Haberler

AK Parti İstanbul İl Başkanı Temurci: "Milletin Nereye Gideceğine Avrupa, Hollanda ve Almanya Değil...

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, “Milletin nereye gideceğine Avrupa, Hollanda ve Almanya değil millet karar verecek” dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, "Milletin nereye gideceğine Avrupa, Hollanda ve Almanya değil millet karar verecek" dedi.

AK Parti İstanbul İl Sosyal Politikalar Başkanlığı Sağlık Komisyonu, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle sağlık çalışanlarıyla buluşma programı düzenledi. Programa AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci'nin yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Ali Pulcu, Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Salih Çağdaş, İl Sosyal Politikalar Başkanı Habibe Çiftçioğlu Başer, İl Sağlık Komisyonu Başkanı Ali Murat Duman, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Abdullah Emre Güner, ilçe ve belediye başkanları, kamu hastaneleri başhekimleri ve sağlık çalışanları katıldı. Programda İstanbul Milletvekili Pulcu, Genel Merkez Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Çağdaş ve İl Sosyal Politikalar Başkanı Başer'in açılış konuşmalarının ardından sağlık çalışanlarının 15 Temmuz hain darbe girişiminde hastanelerde yaşadıklarını konu alan bir sinevizyon gösterimi sunuldu.

"Hekimlerimizin vatan kurtarmak için sahalara indiğini gördük"

"15 Temmuz gecesi hastanelerde yaşananların olduğu görüntüleri izlediğimde bir insanı hayata tutundurmanın ne demek olduğunu sizin gözlerinizde okudum" diyen Dr. Temurci, "3 evladı olan biriyim, bebeğin ellerinizde ilk nefesini siz hissediyorsunuz. Bu inanılmaz bir şeydir. Onun için sizlere canımızı, hayatımızı, aslında geleceğimizi emanet ediyoruz. Sağlığımız için özveriyle hizmet veren sizler kahramansınız. Bunu 15 Temmuz gecesi gösterdiniz. Hekimlerimizin sadece can kurtarmakla değil, yeri geldiğinde vatan kurtarmak için de sahada olduğunu gördük. 15 Temmuz'da şunu gördük. Bu toprağın insanı, vatanı söz konusu olduğunda gözünü kırpmadan canını ortaya koyabilir. Çanakkale ruhunu bir asır sonra da gerektiğinde sergileyebilir. Tabi burada bir siyasi partinin il başkanı olarak bugün bu buluşmayı yapıyoruz. Ancak bu toprağın değerleri ve bütün renkleri, bizim için sonsuz saygıyı hak ediyor. Bu millet 15 Temmuz'da büyük bir zafere imza attı" ifadelerini kullandı.

"Milletin nereye gideceğine Avrupa, Hollanda ve Almanya değil millet karar verecek"

Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz'un final gecesi Allah'ın izniyle 16 Nisan gecesi olacak. Ben 15 Temmuz gecesi İl Başkanlığından çıkıp Haliç'e ve E-5 karayoluna çıktığımda bir kolumda CHP'ye oy vermiş bebeği elinde bir hanımla yürüdüm. 'Başkanım ben size oy vermedim ama bu gece başka bir gece' demişti ve biz havalimanına kadar yüz binlerce insanla yürüdük. Biz özgürlük dediğimizde eğer karşımızdakinin özgürlüğüne saygı göstermezsek, kendi özgürlüğümüzü de kaybetmiş oluruz. Çünkü biz yaratılanı Yaratandan ötürü seviyoruz. İstanbul Mevlana gibi olmalı, siyaset yapanlar da öyle olmalı; herkesi kucaklamamız gerekir. Bugün eğer yeni bir tarih yazılacaksa, bu devletin ve milletin nereye gideceğine Avrupa, Hollanda ve Almanya değil millet karar verecek. Bu milletin söylediği her şey, bizim için ferman ve buyruktur, başımızın üstünde yeri vardır. Biz millete hizmet için varız."

"İstediğimiz sadece bu ülkede kesintisiz istikrardır"

AK Parti siyasi anlayışının temelinde insana saygı ve hizmet olduğunu ifade eden Temurci, "Ben buna kısaca hürmet diyorum. Diğer ayağı ise insana hizmettir. Bu ikisini yapmamız gerekir. Artık ideolojilerden kurtulmamız gerekir. İnsana hizmet etmeyen, ona saygı göstermeyen hiçbir siyasi hareket bu topraklarda yaşayamaz. İstediğimiz sadece ve sadece bu ikisinin devamı için bu ülkede kesintisiz istikrardır. Milletin değerlerini baş tacı yapmayan siyaset anlayışları tarih olacak" diye konuştu.

Temurci'nin konuşmasının ardından protokol üyeleri ve katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hollanda İstanbul Almanya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title