Haberler

AK Parti'li İçten'den 'Uyuşturucu Günü Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, ‘Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü’ dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, 'Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığıyla Mücadele Günü' dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

Uyuşturucu madde kullanımının, gayrimeşru kazanç elde edilmesinde tahripkar amaçlı kullanılan en büyük vasıta konumunda bulunduğunu belirten İçten, özellikle gençleri bu felaketten korumak ve kurtarmanın insani ve milli bir vazife olduğunu kaydetti. Bu konuyla mücadelede toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesine dikkat çeken Cuma İçten, "AK Parti iktidarımızda uyuşturucuya karşı açtığımız savaş devam ediyor ve etmektedir. Çağımızın belki de toplumu ve özellikle de gençleri tehdit eden en büyük vebası ve illeti olan uyuşturucuyla mücadele için elimizden gelen tüm imkanları seferber ediyoruz. Özellikle AK Parti iktidarından bu konuya ilişkin çok ciddi adımlar attık. Uyuşturucunun gerek ekimi, gerek işlenişi, satışı ve kullanımı noktasında en ağır cezalar ve önlemler alınmıştır. Alınmaya da devam edecektir. Bu anlamda toplumun bilgilendirilmesi çok önemlidir. Toplum, bilgilendikçe, uyuşturucunun ne menem bir şey olduğu gösterildikçe tüketim de azalacaktır" dedi.

"SADECE DİYARBAKIR'DA CUMHURİYET TARİHİMİZİN TOPLAMINDAN ÇOK UYUŞTURUCU SON 1,5 YILDA İMHA EDİLMİŞTİR"

Çözüm sürecinin hayatın her alanına etkisi olduğu gibi bu konuda da etkilerinin çok büyük olduğunu dile getiren İçten, "Özellikle sadece Diyarbakır'da çözüm sürecinin başlaması ve devletimizin büyük çabalarıyla son 1,5 yılda çok ciddi ve önemli operasyonlar gerçekleştirilmiştir. Bunlar o kadar büyük operasyonlar ve baskınlar şeklinde olmuştur ki belki de Cumhuriyet tarihimizin toplamından çok uyuşturucu bu süreçte imha edilmiş, ekim yapılan yerlerin de adeta kökü kurutulmuştur. Milletvekili olduğum andan itibaren bu konuya dikkat çektim. Nitekim altıncı ayda da uyuşturucuya savaş açtım. Hamd olsun bu savaşımız, bu mücadelemiz hala devam ediyor. Sadece bireysel olarak değil, Diyarbekir'deki STK'lar, dernekler, kanaat önderleri ve vatandaşlarımız devletimizin de desteğiyle birlikte hareket ettik. Gerek emniyet, gerek sağlık ve Aile Sosyal Politikalar Bakanlığımız bu konuda çok ciddi çalışmalarda bulunuyorlar. Geçen hafta mecliste, Türk Ceza Kanunu'nda yaptığımız değişikliklerden biri de uyuşturucu ile ilgili olan maddeydi. Çünkü bu ülkemiz, toplumumuz, çocuklarımız ve gençlerimiz için büyük bir sorun. Bunun farkında olarak biz de uyuşturucu veya uyarıcı maddelere ilişkin cezalarda artışa gittik. Özellikle uyuşturucu ve uyarıcı madde kullananlar için denetimli serbestlik kararının daha soruşturma aşamasında Cumhuriyet Savcısı tarafından verilmesi gündemde. Bu anlamda cezalar da artı ve cezai müeyyide 5 yıla çıkarıldı. Bunlar sevindirici gelişmelerdir. Özellikle en büyük hedef okul çevrelerinde takılan, öğrencileri, çocukları ve gençleri hedeflerine alan bu uyuşturucu tacirlerine göz açtırmamak. Bu anlamda yeni ve daha değişik yasalarla, uygulamalarla farklı çalışmaları gündeme taşıyacağız inşallah" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Cuma İçten Ak Parti Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title