Haberler

Akdoğan'dan Arınç'ın Dolmabahçe Mutabakatı Açıklamalarına Yanıt

Güncelleme:

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dolmabahçe görüşmeleriyle ilgili Arınç'ın yaptığı açıklamalara "Cumhurbaşkanımızın tavrı net, speküle etmek art niyetliliktir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Dolmabahçe görüşmeleriyle ilgili tartışmalara dair, "Sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı net, speküle etmek art niyetliliktir. Cumhurbaşkanımızın tekrar tekrar bu tartışmanın içine çekilerek polemik konusu yapılması son derece yanlıştır. Cumhurbaşkanımızın son derece net olan açıklamasının speküle edilecek bir tarafı yoktur" değerlendirmesinde bulundu.

"SPEKÜLE ETMEK ART NİYETLİLİKTİR"

Ekdoğan, AA muhabirinin Dolmabahçe görüşmelerine ilişkin tartışmalarla ilgili sorusu üzerine, şunları kaydetti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın tavrı net, speküle etmek art niyetliliktir. Cumhurbaşkanımızın tekrar tekrar bu tartışmanın içine çekilerek polemik konusu yapılması son derece yanlıştır. Cumhurbaşkanımızın son derece net olan açıklamasının speküle edilecek bir tarafı yoktur. Sayın Erdoğan'ı süreçte negatif konuma oturtma çabası da beyhudedir. Çünkü terörün son bulması ve örgütün silahları gömmesini amaçlayan Çözüm Sürecinin mimarı odur. 2003'ten itibaren yapılan reformların ve hizmetlerin altında onun imzası bulunmaktadır."

"OLUŞTURULAN ALGI, GERÇEĞİN ÖNÜNE GEÇMİŞTİR"

Dolmabahçe görüşmesinin bir mutabakat ve müzakere değil bir görüşme olduğunu daha önce de ifade ettiğini anımsatan Akdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"HDP'li milletvekillerinin yasamayla ilgili bakan olarak benimle ve ilgili arkadaşlarımızla yaptıkları ve İmralı'nın silah bırakma çağrısını açıklayacakları görüşmeyi bir ortak mutabakat metni gibi takdim etmeleri, arkasından ortaya koydukları söylemler ve tavırlar süreci istismar ettiklerini göstermiştir. Bağlamından saptırılarak oluşturulan algı ise gerçeğin önüne geçmiştir. İmralı'nın silah bırakma çağrısının devlete ve hükümete karşı bir kazanım gibi sunulması, ardından takındıkları negatif tavırlarla bu iradenin de arkasında durmamaları farklı bir görünüm oluşturmuştur."

"MADDELER MUTABAKAT ÇERÇEVESİNDE OLMADI"

Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisinde HDP'liler tarafından gündeme getirilen maddelerin bir mutabakat çerçevesi olmadığını vurgulayan Akdoğan, "Bunların ancak demokratik siyaset zemininde tartışılacak konular olabileceği o günkü beyanımızda da görülecektir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Hükümetimizin şu an yoğunlaştığı mesele devletimize ve milletimize karşı eylemler gerçekleştiren terör örgütüne karşı etkin ve kararlı bir mücadele ortaya koymak, insanımızı kucaklamak, şehirlerimizi huzur ve güvenlik temelinde ihya etmektir" değerlendirmesinde bulundu.

BÜLENT ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada, Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili "Dolmabahçe Mutabakatı'nda okunan metin hükümetin önüne gelmişti. Oturma düzenine kadar her şey kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanı'nın haberi olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum. Yalçın Akdoğan anında haberi olduğunu aktarmıştı." dedi.

Kaynak: AA / Politika

Yalçın Akdoğan İmralı Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (28)

TürkMobil-IOS:

He he aynen öyle. Er yada geç bu millet gerçek yüzünü görecek ve yüce divanda yargılanacaksınız!

0
0
yanıtYanıtla
TürkMobil-IOS:

Kivir kivir yakisir

0
0
yanıtYanıtla
pirsus Hikmet Mobil-ANDROID:

Arınç konuştukça batan bir siyasetçi bozuntusudur. ayrıca menemende Kubilayı şehid ederekTürkiyeye ihanet eden derviş Mehmet'in torunudur.

0
0
yanıtYanıtla
mardinli zekiMobil-ANDROID:

ya bu yalcin erdogan varya nasil basbakan yardimcisi yapmislar ben hayret ediyorum bu adami hic beyenmedim bir akpli olarak

0
0
yanıtYanıtla
HalkMobil-IOS:

Arınç abi bu sana yakışmıyor kendine gel

0
0
yanıtYanıtla
BülentMobil-IOS:

Amma da yuvarlamışsın kelimeleri be Yalçın bey...

0
0
yanıtYanıtla
Haha haMobil-ANDROID:

Al birini vur birine.

0
0
yanıtYanıtla
HacıdayıMobil-ANDROID:

Bir insan bu kadarmı itici olur abi ya akdopanmıdır nedir sırf bunun için akepeye oy vermem :)

0
0
yanıtYanıtla
aliMobil-ANDROID:

Bülent Arınç aktif döneminde yaptığın hizmetler için Teşekkürler. ama artık pasif bir siyasisin.her şeye konuşup ortalığı bulanadirma

0
0
yanıtYanıtla
çankırı Mobil-ANDROID:

atın içeri yatsın paralelin masası asın bunlardan zarar gelir hayinler

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title