Haberler

AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir Seçim Bölgesinde

AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, hafta sonu kente gelecek olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı karşılamak için seçim bölgesi olan Mardin'e geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hafta sonu Güneydoğu illerini kapsayacak gezisinde eşlik etmek ve kendisini karşılamak üzere seçim bölgesi olan Mardin'e gelen AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Başbakan'ın bölgeye yapacağı ziyaretin bölge halkının yeşeren yeni umutlarını ve beklentilerini karşılayacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne yapacağı ziyaretin temel amacının yapılacak yatırımlarla bölgeler arasındaki farklılığı ortadan kaldırmak olduğunu belirten Milletvekili Demir, seçim bölgesi olan Mardin'de gazetecilerle bir araya gelerek geçtiğimiz günlerde Meclis kürsüsünde dile getirdiği Mardin Artuklu Üniversitesi ve Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) sulama kanallarının bitirilmesiyle kentin yaşayacağı değişim ve gelişimi paylaştı. Mecliste yaptığı ve birçok kesim tarafından beğenilen konuşmasının büyük bir bölümünü GAP'ın bitirilmesi ve Mardin Artuklu Üniversitesi'nin kente kazandıracağı sosyal ve ekonomik getiriler üzerine kurduğunu hatırlatan Milletvekili Demir, Mardin'in Anadolu'da bulunan diğer iller gibi, derin bir tarihe, derin bir kültüre sahip olduğunu vurgulayarak, kentteki değişik diller, değişik inançlar, değişik kültürlerin bir arada yaşama kültürünün dünyada bir benzerinin daha olmadığını anlattı.

MARDİN CAZİBE MERKEZİ OLACAK Mardin ve Mardinlilerin kendi bünyelerinde yaşadıkları kültürel zenginliklerini Anadolu'daki diğer iller ve diğer bölgelerle bugüne kadar paylaşamadıklarını üzülerek ifade eden Milletvekili Demir, GAP'ın tamamlanması, sulama kanallarının Mardin'e ulaşması ve Artuklu Üniversitesi'nin kente kazandırılmasıyla birlikte Mardin'in makus talihini yenip, yeni bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

GAP'ın Mardin'e ulaşmasıyla ekonomide çok büyük bir canlanma yaşanacağını, Artuklu Üniversitesi'nin ise bugüne kadar bölgeler arasında görülmeyen bir duvarın yıkılmasına vesile olacağını belirten Demir, "Mardin'imiz bir cazibe merkezi haline gelecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar diğer illerimizdeki veya diğer bölgelerimizdeki insanlarımızın Mardin'e gelme ya da gitme şansı maalesef oluşturulmadı, arada görünmeyen sınırlar, arada görünmeyen duvarlar vardı. Mardin Üniversitesi'nin kente kazandırılmasıyla buraya gelecek olan öğrencilerimiz ve bu öğrencilerimizi ziyarete gelecek olan aileler Mardin'i daha yakından tanıma fırsatı bulacaklardır. Mardin'deki kültürün daha yakından tanınması, Mardin'deki hemşerilerimizle daha yakından ilişkiye girilmesi ve bu sayede sağlanacak olan iletişim ve etkileşimle bugüne kadar yaşamış olduğumuz o sosyal problemleri, sosyal ve siyasal sorunları restore etmekte, çok ama çok önemli bir fonksiyonu Mardin Üniversitesi icra edecektir" dedi.

Geçmiş dönemde görev yapan hükümetlerin icraatlarına da atıfta bulunan Milletvekili Mehmet Halit Demir, "Geçmiş hükümetler, uygulamış oldukları politikalarla, bilerek ya da bilmeyerek, doğru ya da yanlış uygulamaların sonucunda ilimizde, bölgemizde büyük boşluklar bırakmış ve bu boşluklardan ötürü bugüne kadar vatandaşlarımız büyük sıkıntılar yaşamışlardır. Bugüne kadar uygulanmış olan bu yanlış politikalardan dolayı, bir sürü insanımız mağdur olmuş, büyük acılar yaşamış ve büyük bedeller ödemiştir. İşte bugün, hükümetimiz, artık bütün bu anlayışları bir kenara bırakarak, ülkemizde yaşayan bütün inançlara, bütün dillere, bütün kültürlere ve topluluklara aynı açıdan, aynı mesafeden yaklaşma anlayışıyla açılımlar yapmaya hazırlanıyor. Ben ve benim gibi düşündüğüne inandığım bütün hemşerilerim bu anlayışın Mardin'imizi en kısa sürede Türkiye'nin standartlarına kavuşturacağına ve bölgeler arasındaki farklılığın ortadan kaldırılacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu.

(İA-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title