Haberler

Aile İçi Şiddet Hattı'na "Mor Gözyaşları" ile Destek

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden biri olan ‘’Türkiye’de Kadın Olmak’’ konulu panelde, kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla yapılan ‘’Mor Gözyaşları’’ isimli şarkı salondakilere duygusal anlar yaşattı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerden biri olan " Türkiye'de Kadın Olmak" konulu panelde, kadına şiddete dikkat çekmek amacıyla yapılan "Mor Gözyaşları" isimli şarkı salondakilere duygusal anlar yaşattı.

Kadınların iş, siyaset ve toplumsal yaşamdaki yerlerinin konu alındığı ve Haliç Üniversitesi tarafından organize edilen " Türkiye'de Kadın Olmak" başlıklı panel gerçekleşti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte kadının siyasal hayattaki yerini CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin ile MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, iş hayatındaki yerini Mobiliz.com CEO'su Özlem Yeşildere ile Etik Lider Akademisi'nden Nil Şenver, toplumsal hayattaki yerini ise Tara Kitap Kurucusu Selcen Gür ile Akademisyen ve Siyaset Bilimci Nilden Bayazıt Postalcı anlattı.

Haliç Üniversitesi Kağıthane Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte sözü ve müziği Selcen Gür'e ait olan "Mor Gözyaşları" isimli şarkı da katılımcılarla paylaşıldı. Şarkısının panelde dinletilmesinin kendisini çok heyecanlandırdığını ifade eden Tara Kitap Kurucusu Selcen Gür, "Bu şarkıyı tamamen kadına şiddet konusunu düşünerek ve bu konuya dikkat çekmek amacıyla yaptım. Daha sonra ise Kadın Dernekleri Federasyonu ile görüşerek onlardan destek aldım ve 8 Mart gününe şarkıyı hazırladık. Şarkıya Youtube üzerinden ulaşılabiliyor. Bu konuda asıl önemli olan ise ne kadar çok tıklama elde edersek aile içi şiddet hattına o kadar fazla bağışta bulunabilecek olmamız. Ben de burada hem şarkıyı katılımcılara dinletmek hem de bu konu ile ilgili düşüncelerimi anlatmak istedim" dedi.

KADIN MİLLETVEKİLLERİ KADININ SİYASETTEKİ YERİNİ ELE ALDI

Kadınların siyasal hayattaki yerlerinin de ele alındığı panelde, konu ile ilgili CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin ile MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem konuştu. Sözlerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, "Şiddet olmayan, kadına tacizin olmadığı, kadına şiddetin önlenmesinin konuşulmadığı bir duruma gelmemizi temenni ediyorum" dedi. Kadın olarak siyasette rol almak isteyenlerin öncelikle mutlaka hedeflerini belirlemeleri gerektiğinin altını çizen Erdem, "Mustafa Kemal Atatürk'ü annesi paşam diye severmiş, paşa olmuş. Onun için bizler de diyoruz ki kendinize bir hedef koyun, vekil mi, ilçe başkanı mı, il başkanı mı, bakan mı, başbakan mı, cumhurbaşkanı mı olmak istiyorsunuz buna karar verip daha sonra o yolda ilerleyin. Ben inanıyorum ki kadınlarımız hedeflerini koyduktan sonra o yolda çok sağlam bir şekilde ilerleyecektir. Gençlere bir başka önerim ise, eğitim yuvalarında ailelerinin kendilerinden öncelikle eğitim beklediğini unutmamaları. Akademik olarak başarının ardından siyasal faaliyetlere yönelmeliler. Zaten okul aşamasında mutlaka bir siyasi görüş olgunlaşacaktır ve bu noktada gençlerimizin çok dikkatli olması gerekiyor. İlk tercih edip, siyasete girecekleri partiyi çok iyi düşünmeleri gerekiyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Üniversiteli gençlerle hem Türkiye'de hem de siyasette kadın olmanın zorluklarına değindiklerini ifade eden CHP İstanbul Milletvekili Didem Engin, "Ben özellikle üniversiteli genç arkadaşlarımızla bir araya gelmeyi çok önemsiyorum. Çünkü bugün ülkemizdeki sorunlara baktığımız zaman bence yeteri kadar gencin karar alma mekanizmalarında olmaması sebebiyle bu tıkanıklıkları yaşıyoruz. Çok daha fazla kadın ve gencin siyasette aktif olması çok önemli. O yüzden, milletvekilleri açısından gençlerle bir araya gelmek, onlarla sohbet etmek, onların düşüncelerini almak, mecliste gündeme getirilmesini istedikleri konular hakkında fikir alışverişinde bulunmak çok önemli"dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arzu Erdem Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title