Haberler

Akhisar'da Zafer Bayramı'nın 92. Yıl Dönümü Kutlandı

Güncelleme:

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıl dönümü kutlamaları, Akhisar'da devlet erkanının Milli Egemenlik Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92'inci yıl dönümü kutlamaları, Akhisar'da devlet erkanının Milli Egemenlik Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk koyma töreni ile başladı.

Çelenk töreninde Akhisar Kaymakam Vekili Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstikam Albay Coşkun Bubin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı sırasıyla kurumlarının çelenklerini koydular. Çelenk programı sonrası saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile son buldu.

Kutlamaların ikinci bölümünde saat Kaymakamlık makam odasında Akhisar Kaymakam Vekili Yunus Emre Kaymakamı Yüksel Topal, Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstikam Albay Coşkun Bubin, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatma Yıldırım tebrikleri kabul etti. Tebriklerin ardından Milli Egemenlik Meydanı Atatürk anıtı çevresinde resmi tören geçiş programı yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hava Piyade Yüzbaşı C. Koray Kırış yaptı.

Hava Piyade Yüzbaşı C. Koray Kırış yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: "Bugün yüce Türk milleti ve şanlı ordusunun tarih boyunca elde ettiği en büyük başarılardan birisi olan Ağustos Zaferi'nin 92'inci yıl dönümünü, ilk günkü heyecanı ile bir kez daha kutlamanın gururu ve kıvancı içerisindeyiz. Tarih boyunca esaret altında yaşamayan asil Türk milleti; bütün zorluk, yokluk ve yorgunluklara rağmen, ordusu el ele vererek Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyen güçlü düşman ordularına karşı top yekun bir milli mücadele başlatmış, şanlı bir zafer kazanarak bir imparatorluğun küllerinden Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmuştur. Türk ve dünya tarihine yön veren bu zafer; Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün etrafında kenetlenen bir ulusal bağımsızlığını, milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde kalarak ne şekilde kazandığını gösteren emsalsiz tarihi olaylardan birisi olmuştur. Bu zafer, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'ün 'Ya İstiklal, ya Ölüm' direktifin yürekten inanan ulusun, özgürlük yolundaki sarsılmaz azim ve iradesinin göstergesi, büyük fedakarlıklarının bir ödülüdür. Bu duygu ve düşüncelerle; bütün Türk ulusunun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor yüce Türk milletine bu büyük zaferi kazandıran, başta ebedi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bize bir vatanı hediye eden aziz şehitlerimizin huzurunda saygı ile eğiliyor, atalarımıza, ebediyete intikal etmiş aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz."

Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın adından Çağlak Anadolu Lisesinden Nazlıcan Demir "Bu Vatan Kimin", Tuğçe İldeş ise Akdenize Doğru isimli şiirleri okudular. Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterilerinin ardından Akhisar Belediyesi Bandosu eşliğinde askeri birlik tören geçişi ile program son buldu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Yüksel Topal Salih Hızlı Akhisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
title