Haberler

AK Parti'den CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki: Kadın hakları konusunda iki yüzlü davranıyorlar

Güncelleme:

AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na türban açıklaması üzerinden tepki gösterdi. Çelik, "CHP içerisindeki taciz ve tecavüz olaylarına sessiz kalan müttefikler, bu iki yüzlü siyasete destek veriyorlar. hala kadınlara kılık kıyafeti yüzünden saldıranlara susanlar kadın hakları konusunda iki yüzlü davranıyorlar" dedi.

CHP'li eski bakan ve milletvekili Fikri Sağlar'ın türban için yaptığı, "Türbanlı bir hakimin karşısına çıktığım zaman adaleti yerine getireceği konusunda kuşkum var" açıklaması birçok kesim tarafından tepki çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuyla ilgili olarak değerlendirmede bulunurken, açıklaması sırasında kullandığı "Vitrin mankeni" ifadesi muhalefet tarafından tepki çekti.

İktidar ve muhalefet üyeleri art arda yaptıkları açıklamalar ile birbirlerine tepki gösterirken, son olarak AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi.

Çelik sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, kadınlara yönelik tacizler ve başörtüsü istismarcılığı ekseninde CHP'nin gerçek yüzünü ifşa etmesi, suret-i haktan görünmeye çalışan muhalefeti "ittifak halinde" rahatsız etmiş.

"YASSIADA ZİHNİYETİ BÜTÜN YASAKÇI HALİYLE ORTAYA ÇIKIYOR"

Cumhurbaşkanımız kadına karşı ayrımcılığın her türlüsüyle mücadele ederken, vesayetin hizmetkarı olanlar, bugün demokrasi oyunu oynuyorlar. Ama her siyasi krizde kafalarının gerisindeki Yassıada zihniyeti bütün yasakçı haliyle ortaya çıkıyor.

"GEÇMİŞLERİ NEYSE BUGÜNLERİ DE O"

Bugün sözde kadın hakları savunuculuğuna soyunan muhalefetin, daha düne kadar kadınlarımızın kılık kıyafetlerine yasak getirilmesine, geçtiğimiz günlerde bir CHP'linin başörtülü kadınlara barbarca saldırmasına sustuğu bilinmektedir. Geçmişleri neyse bugünleri de o.

Demokrasiyi ve demokratik kazanımları siyasi oyun haline getirebileceğini zanneden CHP siyaseti, "iktidarı seçimle veya seçimsiz götüreceğiz" diyenlere ses çıkarmamış, teröre destek veren yancılarına dair üç maymunu oynamaya devam etmiştir.

"SİYASİ TAKİYYE PEŞİNDEDİR"

İnanç ve özgürlük temelinde samimiyetleri her sınandığında sınıfta kalmış zihniyet, "siyasi takiyye" peşindedir! Cumhurbaşkanımız iki yüzlülüklerini gösterdiğinde ittifak halinde ayaklanıp, sözde kadın hakları savunuculuğuna soyundular.

"DEMOKRATİK ÇİZGİYE GELMEK MECBURİYETİNDE KALDI"

Cumhurbaşkanımızın güçlü demokrasi ve kadın hakları mücadelesi sayesinde bu despotik zihniyet de demokratik çizgiye gelmek mecburiyetinde kaldı. Şimdi bu zihniyetin yegane amacı siyasi takiyye yoluyla demokratik kazanımları çalmaktır.

"İKİ YÜZLÜ DAVRANIYORLAR"

CHP içerisindeki taciz ve tecavüz olaylarına sessiz kalan müttefikler, bu iki yüzlü siyasete destek veriyorlar... "İktidarı seçimsiz götürmekten" bahsedenlere susanlar, hala kadınlara kılık kıyafeti yüzünden saldıranlara susanlar kadın hakları konusunda iki yüzlü davranıyorlar.

"CUMHURBAŞKANIMIZ BU DUVARLARI YIKMIŞTIR"

Bugün iki yüzlü siyaset yapanlar, yıllarca milletimizle özgürlükler arasında duvar olmuş kimselerdir. Sn. Cumhurbaşkanımız, bu duvarları yıkmış, cumhuriyetimizle milletimizi kaynaştırmış, özgürlükleri vatandaşa yaymış gerçek bir demokratik siyasete önderlik etmiştir..."

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP'li Fikri Sağlar'ın türban ile ilgili yaptığı tepki çeken açıklamasını değerlendirdi ve "Oy almak için bazı yerlerde başörtülü birkaç kişiyi de vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi inandırmıyor. Bay Fikri daha çok mesafeler alacağız sen çağın dışında kaldın, tabi Bay Kemal bir şey söyleyemiyor" ifadelerini kullandı.

"ÖZÜR DİLE"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kullandığı "Vitrin mankeni" açıklamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu ise, "Kadınlara istikamet çizmek, ne giyeceklerini, nasıl yaşayacaklarını söylemek kimsenin haddi değildir!" dedi ve hashtag açarak "Özür dile Erdoğan" ifadesine yer verdi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu AK Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title