni Öztürk, "Bu süreç iktidar projesi değil devlet projesi olduğunu görmemize neden oldu. Türkiye'nin önündeki en büyük engel terör ve şiddettir" dedi.

Fadime Özkan ise, "Ege bölgesine ilk geldiğimizde bize yüzde 49'unun bu sürece olumsuz baktığını yüzde 43'ününde destek verdiğini söylemiştik ama şu anda ege bölgesi çok olumlu sonuçlar verdi ve bu oran yükselmiş durumda. Biz sadece insanları dinliyoruz süreci anlatıyoruz ve sorular hep aynıydı. PKK'ya ne verdiniz derlerdi. Ama şimdi bu soruların yerini süreç nasıl işleyecek aldı ve bu durum bizi de memnun etti. Tabii ki de karşıt görüşlüler çıkacak onları da anlamaya çalışıyoruz" dedi.

Hasan Karakaya da, "Bizim söylediğimiz tek bir şey var kan dursun analar ağlamasın. Biz yüzde 80'li bir oranı yakalamak için yola çıktık. Bu yolda taşlarda attılar protestolar da yaptılar ama biz yılmadan herkese süreci anlatmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Toplantı sonrası soruları yanıtlayan akil insanlar, raporlarını hazırladıklarını belirterek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a vereceklerini söylediler. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fadime Özkan Bodrum Muğla Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title