Haberler

Akhisarlı İş Adamı Alhatoğlu'ndan Eğitime Destek

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhatoğlu, Efendi Mahallesi'ndeki 5 bin 980 metrekare arsasını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı.

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhatoğlu, Efendi Mahallesi'ndeki 5 bin 980 metrekare arsasını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağışladı. Ahlatoğlu'nun, buraya bir okulu Özel İdare, diğer okulu da kendisinin yaptıracağı açıklaması üzerine, 544. Çağlak Festivali açılışına gelen Manisa'nın yeni Valisi Abdurrahman Savaş da, ayağının tozu ile ilk imzasını hayırlı bir iş için attı.

İmzalanan protokol konusunda gazetecilere açıklamada bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, "Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Sayın Alper Alhatoğlu, Efendi Mahallesi'ndeki 5 bin 980 metrekare arsayı bağışlayarak, 3 yıl içersinde bir okul yapmayı taahhüt etti. Bu arsa üzerine 12 derslik bir ortaokul, 12 derslik bir ilkokul olmak üzere iki okul yapılacak. Anne ve babası adına yapılacak iki okula isimleri verilecek" dedi.

Protokol töreninde "Eğitim bizim milli hedefimiz" diyerek sözlerine başlayan Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, "Bunun en güzel göstergelerinden birini Alper beyle protokol yaparak imza altına aldık. Millet olarak bunu sahiplendiğimizin önemli bir delilini ifade güzel bir katkı sağladı. Sadece arsayı sağlamakla yetinmeyip, aynı zamanda yapılacak ilkokul ile ortaokuldan birinin de binasını kendileri yapmayı taahhüt ediyorlar. Bu yaklaşım, davranış kutlanılacak bir davranıştır. Eğitime bu katkıları, yaklaşımları ve güzel niyetlerinden dolayı ben de kendilerini tebrik ediyorum. Hayırlısı olsun, inşallah Akhisar'ımız güzel bir tesise kavuşacak, eğitim konusundaki bina ihtiyacımıza böyle bir çözüm bulunmuş olacak" diye konuştu.

Akhisar Ticaret Borsası Başkanı Alper Alhatoğlu, "Öncelikle böyle özel bir güne denk geldiği benim için sürpriz oldu. Proje yaklaşık bir senedir beklediğimiz protokoldü. Valimize de hayırlı olsun, Akhisar'a da hayırlı olsun. Bu alan bizim arazinin bir parçasıydı. Aile olarak bu alanın kamu yararına değerlendirilmesini uygun görmüştük. Bu alanda iki okul yapılacak. İlki için bugün protokol yaparak imza attık, yakında da temelini atarız. Orada daha çok güzel işler yapacağız. Memleketimize, Akhisar'ımıza hayırlısı olsun" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ise, "Dün Türkiye'de ilk defa olan kompleks şeklinde Hilaliye Eğitim Vakfı'nın temelini attık. Bu gün 544. Çağlak Festivali için bir araya geldik. Festivalin bereketinden, Akhisar Ticaret Borsası başkanı Alper Ahlatoğlu'nun bir sözü vardı, ailesiyle birlikte bir okul sözü vermişti. Alper beyle konuştuğumuzda 'bir okul bizden, bir okul da sizden' dedik. Arsayı bağışladı. Alper bey ve ailesine teşekkür ediyoruz. İnşallah bu okulumuzu Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Özel İdaremiz kendine düşen okulu, sayın valimizin destekleriyle en kısa sürede ihalesini yaparak bir an önce faaliyete geçirmek istiyoruz. Geri kalan ikinci okulu Alper Ahlatoğlu, kendisi yapacak. Okul 3 yıl içersinde bitirilecek. Biz AK Parti olarak eğitime yüzde 100 destek vermiştik. Bu günde Alper bey bunun devamını getiriyor. İsim hakları tamamen Alper Ahlatoğlu'na ait olacak, kendisine ve ailesine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Abdurrahman Savaş Akhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title