Haberler

AK Parti'li Kurt: "Emekliye Ne Yapıldıysa AK Parti Yaptı, Yine Yapacak"

AK Parti Milletvekili adayı Resul Kurt, emekli vatandaşların birileri tarafından istismar edildiğini belirterek, “Onlar da biliyor ki emekliye ne yaptıysa AK Parti yaptı.

AK Parti Milletvekili adayı Resul Kurt, emekli vatandaşların birileri tarafından istismar edildiğini belirterek, "Onlar da biliyor ki emekliye ne yaptıysa AK Parti yaptı. Yine ne yapacaksa AK Parti yapar" dedi.

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı ve Sosyal Güvenlik Uzmanı araştırmacı yazar Resul Kurt, seçim çalışmaları kapsamında Güngören'de mali müşavirlerle bir araya geldi. Burada mali müşavirlerle sohbet eden Resul Kurt, muhalefetin seçim vaatlerini eleştirdi.

Muhalefet partilerinin vaatlerle çalışanları ve emeklileri istismar ettiğini belirten Kurt, "Açıkçası hem çalışanlar hem emekliler bu vaatlere itibar etmiyor. Emeklinin dün 65 lira olan aylığını bugün 700-800 liralara yükselten, 4-5 kat artış sağlayan AK Parti'dir. Tarım bağ kurlarına 10 kata varan emekli aylıklarında artış yapan bir AK Parti iktidarının yanında emekliye yılda iki ikramiye vereceğini vaat eden siyasi partilerin bu söylemlerinin hiçbir gerçekliği yok. 3 bin, 4 bin emekli aylığı alan emeklilere de, 700-800 lira alan emeklilere de bu anlamda bir ikramiye ödenmesinin bütçeye maliyeti 26 milyar liradır. Muhalefet partilerinin hesabını kitabını yapmadıkları kaynağını bulamadıkları dahası ne kadar bir tutar olduğundan fikirlerinin dahi olmadığı bir ortamda seçim beyannamelerine konulmuş bu kararların halkta bir karşılığı olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim" dedi.

Emeklilerle bir araya geldiklerini ifade eden Kurt, "Emeklilerimizin sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Emekliler birileri tarafından istismar ediliyor ama emekliye ne yaptıysa AK Parti yaptı. Yine ne yapacaksa AK Parti yapar. Özellikle 1 Temmuz'dan itibaren emeklilerle ilgili bin liranın altında emekli aylığı alanlar için yüz liralık bir ödeme yapılacak. Seyyanen zamdır bu. Maaşı 1000 lira ile 1100 lira olanlar için ise seyyanen yapılacak zamla birlikte maaşı 1100 liraya çıkarılacaktır. Ayrıca emekliye enflasyon oranında bir zam yapılacak. Emekli olduktan sonra ticari faaliyetine devam eden bağ kurlular için de sosyal güvenlik destek primi yüzde 15'ten yüzde 10'a düşürülmek suretiyle desteklenmesi de söz konusu olacak. Yani emekliler, yüzde 15 yerine yüzde 10 oranında bir sosyal güvenlik destek primi ödeyecek. Belirttiğimiz bu düzenlemelerin dışında promosyonla ilgili bir çalışma yapılabilir. Benim özellikle kamu bankalarımızın elini taşın altına koyacak bir düzenleme yaparsa, kamu bankaları emeklilere promosyon ödemesini uygulamaya alırsa emeklilerimize en azında yılda yarım maaş, bir maaş rahat nefes alınması sağlanabilir diye düşünüyorum" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Resul Kurt Güngören İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title