Haberler

AK Partili Saral'dan Kamer Genç'e: Bu, Hayvandan da Aşağı

Güncelleme:

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, CHP'li Kamer Genç için "hayvan, şerefsiz, alçak" ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın, Japonya Milli Günü Resepsiyonu'nda yaptığı konuşma sırasında saldıran ve çirkin ifadeler kullanan CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e tepkiler sürüyor.

Beyaz TV ekranlarında Tahir Sarıkaya'nın sunduğu Uyan Türkiyem programına konuk olan AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, CHP'li Kamer Genç için sert ifadeler kullandı.

"HAYVAN DEMEK HAYVANLARA HAKARETTİR"

"Bu Kamer Genç denen alçak normal bir insan değil" diyen Saral, "Buna hayvan bile demek hayvanlara hakarettir" dedi. Bu sözler karşısında Sarıkaya, 'Lütfen RTÜK kurallarına uyalım' diyerek konuğunu uyardı ve, 'Karşınızda Kamer Genç olsa ne derdiniz?' diye sordu. Saral'ın "Bu hayvandan da aşağı" sözü üzerine Tahir Sarıkaya, "Ama canlı yayındayız. Şu anda bir milletvekiline 'hayvan' diyorsunuz" dedi.

"BÜYÜK BİR SOPA YEMESİ LAZIM"

Buna karşılık Oktay Saral, "Milletvekili olamaz. Bunun milletvekili olarak parlamentoya girmesi Türk milletine hakarettir. Bunu burada tutan CHP'nin kınanması gerekiyor. Çünkü bunu CHP'nin ihraç etmesi lazım. Bu kadar hakaretleri, aşağılıkça konuşmaları yapan birine ben nasıl insan diyebilirim. Başbakan Erdoğan'ın eşi olması önemli değil, bir hanımefendi, hanımefendilerin haklarını koruyan bir konuşma yapıyor; sen hangi hakla gidiyorsun oraya, şerefsiz herif. Bu kadar duygu kabarması oldu benle. Bunun büyük bir sopa yemesi lazım. Bunun ayakları altına alınıp komalık yapılması lazım" şeklinde konuştu.

"SAYIN VEKİLİM CANLI YAYINDAYIZ"

Tahir Sarıkaya "Sayın vekilim lütfen" diyerek Saral'ı yatıştırmaya çalıştı. "Yeter böyle bir şey olamaz" diyen Saral, "CHP artık bu adama dur desin. Yoksa başına bir şey gelecek" dedi. Bunun üzerine Sarıkaya, "Ama tehdit ediyorsunuz siz. Sayın vekilim canlı yayındayız, lütfen" diye konuştu.

Saral'ın Sarıkaya'ya yanıtı ise, "Şerefsiz, alçak kelimesi bile buna çok azdır. böyle bir yaratık olamaz" oldu.

MHP DE TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'e tepki gösteren MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Özellikle kadınları siyasetin malzemesi yapmanın yanlış olduğunun altını çizmek gerekir. Ne olursa olsun bir kadına karşı yapılan herhangi bir saygısızlığı doğru bulmak mümkün değildir. Biz Emine Erdoğan'ı Başbakan'ın eşi olmanın ötesinde bir anne ve kadın olarak görüyoruz. Türkiye'de anne ve kadının içine düştüğü son durumu herkes biliyor. Kadına uygulanan şiddet, ikinci sınıf muamele yapılması durumunu biz hala Türkiye'de aşamadık. Bir anne olan bir kadına davranışlarımızı ayarlarken, üslubumuzu ayarlarken dikkatli, saygılı olmak gerektiğini ifade etmek istiyorum" dedi.

ÇELİK: DOĞRU BULMUYORUZ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Kamer Genç'in CHP'den ihraç edilmesini istemesiyle ilgili soru üzerine Yeniçeri, "Hüseyin Çelik başka partilerin içişlerine bu tür müdahaleyi kendinde bir görev olarak kabul ediyor. Hüseyin Çelik, Kamer Genç'in annesine küfür eden milletvekilini ihraç etti mi de CHP'den böyle bir şey bekliyor? Belki heyecan anında söylenmiş bir şey olabilir ama biz doğru bulmuyoruz" açıklamasını yaptı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Tahir Sarıkaya Emine Erdoğan Ak Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title