Haberler

AK Parti'nin Seçim Otobüsüne Yumurtalı, Taşlı Saldırı

Güncelleme:

Van'ın AK Parti adaylarını taşıyan seçim otobusu, taşlı ve yumurtalı saldırıya uğradı. AK Parti milletvekili adayı Kayatürk "Yine yumurtalar attılar" dedi.

Van'ın AK Parti adaylarını taşıyan seçim otobusu, taşlı ve yumurtalı saldırıya uğradı. Aday tanıtımı için yapılan mitingde konuşan AK Parti Van Milletvekili ve birinci sıra adayı Burhan Kayatürk, hizmet için geldikleri Van'da terbiyesizlikle karşılaştıklarını belirterek, "Yine yumurtalar attılar. Dedik ki; 'Tamam yumurta atmak edepli olmasa da medeni bir protesto şeklidir.' Sonra baktık ki bunların bir damarında problem, sıkıntı var. Bunlar bu taşı ellerine alıp birilerinin kafasına atmadan rahat edemiyorlar. ve o taşı attılar otobüsümüzün camlarını kırdılar" dedi.

"YUH" ÇEKEREK YUMURTA VE TAŞ ATILDI

AK Parti'nin Van adayları Burhan Kayatürk, Ömer Çaha, Nahide Hakan, Faruk Alpaslan, Hamdullah Şevli, Özge Burak Değer, Yakup Aladağ ve Nizamettin Ağar, parti binası önünde aday tanıtım mitingine katılmak üzere Van'a geldi. Adayları taşıyan seçim otobüsü Van Ferit Melen Havaalanı'ndan Beşyol Mevkii'ndeki AK Parti il binası önü doğru gelirken, kentin en kalabalık yerlerinden Kazım Karabekir Caddesi'nde 20-30 kişilik bir grubun protestosuyla karşılaştı. 'Yuh' çekilerek büyük çoğunlukta yumurtaların atıldığı saldırıda bazı kişilerin de adayların içinde bulunduğu seçim otobüsüne taş attıkları belirtildi.

ERDOĞAN'IN SEÇİM ŞARKISI ÇALINDI

Ak Parti İl Başkanlığı binasından mitingin yapılacağı alana plastik futbol topları atıldı. Topları yakalamaya çalışanlar birbirleriyle yarıştı. Miting alanında önceki seçimlerde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan için yazılan seçim şarkısının çalınması dikkat çekti.

"GİTTİĞİMİZ HER YERDE ARABAMIZI, BİZİ TAŞLADILAR, SALDIRILAR YAPTILAR"

Miting alanına gelen Ak Parti Van adayları birer konuşma yaptı. AK Parti Van Milletvekili ve 1'inci sıra adayı Burhan Kayatürk geçen dönem seçim çalışmalarında sürekli taşlandıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Geçen dönem bir kısım namertlikler oldu. Bizi taşladılar. Gittiğimiz her yerde arabamızı, bizi taşladılar, saldıralar yaptılar. Ama bu sefer dedik ki farklı bir atmosfer istiyoruz. Bu sefer gittiğimizde bütün herkesle kucaklaşmak istiyoruz dedik. Ne fayda geldik biz. Van'a geldiğimizde büyük bir yükle hizmet için geldiğimizde yine terbiyesizliklerle karşılaştık. Yine yumurtalar attılar. Dedik ki tamam yumurta atmak edepli olmasa da medeni bir protesto şeklidir. Sonra baktık ki bunların bir damarında problem,sıkıntı var. Bunlar bu taşı ellerine alıp birilerinin kafasına atmadan rahat edemiyorlar. ve o taşı attılar otobüsümüzün camlarını kırdılar. ve burada bizim arkadaşlarımıza saldırdılar. Peki Allah aşkına biz bu insanlarla nasıl götüreceğiz bu işi. Bu mu insanlık? Kurdukları her partinin başına demokrasi, barış, halk koyacaklar. Yalnız bunların demokrasi ile problemi var. Bunların barışla problemi var."

"BUNLAR VAN'A YAKIŞMIYOR"

Kayatürk'ün konuşması sırasında bir partili de sahneye bir taş parçası getirerek atılan taşlar arasında olduğunu söyledi. Kayatürk ise, şöyle konuştu:

"Bırakın en azından buradaki edepsizliği göstermeyelim. Taşı gösteriyorlar diyorlar ki; 'Bu taşla vurdular.' İnanın bugün çok sakin bir konuşma yapmak istedim. 'Bunlarla barış içerisinde bir yarış olsun' dedik. Siz kendinizi benim yerime koyun. Eğer sizin kadın kolları il başkanınızın ve bir parçanız olan eşinizin olduğu cama kocaman taşlar geliyorsa ve o camları paramparça ediyorlarsa ve o taşlar içeri giriyorsa sizin elbette ruh halinizde bir değişiklik olacak. Bunlar Van'a yakışmıyor. Bunların yapılmaması lazım. Van Belediye Başkanı, büyükşehir belediye başkanı, belediye başkanları, buraya insanlar molotoflarla iş yerlerine saldırılsın diye sizi seçmedi. Burada camlar kırılsın diye sizi seçmedi. Burada insanlar başka bir şey istedi. İnsanlar sizden taş, molotof kokteyli, karışıklık, kriz, bunalım istemiyor. İnsanlar sizden hizmet istiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Burhan Kayatürk Ömer Çaha Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (210)

Mehmet Birton:

MHP iktidara gelsin bunların hepsi '' NAAA MOTLEAA TORKAAM DİYANAAAAA '' diyecekler MHP şart

140
7
yanıtYanıtla
vanlı lazmobilWeb@haberler.com:

Meyve veren ağaç taşlanır bu pkklı kekolara biz insanca hadlerini bildireceğiz sandıkta işleri güçleri terör bu kekoların

61
70
yanıtYanıtla
mhpmobilWeb@haberler.com:

Mhp şart bu ülkeye

103
21
yanıtYanıtla
Gurbet EllerMobil-IOS:

Bunlar Nankör Deprem Oduğunda Yaraları Saran Vanıda Yenidende İyşa Edende AKP Ama Gelgörki Bunlar İnsanlıktan Nasibini Alamamış Zavallılar ???

39
72
yanıtYanıtla
akpMobil-ANDROID:

ne olursa olsun oyum sanadir akp

10
100
yanıtYanıtla
WANLI:

HERKEZ BUNU BİLSİN WAN DA TEK PARTİ HDP HDP DİR OYLAR HDP YE

90
19
yanıtYanıtla
HASSARAY GAVAKLI:

Bu sefer MHP diyom

93
11
yanıtYanıtla
cenk:

Kimse kusura bakmasin ne ekersen onu bicersin

93
6
yanıtYanıtla
ADSIZ:

İyi yapmışlar oylar MHP ye

83
13
yanıtYanıtla
t.a.k hack timmobilWeb@haberler.com:

Ne olursa olsun oylar Akp mizimdir

25
65
yanıtYanıtla
Tüm 210 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title