Haberler

AK Parti, Kahramanmaraş Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Milli Eğitim Eski Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet Sağlam, AK Parti'nin Son Günlerde Uğradığı Haksızlıkların, Millet Egemenliğine Müdahale Olduğunu Söyledi.

Milli Eğitim eski Bakanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Adayı Mehmet Sağlam, AK Parti'nin son günlerde uğradığı haksızlıkların, millet egemenliğine müdahale olduğunu söyledi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı, listede yer alan 8 milletvekili adayını partililerine ve kamuoyuna tanıttı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Toplantının açış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Atıf Şirikçi, partisinin bu seçimde daha da başarılı olacağını ifade etti.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ise birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

Toplantıda bir konuşma yapan ve listede yer almayan AK Parti Milletvekili Ali Sezal, 20 yıldır siyasetin içerisinde aktif olarak yer aldığını ve elinden geldiği kadar gayret gösterdiğini belirterek, partililerden helallik diledi. Sezal, bundan sonra da partisine her türlü desteği vermeye devam edeceğini söyledi.

Daha sonra, milletvekili adayları söz alarak birer konuşma yaptı. İlk olarak kürsüye gelen Milli Eğitim eski Bakanı Mehmet Sağlam, AK Parti'nin Türkiye'yi iyi yöneterek istikrarı sağladığına dikkat çekti. "AK Parti'nin iktidar olmasını yüce millet istemiştir" diyen Sağlam, "AK Parti'nin son günlerde uğradığı haksızlıkları, milletin egemenliğine bir müdahale olarak addediyoruz. Ve bunu da şiddetle protesto ediyoruz. AK Parti, milletin iradesi ile yeniden işbaşına gelecektir. Söz de milletin olacaktır,

karar da milletin olacaktır" dedi.

Bu seçimde milletin desteği ile Kahramanmaraş'ta 8 milletvekilinin tamamını alacaklarını öne süren Sağlam, "Millet, kendi iradesine müdahale etmek isteyenlere kararlı bir biçimde 22 Temmuz'da en güzel cevabı verecektir" diye konuştu.

AK Parti'nin siyaseti sadece hizmet için yaptığına vurgu yapan Mehmet Sağlam, şöyle konuştu:

"Bu siyasette de rakiplerimiz sadece rakiplerimizdir. Hasımlarımız değildir. Hiçbir kimse, hiçbir parti bizim hasmımız değildir, rakibimizdir. Siyasi mücadeleyi medeni biçimde yaparız, kardeşçe yaparız, sulh içinde yaparız. Ve biz siyasi mücadelenin meşruiyet içerisinde yapılmasından yanayız".

"PARTİLERİN TEK HEDEFİ, AK PARTİ'Yİ EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE İKTİDARA GETİRMEMEKTİR"

TBMM Başkan Vekili ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ise Türkiye'nin 5 yıllık AK Parti iktidarı ile çok iyi bir noktaya geldiğini ifade etti. Pakdil, "Şu anda onlarca parti var ve bağımsız adaylarla seçime giriliyor. Bütün siyasi partilerin eksiksiz olarak önlerine koydukları tek hedef şudur; AK Parti'yi en güçlü şekilde iktidara getirmemektir. Ve bütün strateji bunun üzerine kurulmuştur. Bütün hesaplar bunun üzerine yapılmaktadır. Ama bu hesaplar milletin sinesinden dönecektir. 22

Temmuz'da bunca yapılan mitinglerin, bunca yapılan toplantıların hepsinin hesabı burada görülecektir" dedi.

"Türkiye'nin 81 ilinde AK Parti'nin dışında miting yapabilecek parti var mı, yok mu?" diye soran Pakdil, şöyle devam etti:

"Bunu AK Parti dışında hiçbir parti gerçekleştiremez. Türkiye'nin her yerinde bir AK Parti vardır, bir de AK Parti'nin karşısında olanlar vardır. 22 Temmuz tarihi, bunu bütün Türkiye'ye ilan edecektir".

