Haberler

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Stk Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Büyüklerin çocuklar adına karar verdiği bir Türkiye değil, çocukların da masaya gelerek kendileri için nasıl bir şey istediklerini ortaya koyacakları bir kültür oluşturmak istiyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "Büyüklerin çocuklar adına karar verdiği bir Türkiye değil, çocukların da masaya gelerek kendileri için nasıl bir şey istediklerini ortaya koyacakları bir kültür oluşturmak istiyoruz" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Türkiye Barolar Birliği toplantı salonunda, çocuklarla ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Kalkınma ve beşeri sermayenin temelinin çocuklardan geçtiğini söyleyen Şahin, "Temel hedefimiz çocuk haklarını içselleştirmek, bir davranış moduna dönüştürmek, bir kültür oluşturmak, çocuklarımızın doğuştan gelen haklarını oluşturacak şekilde temel politikaları güçlendirmek, çocuğun katılımcılığını arttırmaktır" diye konuştu.

"Büyüklerin çocuklar adına karar verdiği bir Türkiye değil çocukların da masaya gelerek kendileri için nasıl bir şey istediklerini ortaya koyacakları bir kültür oluşturmak istiyoruz" diyen Bakan Şahin, "Tek tipçi, tepeden inmeci bir yaklaşımla değil. Her bir bireyi kendi evladımız olarak görüp, onların yeteneklerine göre alternatifler oluşturmak ve sosyal devlet olarak bunu destekleyecek mekanizmalar kurmayı düşünüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Bakan Şahin, çocukların aile yanında eğitilmesini çok önemsediklerini vurgulayarak, "Eğer aile çocuğunu yoksulluktan dolayı yurtlara, kurumlara vermek zorunda kalıyorsa biz aile desteği vererek, çocukları anne ve babalarının yanına gönderiyoruz. Biz bu şekilde yaklaşık 8 bin evladımızı ailelerinin yanına gönderdik" şeklinde konuştu.

"HIZLA KOĞUŞ SİSTEMİNDEN ÇIKIYORUZ"

Bakan Şahin, Pozantı Çocuk Cezaevi'nde yaşanan olayların ardından gündeme gelen "Koğuş Sistemi"nden hızla uzaklaştıklarını belirterek, "Sevgi Evleri'ne ve Çocuk Evleri" modellerine geçtiklerini ve bu yeni sistemle beraber çocukların akademik anlamda başarılarının artacağına dikkat çekti. "Birleşmiş Çocuk Hakları Sözleşmesi'ni ilk imzalayan ülkelerden biriyiz" diyen Şahin, "Çocuk Koruma Kanunu'nu çıkarmış durumdayız ama geldiğimiz noktada vicdanımızı sızlatan 'bu nasıl oluyor' dediğimiz bir takım değişimlerin de olmasını hepimiz kabul ediyoruz. Özellikle çocuk istismarıyla ilgili 'ruh sağlığı bozulmuş mudur' gibi çok garip bir sorunun sorulduğu ve çok zaman kaybedildiği bir TCK'nın hızla değişmesi gerektiğini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Şahin, rehabilitasyon sisteminin kapsamına giren çocuk koruma sistemiyle ilgili bilgi vererek, "Bir taraftan çocuk haklarını geliştiren bir Türkiye olma noktasında hedefleri olan bir ülkeyiz. Diğer taraftan da koruyucu ve önleyici tedbirleri çok daha radikal alan, olaylar olmadan, testi kırılmadan yapılması gerekenlerin sosyal devlet olarak çok önemli olduğunu biliyoruz" dedi.

AİLE VE SOSYAL DESTEK UZMANLIĞI

Aile sosyal destek uzmanlığı gibi yeni bir projenin pilot aşamasında olduklarını anlatan Şahin, Kırıkkale ve Karabük'te iki ayrı modeli çalışmaya başladıklarını bildirerek, "Bu hafta içerisinde geldiğimiz noktayı bakanlık olarak değerlendireceğiz. Hemen bölgeler arası farklılığı görmek için de farklı bölgelerde bu çalıştığımız modeli yerel bazda değerlendireceğiz. Sonra da Bu sistemi bütün Türkiye'de uygulayacağız" açıklamasını yaptı.

Bakan Şahin, "Aile sosyal destek uzmanlığı sisteminin koruyucu ve önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini gören önemli bir sistem olduğunu" ifade ederek, "Her ailenin bir uzmanı olacak. Çünkü sosyal yardımlaşma sistemiyle verdiğimiz çok ciddi bir havuzumuz var. Bilgi ve teknolojiyi kullanarak TÜBİTAK'la beraber kendimizi sürekli geliştiriyoruz. Ama gördüğümüz başka bir gerçek var; yalnızca ekonomik destek ailenin sorunlarını çözmede yetersiz kalıyor" dedi.

Sözlerini Lübnan asıllı ABD'li şair, yazar ve filozof Halil Cibran'ın

'Çocuklar' şiiriyle tamamlayan Bakan Şahin, şunları kaydetti:

"Bugün yay, ok, okçu bu üçgende her birimize düşen görevleri belirlemek, oku gelişen ve değişen dünya düzeninde en ileriye nasıl atarız, bilim ve aklın irfanında, insanlığın rehberinde çocuklarımızı en ileriye nasıl taşırız. Bunun için beraberiz." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fatma Şahin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title