Haberler

Ak Partili Vekil Adayından Silahlı Saldırı Sonrası Açıklama

Sinop’ta düzenlediği mahalle toplantısı silahlı bir şahıs tarafından basılan AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, “İşin ideolojik bir tarafı var ama işin örgütlü bir tarafı olduğunu düşünmüyoruz” dedi.

Sinop'ta düzenlediği mahalle toplantısı silahlı bir şahıs tarafından basılan AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, "İşin ideolojik bir tarafı var ama işin örgütlü bir tarafı olduğunu düşünmüyoruz" dedi.

AK Parti Sinop Milletvekili Adayı Nazım Maviş, mahalle toplantısı sırasında yapılan silahlı saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Sinop Üniversitesi Ahmet Muhip Dıranaz Uygulama Oteli'nde gerçekleştirilen basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Ali Çöpçü, Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Milletvekili Adayı Nazım Maviş'in dostlarının yanı sıra parti teşkilatı katıldı. Nazım Maviş, konuşmasına başlarken gözyaşlarına hakim olamadı. Maviş, "Gerçekten bizim için duygulu bir an, burada bulunan bütün arkadaşlarımızla yüreklerimizi aynı yöne yönelttik ve hep Türkiye için mücadele peşinde olduk. Daha iyi bir Türkiye, daha yaşanabilir bir Türkiye olsun, daha adil bir dünya olsun diye mücadele ettik. Her ne kadar Sinop'un bütününü yaralayan bir hadise ile muhatap olsak ta, umudumuz, kararlılığımız ve azmimiz hiçbir biçimde azalmadan devam ediyor. Dün dostlarımızla birlikte Sinop sokaklarında Sakarya Caddesi'ndeydik, hemen hemen sıktığımız her el bizden özür diledi, özür dilemesi için kendileri ile ilgili herhangi bir durum olmamasına rağmen. Bu bizim insanımızın güzelliğini, kalitesini gösteriyor. Ancak şunu da ifade etmeden geçemeyeceğim. Eğer mutlu insanların şehri Sinop'ta birileri şehrin göbeğinde silahını insanların üstüne doğrultup yürüyebiliyorsa, buradan şöyle bir muhasebeye de ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Birileri Sinop sokaklarında siyasi nezaket ölçülerini aşacak şekilde başka parti mensuplarını, yani bizleri tahkir eden, hakaret eden ifadeler kullanarak muhalefet yapmaya, siyaset yapmaya çalışırsa, bu tür saldırıların psikolojik zeminini hazırlamış demektir. Bütün siyasi parti mensuplarımızın bu güne kadar yürüttükleri bu düzeyli rekabetin bundan sonra da devam edeceğinden kuşku duymuyorum. Vatandaşlarımızı da bu konuda birbirimize karşı toleranslı ve anlayışlı olmaya davet ediyorum. Hepimiz bu ülke için çalışıyoruz, kimsenin kimseyi töhmet altında, tahkir etmeye hakkı olmadığını düşünüyorum. Bu tahkir politikaları, bu hakaret içeren politik muhalefet ne yazık ki bu tür olayların zeminine fırsat verebilir, bunda da siyasetçilerimizin kaçınması gerekmektedir" diye konuştu.

Saldırının herhangi bir siyasi parti ya da organik yapı ile alakalı olduğunu düşünmediğini ifade eden Maviş, "Saldırının herhangi bir siyasi parti ya da organik yapı ile alakalı olduğunu düşünmüyorum. Ancak bu saldırıyı yapan arkadaşımızın sosyal paylaşım hesabına baktığımızda, partimize, hükümetimize, Başbakanımıza ve Cumhurbaşkanımıza sürekli hakaret içeren paylaşımlar olduğunu görüyoruz. Dolayısı ile işin ideolojik bir tarafı var ama işin örgütlü bir tarafı olduğunu düşünmüyoruz. Sinop'ta bu tür provokasyonlar yapabilecek serseri kimlikli, kişilikli kişilerin bu tür provokasyonlara gelebileceği zemini oluşturmamamız lazım. Bu ilde birileri bu ortamı oluşturursa serseliler harekete geçip bu tür işler yapabilirler. Bizi bu olaydan sonra CHP ve MHP milletvekili adayları arayarak geçmiş olsun dileklerini iletmişlerdir. Dolayısı ile siyasi partiler arasında bir nezaket problemi yok" dedi. - SİNOP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Nazım Maviş Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title