Haberler

AK Parti'den Bursaspor Kulubü'ne Ziyaret

Bursa'da Yeni Stad Projesi ve Atatürk Stadyumu'nun Yerine Otel ve Alışveriş Merkezi Projesinden Vazgeçilmesinin Ardından Bursaspor Kulubü Başkanı Ali Karasu, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Özlüce Tesisleri'nin Önü ve Arkasındaki 60 Dönümlük Alan ya da İzmir Yolundaki 90 Dönüm Arazinin Kendilerine Tahsis Edilmesini İstedi. Başkan Ali Karasu, Bugün İtibariyle Birikmiş Borçları Ödediklerini, E...

Bursa'da yeni stad projesi ve Atatürk Stadyumu'nun yerine otel ve alışveriş merkezi projesinden vazgeçilmesinin ardından Bursaspor Kulubü Başkanı Ali Karasu, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Özlüce Tesisleri'nin önü ve arkasındaki 60 dönümlük alan ya da İzmir yolundaki 90 dönüm arazinin kendilerine tahsis edilmesini istedi. Başkan Ali Karasu, bugün itibariyle birikmiş borçları ödediklerini, Erkan Körüstan ve dönemin yöneticileriyle yaptıkları görüşmenin ardından bir milyon 200 bin dolarlık borcu bir yıl daha ertelediklerini bildirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise, sanayici ve işadamlarından borçlarını bir süre daha ertelemelerini isteyerek, "Bursaspor 5.büyük olmalı "dedi. Ak Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik de , Bursaspor'un başarısı için bütün kent dinamiklerinin el birliği içinde çalışmasını istedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin milletvekili adayları, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ve Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ile bir grup partili, Bursaspor yönetimini Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri'nde ziyaret etti.

"STAD PROJESİ TARİHİ BİR ŞANS"

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette Başkan Ali Karasu, çalışmalar hakkında bilgi verdi. Karasu zor bir görev aldıklarını belirterek, transfer çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. İç transferde takımın iskeletini bozmadıklarını hatırlatan Karasu, "Dış transferde hocamızın raporu doğrultusunda nokta transferler yapmak istiyoruz. Transfer olması gerektiği kadar olacak. Dış transferde 3-4 futbolcuyu daha renklerimize katıp kadromuzu güçlendireceğiz. Transfer olması gerektiği kadar olacaktır. Bursaspor'un birikmiş borçlarını ödedik. Şampiyonluk primleri dahil, bir lira geçmişten kimsenin alacağı kalmadı. "Mevcut stadı koruyalım" diye düşünüyorum. İleride lazım olur. Diğer takımlarımız var. Tarihi önemi var. Koruyalım. Onun dışında bizim yerlerimiz var. Özlüce Tesisleri'nin 30 dönüm önünde 30 arkasında yer var. Tam ortada tesisler var. Özlüce tesislerinin yanında stad yapabileceğimiz alan var. Bu alan ama kiralık ama 49 yıllığına bize tahsis edilse, Bursaspor yönetimi stadını kendisi yapar. Başkanların yardımcı olacaklarını biliyorum. Başkanlarımızın yardımıyla bu yerin Bursaspor'a tahsis edilmesini, olmuyorsa başkanımızın ortaya attığı İzmir yolunda 90 dönüm arazi bize tahsis edilirse, burada biz stadı yaparız. Bursaspor tarihi için şanstır" diye konuştu.

BAŞKAN ŞAHİN'DEN İŞADAMI VE SANAYİCİLERE ÇAĞRI

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin ise Bursaspor takımının hedefinin devamlı ilk 5 olması gerektiğini kaydederek, "Aşağılarda gezen, ortada dolaşan takım olmamalıyız. Rakip sıkıntı duymalı. Biz deplasmana giderken bizden çekinmeleri gerekiyor. Bunu hep birlikte oluşturmak durumundayız. Dijitürk gelirlerine konan temlikler için iş adamlarından istirham ediyorum. Sıkıntılı günlerdeyiz. ertelesinler. Bu bir mesajdır. Mesajımızın algılanmasını istiyoruz. Dijitürk gelirleri yarın başlayacak. Bursaspor birşey alamayacaktır. Yöneticiler sıkıntıya girecektir. Keşke alacaklarını silseler ama en azından ertelenmesini istirham ediyoruz. Stad projesini el birliği içinde konsensüsle yapmayı arzu ettik. Yarın Türkiye bir Avrupa bir Dünya kupası müsabakası aldığında Bursa, Kayseri ve Antalya'ınn gerisinde kalmamalı. Başkasına yakışan bize daha çok yakışır" diye konuştu. Şahin, Özlüce Tesisleri'nin teşrifatının devam ettiğini, bunu 1-2 ay içerisinde kulübe teslim edeceklerini de bildirdi.

FARUK ÇELİK'TEN ELBİRLİĞİ ÇAĞRISI

Ak Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik de kentin bütün dinamiklerine destek çağrısı yaptı. Transferde acele edilmemesini ve taraftarlar ile medyadan sabırlı olmalarını isteyen Çelik, "Mutlaka birkaç takviye ile bu kadronun sağlıklı hale tanışması gerekiyor. Başkanın borçlar konusundaki ifadesi, cesareti bizi memnun etti. Belediye Başkanımız ve hep birlikte Bursaspor'un yükünü hafiletme konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Gayret sarfetmemiz gerekiyor. Sanayici ve işadamlarımıza da görev düşüyor. Bursaspor'a gönül verenlerin duyarlı davranacaklarını, kulubü sıkıntıyasokacak adım içinde olmayacağına inanıyorum. El birliğiyle yerel ve geneliyle, medyası ve yönetimiyle kalıcı Bursaspor konusunda el birliği yapılmasının yararlı olduğu inancındayız" şeklinde konuştu.

Başkan Ali Karasu, temlikler konusunda görüşmelerinin devam ettiğini 5,6 milyon dolarlık borcun 1,2 milyon dolarlık kısmının ertelendiğini bildirdi. Karasu, Doğuş grubu ile yaşanan otomobil ve reklam sıkıntısı konusunda şirket yetkililerinin kendisini aradığını ve sorunun halledileceği yönünde söz aldığını da kaydetti.

(EY-İHS)

05.07.2007 16:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title