"HUKUK KURUMLARI BİRİLERİNİN ARKA BAHÇESİ HALİNE GETİRİLDİ"

Kahramanmaraş Milletvekili Avni Doğan ise "Cumhuriyet devri yarın tarihte yazılırsa AK Parti'den önce, AK Parti'den sonra diye yazılacaktır. Siz, alanlara çıkıp 10. Yıl Marşı söyleyerek hortumları kesildiği için isyan edenlere bakmayın. Onlar 10. Yıl Marşı söylerken AK Parti hükümeti Türkiye'nin 100. yıl marşını, cumhuriyetin 100. yıl marşını yazmakla meşgul. Onlar, bu memleket için kalbi çarpanları, yüreği vuranları, bu memleketin köylerinde, mezralarında büyüyüp Anadolu'nun havasını teneffüs edenleri

nasıl barajların altında bırakmaları gerektiğini hesaplarken, biz bu barajların nasıl yıkılacağını hesaplıyoruz" dedi.

"Biz bu milletin devleti ile bu milletin halkını nasıl barıştırırız, bunun hesabı içerisindeyiz" diyen Doğan, "Onlar hukuku nasıl eğip bükerek, nasıl çiğneyerek bu memleketin evlatlarını hapishanelere sokmayı düşünürken, biz bu memleketin dağlarını nasıl duble yollarla birbirine bağlayacağımızı düşünüyorduk. Onun için hapishane duvarlarını yıka yıka geldik bu noktaya. 'Muhtar bile olamaz' dedikleri Başbakan oldu. Bugün dikkat edin, aynı şeyleri, aynı kesimler hala düşünüyor. Aynı sinsi emelleri, sinsi

tuzakları kurmakla meşguller. Her gün hukuk yeniden çiğneniyor. Ama biz yıllardır bunu söylüyoruz ve diyoruz ki, biz tek bir güç tanıyoruz, o da milletin gücü. Milli irade, onun dışında güç tanımıyoruz. Bakın bir şey daha söyleyeyim; '367' deniyor, hukuk çiğneniyor. Neredeyse hukuk kurumları birilerinin arka bahçesi haline getirildi. Bunlar da geçecek. Çünkü sizin gücünüzden başka hiçbir güç yoktur" şeklinde konuştu.

AK Parti karşısında siyasi blok oluşturmaya çalışanların bu halkı tanımadığını ileri süren Doğan, "Bu halk bir şeyi biliyor. Bugün terör, AK Parti için yapılıyor. Tuzaklar, AK Parti için kuruluyor. Ankara Ulus'taki çarşıya atılan bomba AK Parti için atılıyor. Ama millet bu tuzakları biliyor. AK Parti'yi geriletmek için bu memleketin evlatlarını şehit eden namussuzların namussuzluğunu çok iyi biliyor. Herkes yorulduğu ile kalacak, Türk milleti Türk devleti ile buluşacak. İkinci AK Parti dönemi bunu

sağlayacak" dedi.

Ardından diğer milletvekili adayları da birer konuşma yaptı.

DYP'DEN İSTİFA EDEN BELEDİYE BAŞKANLARI AK PARTİ'YE KATILDI

Bir süre önce partilerinin Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecindeki tutumunu tasvip etmeyerek istifa eden merkez Karacasu Belediye Başkanı Süleyman Topçuoğlu, Kale Belediye Başkanı Mehmet Nar, Kürtül Belediye Başkanı Mehmet Akgül, Türkoğlu Yeşilyöre Belediye Başkanı Ahmet Nar ve Afşin Arıtaş Belediye Başkanı Mustafa Taş'ın, belediye meclis üyeleri ile birlikte AK Parti'ye katıldıkları açıklandı. Ayrıca, BBP'li Karadere Belediye Başkanı Ali Kabakçı ile bir süre önce CHP'den istifa eden Andırın Geben Belediye

Başkanı Vahit Kahveci'nin de AK Parti'ye katıldıkları öğrenildi.

Bu arada, DYP Kahramanmaraş merkez ve bazı ilçelerden istifa eden yönetim kurulu üyelerinin de AK Parti'ye geçtiği belirtildi.

AK Parti'ye katılan belediye başkanlarının parti rozetlerinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kahramanmaraş ziyareti sırasında takılacağı bildirildi.

(ACB-MT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title