Haberler

AK Parti Milletvekili Aydemir: "30 Ağustos Milli İradenin İfadesidir"

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, “30 Ağustos Zaferiyle kaydedilen kararlılık, ifade edilen mana ve cihana verilen mesajı iyi anlamak ve yol haritası haline getirmek durumundayız. 30 Ağustos’ta tarifini bulan yegane gerçek milli iradenin üstünlüğüdür.

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, "30 Ağustos Zaferiyle kaydedilen kararlılık, ifade edilen mana ve cihana verilen mesajı iyi anlamak ve yol haritası haline getirmek durumundayız. 30 Ağustos'ta tarifini bulan yegane gerçek milli iradenin üstünlüğüdür. Bir başka ifadeyle 30 Ağustos milli iradenin zaferidir" dedi.

İLA'YI KELİMETULLAH VURGUSU

İla'yı kelimetullah için canlarını adayan bir iman ordusunun, Dünya Tarihi'nde açtığı 30 Ağustos Zaferi sayfasının iyi okunması gerektiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, "Anadolu'nun kaderini çizen bu zafer, merhum Banarlı'nın ifadesiyle, 'Bizi tarihin akışını ve coğrafyanın biçimini değiştiren hamle devirlerimize ulaştıracak bir uyanış, bizim bir fecir aydınlığı görmemizi sağlayan tarihi bir diriliş'tir.

Bize düşen görev 30 Ağustos'ta ifade bulan manayı sadece bir iman ve zafer sembolü halinde tarihe terk etmemek, İla'yı kelimetullah için nefsini adayanlara her daim vefa göstermektir. 30 Ağustos'u sadece anmamalı, o gün ifade edilen ruhu kavramalı, yaşatmalı ve gelecek nesillere taşımalıyız." kaydını düştü.

30 AĞUSTOS VE KARDEŞLİK MÜHRÜ

"Yeryüzünde ancak ve ancak tarihini kendi yazan milletler ayakta kalır" diyen Milletvekili Aydemir, "Milli şairimiz Akif'in dava ve yol arkadaşı merhum Mithat Cemal Kuntay'ın belirttiği üzere,'Gökler çıkabildin, uçabildinse derindir, Tarihi kendin yazıyorsan, eserindir.' Doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyiyle hiçbir etnik ayrışma ve ötekileştirmeye tenezzül ve tevessül etmeyen, yüreklerini aynı iman, yönlerini aynı kıblede buluşturan aziz ecdadımızın tarihe düştüğü 30 Ağustos notu, aynı zamanda Dünya Tarihi'ne vurulan bir kardeşlik mührüdür" dedi.

İMAN YENİLEMEK

Aydemir, "Allah rızası için, aynı vicdan, irfan, idrak ve izanda buluşan; tarihi, vatanı, bayrağı ve kıblesi bir olan milli iradenin, şairin dediği gibi, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, Toprak, eğer uğrunda ölen varsa, vatandır.' imanını ortaya koyan aziz ecdadımızı, sadece şükran ve minnetle yad etmek yetmez. Onlara layık evlatlar olmak ve onların ortaya koyduğu kararlılık ve azimde imanımızı yenilemek durumundayız" dedi.

EBU CEHİLLERİN OYUNU BOZULACAKTIR

30 Ağustos'la ortaya konulan gerçeğin, yaşanılan olaylarla bir kez daha gündem oluşturduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, "Ülkemizde kardeşliğimizi bozmak, bizi ancak Ebu Cehillerin çizebileceği ayrılık ve bölünme yoluna düşürmek isteyenlerin ortaya koyduğu hain senaryoyu ibretle gözlemliyoruz. Tarihi, asgari ve azami müştereki tek ve yalnızca 'İla'yı kelimetullah' olan bu yüce millete kefen biçmeye çalışanlar halk indinde de hak divanında da zelil olmaya devam edeceklerdir. Biz 30 Ağustos manası çerçevesinde ve Erzurum tarifiyle bir kez daha kaydediyoruz: 'Biz Karayazıyız, Biz Tekmanız, Biz Hınısız, Biz İspiriz, Biz Aşkale'yiz, Biz Pasinleriz, Oltu'yuz, Horasanız.. Kısacası Kurani boyutta ezeli ve ebedi kardeşiz. Bu hakikati değiştirmeye hiçbir hain emellinin gücü yetmeyecektir." ifadesini kullandı.

ALLAH HEPİMİZE ŞEHADET NASİP ETSİN

Milletvekili Aydemir, "30 Ağustos Zaferini bu millete yaşatan, aynı iman odağında birlik ve bütünlüğümüzü tüm cihana belleten aziz ecdadımızı, şüheda ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz. Rabbim hepimize, mukaddesleri uğruna, vatan uğruna, ilayı kelimetullah yolunda şehadet nasip etsin." dedi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İbrahim Aydemir Uğur Aydemir Ak Parti Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title