Haberler

Aile hekimlerine yönelik düzenlemeye tepki

Çorum'da Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışan doktorlar, TBMM'de görüşmeleri süren, kamuoyunda "tam gün" olarak bilinen Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Göre...

Çorum'da Aile Sağlığı Merkezlerinde (ASM) çalışan doktorlar, TBMM'de görüşmeleri süren, kamuoyunda "tam gün" olarak bilinen Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'ndaki bazı maddeleri bir gün süreyle iş bırakarak protesto etti.

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü önünde toplanan aile hekimleri adına basın açıklaması yapan Çorum Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Metin Çıtak, aile hekimlerinin ağır koşullar altında çalıştıklarını, Sağlık Bakanlığı'nın ise çıkardığı mevzuatlarla kendilerine yeni görevler yüklediğini savundu.

Aile sağlığı merkezlerinin yönetimine ek olarak söz konusu merkezlerin elektrik, su, ısınma, telefon ve internet faturalarını, kira ve stopaj giderleri, çalıştırılan personelin maaş ve sigortalarını ödeme görevlerinin de kendilerine verildiğini öne süren Çıtak, ağır koşullara ve iş yüküne rağmen birinci basamak sağlık hizmetinin temelini oluşturan koruyucu sağlık hizmetleri görevini de özveriyle yerine getirmekte olduklarını belirtti.

Torba Yasa Tasarısı ile aile hekimlerine ve aile sağlığı çalışanlarına eğitim adı altında hastanelerin acil servislerinde ayda asgari 16 saat nöbet görevi getirildiğini ifade eden Çıtak, şunları kaydetti:

"Gündüz yapılan mesainin ardından nöbet adı altında hastanelerde çalışmamız gerekecektir. Amaç acil eğitimi değildir. Başarı sağlanamayan uygulamalar nedeniyle hastane acillerinde oluşan yığılmayı çözmeye yönelik anlamsız bir girişimdir. Avrupa Aile Hekimleri Birliği acil serviste çalışmanın aile hekimlerinin görevi kapsamında olmadığını açıklamıştır. Sağlık Bakanlığı, bu uygulamalarda ısrar ettiği takdirde, birinci basamak hizmetlerinde, koruyucu sağlık hizmetlerinde yaşanacak aksaklıklardan sorumlu olacaktır."

Grup, açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

-protesto

Kaynak: AA / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Metin Çıtak Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title