Haberler

Ak Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Güncelleme:

Ahsen Düğün salonunda yapılan AK Parti İl Danışma Kurul toplantısında Parti teşkilatı iftar yemeğinde buluştu.

Toplantıya, AK Parti Ardahan Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, AK Parti Yerel Yönetimler Ardahan sorumlusu Yüksel Coşkun Yürek, Belediye Başkanımız Faruk Köksoy, AK Parti İl Başkanı Yunus Baydar, Hanak Belediye Başkanı Taşdemir Çoban, Göle Belediye Başkanı Sabri Muratoğlu, İl Genel Meclis Başkanı Bedrettin Çakıcı, AK Parti ilçe başkanları, Ardahan Merkez İlçe Başkanı Taviddin Coşkun, Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilatlarının yansıra partililer katıldı.

Toplantıda ilk konuşmayı yapan AK Parti İl Başkanı Sayın Yunus Baydar, "Mübarek Ramazan ayında yapmış olduğumuz İl Danışma Meclis toplantımızın Ülkemize ve Ardahan'a hayırlı olmasını diliyorum. Her ay yaptığımız bu toplantılarda partimizin çalışmalarını parti teşkilatlarımızın çalışmalarını konuşuyoruz bu anlamda toplantılar çok faydalı olduğuna inanıyorum. Bugün Ardahan da Belediye çalışmalarımızın yanı sıra hükümetimizin döneminde yapılan köklü değişikliklerin devamı için bizler daha çok çalışacağız çünkü Ardahan'da bu hizmetlerin devam etmesini istiyoruz. Çalışmalar hakkında uzun bir konuşma yapan Baydar, Katılımcılara teşekkür ederek Ramazan ayının mübarek olmasını diledi.

Belediye Başkanımız Faruk Köksoy 2009 yılından buyana Ardahan da yapılan Belediye hizmetleri projeleri ve göreve gelmeden önce vermiş olduğu vaatlerle ilgili iki sunum gerçekleştirdi. 2009 yılında kendisinin yapmış olduğu sunumda yer alan projelere ek olarak, göreve başladıktan sonrada farklı projeleri ilave ettiğini yapmış olduğu son sunumda gösterdi. Başkan Köksoy, 2009 yılı Ardahan Belediyesinin içinde olduğu durumu ve hizmet anlamında yetersiz olduğunu, borçlanmaların çok fazla olduğunu anlattı. Daha sonra kendisinin seçimden önce vermiş olduğu sözleri ve Ardahan da ilk kez uygulamaya koyduğu hizmet ve projeleri görsel olarak sundu.

Ardahan da Ardahan Belediyesinin yaptığı hizmet ve projeler; 1.Şehrimizin İmar Planı yenilendi, 2.Kars Garajı, 3. Kapalı Halk Pazarı, 4. Kür-Kale Parkı, 5. Kent Park (Milli Egemenlik parkı), 6.Dere Islah ve Kuşaklama Çalışmaları, 7. Sahipsiz Hayvan Barınağı, 8. Cami Şadırvanları ve Umumi Tuvaletlerin Bakım ve onarımı, 9. Dolmuş hattı ve Dolmuş Durakları, 10. At arabalarının kaldırılması ve At arabaları kullananların istihdam edilmesi, 11. Yol ve kaldırım (Andazit) yapım çalışmaları, 12. C.Abdullah Gül Parkı, 13. Ardahan'ın eksik olan %70 kanalizasyon Şebeke hattı, 14. Her mahalleye yapılan çocuk oyun parkları, 15. Doğalgaz şebeke hattı, 16. Entegre Hayvan Pazarı, 17. AVM (alışveriş merkezi), 18. Serhat Ulu Cami, 19. 540 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi, 20. Tarım Köy projesi, 21. Otobüs Garajı düzenlemeleri, 22. Su deposu kaptaj ve şebeke çalışmaları, 23. Eski Belediye İş hanının yerine İş merkezinin yapımı, 24. Tarihi Köprü restorasyon projesi, 25. Atık su arıtma projesi, 26. Katı atık depolama sistemi, 27. Sıcak asfalt çalışması, 27. Çevre yolu üzeri Tedaş yanında yeni otogar projesi, 28. Hizmet binası bakım ve onarımları, 29. Cenaze hizmetleri, 30.Artan iş makineleri ve hizmet vasıtaları, 31. Temizlik ve çöp toplama sistemi, 32. Fidan dikim çalışmaları, 33. Çim ve çiçeklendirme çalışmaları, 34. Kadın Mesleki ve eğitim projeleri, 35. Sosyal ve kültürel etkinlikler(tiyatro, konser vb..), 36.Spora verilen destekler, 37. Dul Yetim ve yoksul ailelere yapılan yardımlar ve diğer hizmetler olmak üzere Görev süresi içerisinde yapılan ve Ardahan da ilk kez uygulamaya konulan hizmetlerle ilgili Başkan Köksoy yaklaşık 60 dakika sunum yaptı.

AK Parti Milletvekili Prof.Dr. Orhan Atalay, AK Parti döneminde yapılan hizmetlerden söz ederek, 2002 den önce insanların temel hak ve hürriyetleri ile ilgili yasaklı olan birçok prangaları kırdığını söyledi. Atalay, "2002 den sonra Türkiye'de insanlar özgürleşti. Dilleri, dinleri, anadilleri özgürleşti, kültürleri ile ilgili insanlar özgürleşti, Cem evleri özgürleşti. Özgürleşmeyenler ve huzurları kaçanlar kimlerdi biliyor musunuz? bir eli yağda bir eli balda olan faizle geçinen bu ülkenin nimetlerini yiyenler oldu bugün onlar rahatsız, bugün gençleri yoldan çıkarmaya çalışan onlardır. AK Parti İktidarından bunlar rahatsız oldular . Çünkü AK Parti Hükümeti onların haksız kazançlarını özgürlük alanlarını daralttı ve ellerinden aldı.

Ayrıca Orhan Atalay, Başta Ardahan Belediyesinin yatırımları olmak üzere, Ardahan'da toplam kamu yatırım tutarının 663 trilyon olduğunu ve bu paranın Ardahanın geriye dönük 1000 yıllık tarihinde görmediğini vurguladı. Atalay, Bu hizmetlerin devamı için önümüzdeki yerel seçimlere hep birlikte çalışacaklarınıda sözlerine ekledi.

İl koordinatörü Çoşkun Yürek; "Burada benden önce konuşma yapan Belediye Başkanımızın yapmış olduğu sunumda da gördüğümüz gibi; Ardahan da Belediye hizmetlerinin nerden nereye geldiğini görüyoruz bunlar çok önemli hizmetlerdir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Bunun yanında Devlet yatırımlarının da bugün farklı noktaya geldiğini görüyoruz. Ancak bunları birçok vatandaşımız bilmiyor bu noktada Parti teşkilatı olarak üzerimize düşen çalışmayı ve toplantılarımızı yapacağız ve bu yatırımları vatandaşımıza anlatacağız.

Çoşkun Yürek, Toplantıya katılan herkese teşekkür ederek, kadir gecemizi Cenabı Allah mübarek kılsın daha nice ramazanları bayramları Ak parti iktidarında yaşamayı bize nasip etsin" dedi.

Daha sonra AK Parti Milletvekili Prof.Dr. Orhan Atalay, iftar yemeği için sofra duası okudu. yemek sonrası program sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title