Haberler

AK Parti Adana Milletvekili Erdinç Açıklaması

"(Çözüm süreci) Cumhurbaşkanlığı makamına, yine böyle yüreği millet için atan bir insanın gelmesiyle de bu süreç inşallah sonuna kadar devam edecek"

AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, cumhurbaşkanlığı makamına yüreği millet için atan bir insanın gelmesiyle çözüm sürecinin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Erdinç, Seyhan Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Seyhan 67. Danışma Meclisi Toplantısında, ilk defa devletin başına gelecek kişinin milletin kendi hür iradesiyle sandıkta seçileceğini belirtti.

AK Parti'nin yaptığı her iş ve icraatta, "Milletin, devletin bölüneceği" ithamları yüklendiğini ancak bu konuları hayata geçirdikçe ülkenin bölünmek bir yana daha da güçlendiğini ve birleştiğini ifade eden Erdinç, şunları söyledi:

"Çözüm süreci denen bir süreç yaşıyoruz. Bunu bile yaftalarla hep engellemeye çalıştılar. Aslında engellemek istedikleri çözüm sürecinden ziyade kendi menfaatlerine dokunan bir iradeyi ortadan kaldırmaktı. Ama elhamdülillah milletimiz, AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında durdu ve geldiğimiz noktada bu süreci sağlıklı bir şekilde yürütüyoruz. İnşallah cumhurbaşkanlığı makamına yine böyle yüreği millet için atan bir insanın gelmesiyle de bu süreç inşallah sonuna kadar devam edecek."

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını, partinin tüm organ ve makamları ile vatandaşlar arasında anketle belirlediğini kaydeden Erdinç, şöyle devam etti:

"HDP ilkeli bir duruş gösterdi. Kendi aralarında kendi genel başkanlarını aday yaptılar. Bu ilkeli bir tavırdır. Belki siyaseten sevebiliriz, sevmeyebiliriz ayrı bir konu ama ilkeli bir şekilde kendi  çizgilerinde dimdik durdular. Bunun yanında CHP ve MHP kendi aralarında bir çatı örgütü kurmak için bir çalışma yaptılar. 'Önce çatıyı kuralım ardından altını doldururuz ' gibi bir mantıkla hareket ettiler. Bu çalışmada kendi parti yöneticilerinin dahi haberi yoktu."

Toplantıda, CHP ve MHP'den istifa ettiği belirtilen 3 kişiye parti rozeti takıldı.

Toplantıya, AK Parti il ve Seyhan ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı. - Adana

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Şükrü Erdinç Ak Parti Seyhan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title