Haberler

Akhisar Belediyesi Yeni Dönem İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Akhisar Belediyesinin ilk meclis toplantısı, Belediye Başkanı Salih Hızlı önderliğinde yapıldı.

2014-2019 dönemi Akhisar Belediyesi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Salih Hızlı önderliğinde yapıldı. AK Parti'den Belediye Başkanı ile birlikte 14, CHP 10, MHP 7 ve AK Parti'den istifa ederek Bağımsız olarak devam eden 1 bağımsız meclis üyesinin katılımı ile tam kadro meclis toplantısı yapıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan ilk meclis; Belediye Başkanı Salih Hızlı'nın yeni dönemin hayırlı olmasını dilemesi ile açıldı. Gündemin birinci maddesinde meclis katipliği ve belediye meclis başkan vekili seçimi yapıldı. Meclis katipliğine AK Partili Meclis Üyeleri Cem Doğan 24 oy ile ve Fatih Füzün 23 oy seçilirken yedek üyeliklere ise Ahmet Güzeltepe 22 oy ve İbrahim Kaya 20 oy ile seçilirken 7 boş ve 2 geçersiz oy yer aldı.

Meclis Başkan Vekilliği seçiminde ise Ali Özgen 11 oy alırken Hasan Paşalı 21 oy alarak Başkan Vekili oldu. Yedek seçiminde ise Halil Aktaş 13 oyda kalırken Aynur Üngün 14 oy alarak yedek başkan vekili oldu.

CHP İLE MHP İTTİFAKI YAŞANDI

Gündemin ikinci maddesinde ise encümen üyesi seçimi yapıldı. CHP ve MHP Belediye Meclis üyelerinin toplam çoğunluğu AK Parti'ye encümende yer vermedi. Yapılan seçim sonunda MHP'den Arif Oruntaş 28 oy, CHP'den Aydın Coşkun 28 ve Kazım Özbek 17 olarak encümen üyesi seçilirken, AK Partili Cem Doğan ise 16 oy aldı.

Gündemin üçüncü maddesinde ise ihtisas komisyonlarına üye seçimine geçildi. Plan ve Bütçe Komisyonuna Ali Sevgil, Kazım Özbek, Halil Aktaş, Zafer Aşkın ve Fatih Füzün seçildi. İmar Komisyonu üyeliklerine Fatma Kocabıyıkoğlu, Aydın Coşkun, İsmail Seyrek, Hüseyin Eryüksel ve Necati İniş seçildi. Sağlık Komisyonu üyeliklerine Şemsi Okur, Gülşah Çorukman, Aynur Üngün, Hamdi Kumova ve Mehmet Taşer seçildi. Kanun ve Nizam Komisyonu üyeliklerine Zafer Aşkın, Bayram Ali Kalaycı, Hikmet Çağan, Caner Yılmaz ve Leyla Özkan seçildi.

Gündemin dördüncü maddesinde meclis toplantı tarihinin belirlenmesi meclise sunuldu ve oy birliği ile meclis toplantıları her ayın ilk Perşembe günü saat 15.00 de yapılmasına karar verilirken beşinci maddede ise Türk Dünyası Belediye Birliğine üye seçimi yapıldı.

Gündemin altıncı maddesinde meclise başkanlık görevi yapan MHP Meclis Üyesi Hasan Paşalı 2013 yılı faaliyet raporunu meclise sundu ve oy birliği ile kabul edildi.

BAŞKAN YARDIMCILARI MAAŞINDA İNDİRİM YAPILDI

Gündemin yedinci maddesinde Meclis Başkan ve üyelerine huzur hakkı Belediye Başkanı günlük maaşının dörtte biri kadar oy birliği ile kabul edildi. Sekizinci maddede ise Belediye Başkan Yardımcıları aylık ödenekleri görüşüldü. AK Parti grubu kanunda belirtilen Belediye Başkanı maaşının 3'de 2'sini alması için teklif sunarken, muhalif parti meclis üyeleri ise 3'de 1'ini almasını sundu. Yapılan oylama sonucunda oy çokluğu ile Belediye Başkan Yardımcıları maaşı belediye başkan maaşının 3'de 1'i kadar maaş alımı onaylandı. Gündemin dokuzuncu maddesinde ise sosyal denge sözleşmesi görüşüldü.

Gündemin son maddesinde ise Akhisar-Gördes-Gölmarmara ilçe belediyeleri çevre hizmet birliğine 8 asil, 8 yedek üye seçimi yapıldı. Yapılan seçimin ardından asil ilk sekiz üye şöyle oluştu; Caner Yılmaz (32), Aynur Üngün (32), Ali Özgen (32), İrfan Korkmaz (32), Doğan Ensivri (18), Halil Aktaş (18), Hasan Paşalı (18) ve Feza Yavuzkasap (18) oy alarak asil üye olurken AK Partili iki üye Cem Doğan (15) ve Necati İniş (15) oy alarak seçilemedi. Yedek üyeliklere ise; Ali Sevgil (18), Hamdi Kumova (18), Kazım Özbek (18), Bayram Ali Kalaycı (32), Şemsi Okur (32), Ahmet Güzeltepe (32), Mehmet Taşar (18) ve Leyla Özkan (18) oy olarak yedek üye oldular. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Salih Hızlı Cem Doğan Ak Parti Akhisar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title