Haberler

AK Parti Teşekkür Turlarına Devam Ediyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın İl Teşkilatı 01 Kasım seçim zaferinin ardından teşekkür ziyaretlerine Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanlığı ile devam etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın İl Teşkilatı 01 Kasım seçim zaferinin ardından teşekkür ziyaretlerine Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanlığı ile devam etti. Ziyaretin basına açık olan bölümünde en çok Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından yaşanması muhtemel konular konuşulurken AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, hükümetin alternatif pazarlar üzerinde çalışma yaptığını söyledi.

AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen yönetim kurulu üyeleri Mahmut Çağlayan, Nilgün Kazak Böcekli ve beraberindekilerle birlikte Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ziyaretinde bulundular.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Efeler Ziraat Odası başkanı Rıza Posacı, hükümetin yem ve gübrede KDV'yi kaldırma kararının çiftçiler için sevindirici bir gelişme olduğunu çiftçiler verilecek 30 bin TL tutarında desteklemenin de uygulamaya geçmesi ile işini yeni kuracak gençlerin üretime daha kolay dahil olacağına inandığını söyledi.

Gazetecilerin soruları üzerine Rusya ile yaşanan krizin tarıma ve çiftçiye nasıl yansıyacağı konusundaki öngörülerini de açıklayan Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı, "Henüz yeni olmasına rağmen Tarım Bakanı'nın tecrübe ve becerisine inanıyoruz güveniyoruz. İlk etapta domates ve çilek ihracatında belli sıkıntı yaşanacak gibi görünüyor ama yetkililerin bu yönde önlem alacağını ve gerekli çalışmaları yapıp sorunu çözeceğine inanıyoruz. Nitekim Cumhurbaşkanımız ve bazı bakanlarla birlikte yeni Pazar arayışı ve görüşmelere başladığını haberlerden takip ediyoruz" dedi.

"GEREKLİ TEDBİRLERİN ALINIYORBİZ ALTERNATİFİ BULUYORUZ RUSYA NE YAPACAK"

Türkiye'nin us uçağını düşürmesindeki haklılığını bütün dünyanın bildiğini ve bir süre sonra bu gergin sürecin sükunetle sona ereceğine inandığını da belirten AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetimizin gerekli tedbirleri aldığına inanıyorum. Nitekim Katar ile gaz alımı konusunda anlaşma yapıldı. Türkiye olarak biz alternatif gaz buluyoruz. Alternatif Pazar arayışı içindeyiz ve bazı anlaşmalar yapılıyor. Ancak Rusya ne yapacak. Rusya hem kalite hem de en uygun fiyata ürün alabildiği yer Türkiye. Özellikle pek çok gıda Türkiye'den giriyor. Rus yönetimi kendi halkına daha pahalı ürünü ne kadar yedirecek ve halk buna ne kadar dayanabilecek. Türkiye durduk yerde Rus uçağını düşürmemiştir. Yaşanan sürecin ardından alternatifler üzerinde çalışma yapılmaktadır" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Rusya Federasyonu Ak Parti Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title