Haberler

AK Partili Vekilden Tartışma Yaratacak Çıkış: Özerklik de Olur, Özyönetim de

Güncelleme:

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, PKK'nın özyönetim ve özerklik talepleri için "Bunlar olabilir, tartışılabilir de ama yöntemi bu değil" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Türkiye'nin doğusunda hendekler kazılmasıyla ilişkin yaptığı yorumda PKK'nın özyönetim ve özerklik talepleri için "Bunlar olabilir, tartışılabilir de ama yöntemi bu değil" dedi.

Habertürk'te yayınlanan Türkiye'nin Nabzı programına katılan Ensarioğlu, Kandil'den gelen 'Ya özerklik ya ayrılık' açıklamasına 'Özerklik olur, ama yöntem bu değil' mesajı gönderdi.

"ÖZERKLİK DE, ÖZYÖNETİM DE KONUŞULUR AMA YÖNTEMİ HENDEK DEĞİL"

PKK'nın demokratik özerklik ve özyönetim gibi talepleri için "Bunlar olabilir, tartışılabilir de. Ama yöntemi bu değil. Biz yüzde 49.5 oy aldık, başkanlık sistemi dediğimiz zaman kıyamet kopuyor. Bunun yöntemi sokakları kazmak değil" diyerek AK Parti'nin 'demokratik özerklik' ve 'özyönetim' taleplerini tartışabileceğini açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Galip Ensarioğlu Diyarbakır Türkiye Sıkıcı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (164)

murat:

yavaş yavaş yola gelıyorlar ende sonunda pkk nın zaferıyle sunuçlanır

17
30
yanıtYanıtla
bitlis:

Sonunda kûrtler kazanacak.

20
19
yanıtYanıtla
ccc:

senin kellende olur cigerinde bizde böyle düşünüyoruz , yakarız güney doğuyu , şu gördükleriniz daha birşey değil ermeniden beter ederiz hepinizi

10
26
yanıtYanıtla
Ömer:

Özerklik tabu değildir, türkiyenin kurtuluşudur. Özerklik bölünme değildir. Özerklik başkanlık sistemiyle de uyumludur. Özerklik asla ihanet değildir, lütfen özerklik karşıtları milliyetçi refleksler açısından bana gerekçe göstersinler. Ben ne pkkli ne kürdüm. Özerklik kültürlerin özgürce gelişmesini sağlar. Askeri garnizon bölgeleri ayni kaldıktan sonra özerklik niye bölünme olsun. Pkk ideolojisi ve kadrolari tamamen elimine edilerek bu işler konuşulabilir. Tabular eylemleri felç eder. Türkiye meselerini aşmalıdır. Hizli karar alan enerjik bir ülke olmalıdır. Türk tipi başkanlık ve federalizm geliştirilebilir.

2
33
yanıtYanıtla
Selim:

ama öyle ama böyle ! eininde sonunda AKP bunlara özerkliği verecek. Baştan beri istedikleri bu. AKP nin içinde bir sürü PKK lı var. Halkımız dincilik ayaklarına uyutuluyor haberleri yok .

17
15
yanıtYanıtla
ömer....:

ha şunu bileydiniz olacak şey zaten budur başka yolu yok bunu artık sokun kafanıza. . . .

yanıt1
yanıt1
AntipkkMobil-IOS:

Türkiye türklerindir gerisi misafir

11
20
yanıtYanıtla
fehmi:

demokrasilerde halk secer bizim sectiklerimiz federe devlet istiyor bunu bugun soylemediler yillardir ayni proje masada baskanlik sistemi federe devlettir eyaletler halinde olacak guneydogu kurtlere verilecek halk boyle istiyor gercekleri yazana hakaret edeceginize baskanlik sistemini inceleyin. ermenistani unutmayalim turkiyenin yarisina talip diaspora trolleri rusya ile savas ciksin diye dunya medyasini rehin aldilar tum yorumlar putin taraftari. turk dusmani trollerin yorumlarini takip edin

29
1
yanıtYanıtla
ORHAN:

Bir akpli olarak 2 gündür şaşkınlık içindeyim bu vekilleri bizmi seçtik bunlar kime hizmet ediyor amaçları ne

23
7
yanıtYanıtla
sinan:

ileride anlarsın amaçlarını ama bu ihanete sende dahilsin uyuyan kardeşim. .

yanıt3
yanıt1
Tüm 164 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title