Haberler

Aibü Rektörü ile Gülen'in Doktoruna Fetö İddianamesi

BOLU'da, FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı.

BOLU'da, FETÖ/PDY'nin üniversite yapılanmasına ilişkin soruşturma tamamlandı. Görevde olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun ile ikisi de firari olan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Gümüştekin ve Fethullah Gülen'in doktoru Kardiyolog Prof. Dr. Mehmet Yazıcı'nın da aralarında bulunduğu 77 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Yurtseven, gazetecilere yaptığı açıklamada 72 sayfalık iddianamenin 21 Mart tarihi itibariyle Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiğini söyledi. Başsavcı Yurtseven, FETÖ/PDY'nin AİBÜ'deki yapılanmasına ilişkin 130 kişi hakkında soruşturma yapıldığını, bunlardan 77'si hakkında, 'terör örgütüne üye olmak ve yönetmek', 'terörle mücadele kanununa muhalefet etmek' suçlarından iddianame hazırlanırken, 38'i hakkında delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildiğini, başka şehirlere taşınan diğer 15 kişinin evraklarının ise ilgili savcılıkları gönderildiğini kaydetti.

GÜLEN'İN DOKTORU ÖRGÜT YÖNETİCİSİ

Başsavcı Yurtseven, firari şüpheli Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Gümüştekin ile birlikte örgüt yöneticisi konumunda bulunan FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'in doktoru AİBÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yazıcı hakkında kırmızı bülten çıkarıldığını belirtti. Başsavcı Yurtseven, Bolu Tabip Odası eski Başkanı Doç. Dr. Fatih Demircioğlu'nun da tutuklular arasında bulunduğunu ve örgüt yapılanmasının önemli isimlerinden olduğunu kaydetti.

BANK ASYA'YI KURTARMAK İÇİN KREDİ ÇEKMİŞLER

Şüphelilerin iddianamede yer alan eylemleri hakkında da bilgi veren Başsavcı Yurtseven, "FETÖ/PDY örgütü ile organik bağları doğrultusunda kadrolaşma yaptıkları, yeni insan kadrosu devşirmeye çalıştıkları, himmet topladıkları, dini sohbet adı verilen sohbet toplantılarına iştirak ettikleri, örgütün talimatları doğrultusundaki çalışmalara katıldıkları, bankalardan kredi çekerek Bank Asya'nın kurtarılması için para yatırdıları, ByLock kullandıkları, örgüte yakın sivil toplum kuruluşları, sendika, vakıf, derneklerle bağlantılı oldukları şeklinde ididalar var" dedi.

REKTÖRE KADROLAŞMADA ORTAM YARATTIĞI SUÇLAMASI

Başsavcı Yurtseven, tutuksuz şüpheliler arasında yer alan ve AİBÜ Rektörü olarak göreve devam eden Prof. Dr. Hayri Coşkun'un iddianameye yansıyan eylemlerini de açıklayarak, "Kadrolaşmada ortam yarattığı, rektörlük seçimlerinde destek almak için bir takım kişilere aktif görevler verdiği, paralel yapıya sahip olan kişilerin desteğini alarak seçimleri kazanması sonrası tıp fakültesi ve diş hekimliği fakültesinde insiyatifi onlara verecek şekilde hareket ettiği, tarafgirli, yanlı uygulama, değişik tarihlerde değişik yöneticiler hakkında, akademisyenlerde olumsuz uygulamalar, bilimsel araştırma projelerinde pralel yapıya mensup öğretim üyelerine kolaylık gösterdiği iddiaları var" diye konuştu. Rektör Hayri Coşkun'un, FETÖ/PDY'ye finansal destek sağladığı gerekçesiyle kapatılan Bolu Dağı'daki 'İsmail'in Yeri' adlı ünlü et lokantasının bir şubesinin üniversite kampüsü içinde açılmasına izin verdiği iddiasına da iddianamede yer verildi.

Başsavcı Yurtseven, iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesi ardından şüphelilerin Karaçayır'daki nikah salonunda yargılanmalarına başlanacağını kaydetti.

- Bolu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mehmet Yurtseven Bolu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title