Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması

"Siyaset kurumu, milletin dışında birileri dizayn etmeye çalıştığında işte o zaman karşısında milleti bulur"

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Siyaset kurumu, milletin dışında birileri dizayn etmeye çalıştığında işte o zaman karşısında milleti bulur" dedi.

Andırın Kaymakamlığı'nın yeni hizmet binasının temeli, Ünal ve Vali Şükrü Kocatepe, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Andırın Kaymakamı Alper Çiftçi, Belediye Başkanı Baki Tezcan, İl Müftüsü Muhammet Gevher, AK Parti İlçe Başkanı Şaban Avcı ve vatandaşlarında katıldığı törende atıldı.

Ünal, burada yaptığı konuşmada, ilçeye bir hizmet binası daha kazandırdıklarını söyledi.

Andırın Kaymakamlık binasının deprem konusunda riskli olduğu ve yıkılma tehlikesi nedeniyle konunun İçişleri Bakanlığına aktarılarak yeni bina yapımına başlandığını belirten Ünal, diğer hizmetler gibi kamu binası hizmetini de Andırın'a kazandırıldığını ifade etti.

Milletvekilinin görevinin, devlet nezdindeki hizmetleri vatandaşa ulaştırmak olduğunu dile getiren Ünal, şunları söyledi:

"Milletvekili, oyunu aldığı, milletini ve seçmenini en iyi şekilde temsil eder ve ona gelecek hizmetin takibini yapar. Devlet nezdinde bizleri seçtiniz, evlatlarınız olarak Ankara'ya gönderdiniz. Bizim görevimiz de devlet nezdindeki hizmetleri sizlere göndermek. Çünkü, aslolan sizsiniz, sizin iradenizdir. Siyasetin tek ve nihai gayesi, millete hizmettir."

Milletin, mülkün de egemenliğin de sahibi ve hakimi olduğunu vurgulayan Ünal, vatandaşların sandıkta, egemenlik hakkını temsilcilerine verdiğini, temsilcilerin vatandaşa hizmet getirdiğini kaydetti.

Siyaset kurumunun, millet iradesiyle dizayn edildiğini dile getiren Ünal, "Siyaset kurumu, milletin dışında birileri dizayn etmeye çalıştığında işte o zaman karşısında milleti bulur. Siz, kendi kaynaklarınızla kendi hizmetinizi alıyorsunuz. Bizler de sadece layık olmaya, sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Siz, hizmet edeni getirir, hizmet etmeyeni götürürsünüz. O yüzden demokrasi ve siyaset kurumu kıymetlidir" diye konuştu.

Vali Şükrü Kocatepe de Andırın'ın, devlete önemli insanlar yetiştiren, eğitimli ve kültürlü insanlarıyla ülkeye katkıda bulunan, doğal ve şirin yapısıyla Kahramanmaraş'ın gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Andırın'ın ihtiyacı olan hizmet ve tesislerin birer birer karşılandığını belirten Kocatepe, "Hükümet konağımız, 2012'deki depremde hasar görmüştü, öncesinde de hasarlıydı. O bakımdan içimize sinmeyen bir tesis olması nedeniyle yıkıldı. Andırın Hükümet konağımız 2013'de yatırım programına alındı ve bu gün de temel atma töreni için buradayız. İnşallah kısa sürede tamamlanarak hizmete girecektir" dedi.

Konuşmaların ardından bina inşaatının temeli atıldı. - Kahramanmaraş

Kaynak: AA / Güncel

Şükrü Kocatepe Mahir Ünal Ak Parti Andırın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title