Haberler

AK Parti Dokunulmazlık Konusu İçin Muhalefetle Görüşüyor

Güncelleme:

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı dokunulmazlıklar konusunu CHP ve MHP ile görüştü. Heyet 15.30'da ise HDP ile görüşecek.

Ak Parti dokunulmazlık konusu konuşmak için muhalefetten randevu istedi.

İLK OLARAK CHP İLE GÖRÜŞTÜ

Ak Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, dokunulmazlıkların kaldırılması konusunu tartışmak için CHP Parti Grup Başkanvekili Levent Gök ile bir araya geldi. Görüşmede Bostancı'ya AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de eşlik etti.

"ÖNERİLERİNİ KURULLARIMIZDA GÖRÜŞECEĞİZ"

Gök toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Önerilerini yetkili kurullarımızda görüşerek, tekrar bir araya gelmeyi kararlaştırdık. Yetkili makamlarımızın yapacağı değerlendirmelerden sonra biz de görüşlerimizi kamuoyuyla paylaşacağız. En kısa zamanda görüşlerimizi paylaşacağız." dedi.

"GEÇİCİ DEĞİL KALICI ÇÖZÜM OLMALI"

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile de görüştü. Görüşme sonrası açıklama yapan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural "AK Parti anayasa geçici madde değişikliği önerisi yaptı. Partiler arası mutabakatın yanındayız. Geçici değil kalıcı çözüm olmalı. Gelin hep beraber birlikte teröre destek sağlayanlara karşı saflarımızı bir tutalım. Dokunulmazlığın sınırlandırılması ve kaldırılmasınının sonuna kadar yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizim önerimiz 83. maddede değişiklikle bunu kalıcı hale getirmek gerekiyor. Kendi görüşlerimizi ifade ettik. Geçici değil kalıcı çözüm olmalı. Teklif mevcut Meclis'teki dosyalarla ilgili bir teklif. Biz geçici düzenlemeden sonra kalıcı düzenlemenin de yapılması gerekiyor. Ben önerileri partimizin yetkili organlarımıza götüreceğim" dedi.

HEYET HDP ADINA ÖNDER İLE GÖRÜŞECEK

Heyet 15.30'da ise HDP'yi ziyaret etti. HDP tarafında Sırrı Süreyya Önder açıklama yaptı. Önder, dokunulmazlık konusunda tavırlarında değişiklik olmadığını belirtti.

İŞTE AK PARTİ'NİN MUHALEFETE GÖTÜRDÜĞÜ TEKLİF

AK Parti'nin teklifi, anayasaya geçici madde eklenmesini öngörüyor. Buna göre, kanun yürürlüğe girdiği tarihte Başbakanlık tarafından TBMM Başkanlığı'na havale edilen ve esas numarası olan yasama dokunulmazlığı tezkereleri ile Anayasa ve Adalet Komisyonları üyelerinden kurulu Karma Komisyon'da bulunan milletvekillerine ait yasama dokunulmazlığı dosyalarına dair, ilgili milletvekilleri hakkında Anayasa'nın 83. Maddesi'nin 2. fıkrasındaki "Seçimden önce veya sonra bir suç işlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclis'in kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz" hükmü uygulanmayacak.Kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren TBMM Başkanlığı ve Karma Komisyon Başkanlığında bulunan yasama dokunulmazlığı tezkereleri ve eki dosyalar 15 gün içinde ilgili yargı mercilerine gönderilmek üzere Başbakanlığa iade edilecek.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Naci Bostancı AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (50)

DEMOOOO:

burda amaç hdp olabilir ama akp li hırsızlar kabul etmiyecek

14
7
yanıtYanıtla
Jeder deren:

Insanlari kadirmayin yeter artik bizleri keriz yerine köymasinlar Akp ne yapmak istediyini. Biliyöruz turkiyede

13
6
yanıtYanıtla
bnt:

kes lan o dokunulmazlıklar kalkacak o terörsitler de yargılanacak

yanıt2
yanıt2
mersin:

işte türkiyenin yeni demokrasisi işte huzur işte herkes istediği gibi ifade durmak yok çalmaya devam

14
4
yanıtYanıtla
mersin:

kalkın ne yazar gerekirse bağımsız girer inadına hdp inadına

9
8
yanıtYanıtla
afyonlu:

hırsızlıktan yolsuzluktan arsızlıktan dosyası olmayan tek parti HDP. Sizleri canı gönülden saygıyla selamlıyorum

9
8
yanıtYanıtla
El turco:

Terörden gerizekali terörden yargılanıyorsun.. Pis vatan hainleri

yanıt0
yanıt0
hdfh:

akp saadet refah has saadet milli görüş demokrat

yanıt0
yanıt0
rahmetli:

Kucuk adam baska konusur, uzun adan baska. Bu hükumetin ne kendisine ne de söylediklerine inanirim ben. En onemli anlamadigim konu da bu millet niye bu AKP''ye oy verir. !!

11
5
yanıtYanıtla
Kiral:

Dokunulmazlıklar kalktı diyelim . . . . . bu siyasetçilere dava açacak babayiğit. . . . yargılayacak hakim savcı varsa bi anlamı var . . . .

15
0
yanıtYanıtla
Tüm 50 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title