Haberler

Ahu-Can Has Sergisi Sanatseverlerle Buluştu

Ahu-Can Has Sergisi sanatseverlerle buluştu

Sinem ERYILMAZ - Hüseyin ÇAKMAK / İSTANBUL,(DHA) - IŞIK Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen ve küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'ın üstlendiği Koleksiyonerler Işık'ta (Işık'lıKoleksiyonerler) serisinin ilki olan Ahu-Can Has Koleksiyonu Sergisi sanatseverlerle buluştu.

Galeri Işık Maslak'ta iş, sanat ve cemiyet dünyasından davetlilerin katıldığı serginin açılışında Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Yeminli Mali Müşavir-Avukat Hüsnü Güreli, Işık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal İbiş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Solak, Genel Sekreter Vekili Dr. Levent İncedere, Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Eva Şarlak ve fakülte dekanları ile akademik kadronunun yanısıra İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz da katılım sağladı.

Serginin açılışında konuşan Işık Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Güreli, özel koleksiyonunu bu sergi için açan ve kendisi de bir Işık Lisesi mezunu olan Can Has'a teşekkürlerini iletti. Güreli ayrıca, "Çünkü böyle bir özgün sergide yer alan eserleri, öğrencilerimizin başka bir yerde bir arada bulabilmeleri, görebilmeleri çok nadiren yakalayabilecekleri bir fırsat" dedi.

"BİR TOPLUMU GÜZELLEŞTİREN SANATÇILARIDIR"

Işık Lisesi mezunu, Kadir Has Vakfı Yönetim Kurulu Başkanıve Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Can Has da konuşmasında şunları söyledi:

"Bir toplumu güzelleştiren asıl değerler, o toplumun insanları ve sanatçılarıdır. Bu da ancak eğitim ve kültürle olur. Işık Lisesi'nden ve Işık Üniversitesi'nden mezun olankoleksiyonerlerin, bundan sonra da Işık Üniversitesi'nde yeni sergiler açmasını çok isterim. İlk sergiyle bana bu fırsatı veren Işık Üniversitesi'ne çok teşekkür ediyorum."

FARKLI KUŞAKLARI BİR ARAYA GETİREN SERGİ

Türkiye'de koleksiyonerliğin son 10 yılda yaşadığı gelişime değinen serginin küratörü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman, "Daha önce olmayan bir alan. Şimdi çok yeni örneklerle zenginleşerek, varlığını sürdürüyor. Ama koleksiyonların yapıları, nitelikleri, içerikleri, kapsamları henüz tamamlanmış bir noktadan değil. İç tartışmaları olan bir düzeyde" ifadelerini kullandı.

"Burada sergilediğimiz Ahu-Can Has Koleksiyonu bu bakımdan çok ilginç bazı özellikler taşıyor" diyerek sözlerine devam eden Prof. Dr. Kahraman, "Bu koleksiyon farklı dönemleri çok iyi yapıtlarla ve çok iyi isimlerle bir araya getiriyor. Ben buradaki küratörlük çalışması içinde bu koleksiyonda birbirinden çok farklı örnekleri ortak diller, uzak ama birbirine temas eden anlayışlar doğrultusunda bir araya toparlamaya çalıştım. Farklı kuşakları bir araya getirerek daha ilginç bir model kurgulamaya çalıştım. Ortaya ilginç bir sergi çıktı" şeklinde konuştu.

ESERLER DUVARLAR ARASINDAN ÇIKARAK EĞİTİME KATKI SUNUYOR

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Eva Şarlak ise, "Işık'ta koleksiyonerlerin buluşmaya başlayacağı önemli bir koleksiyon seçkisi. ve 'Işık'lıkoleksiyonerler tarafından gerçekleştirilen ilk seçkiyi gerçekleştiriyoruz. Sayın Can Has bir 'Işık'lı. Bu nedenle de özellikle bu tür koleksiyonların artık duvarlar arasından çıkıp eğitim dünyası ve toplumla buluşması açısından oldukça önemli. Sanatı tanıma, sanatçı ile izleyicinin buluşması bizim için oldukça önemli bir nokta" dedi.

26 SEÇKİN ESER 14 ARALIK'A KADAR ZİYARET EDİLEBİLECEK

Çağdaş Türk Resim Sanatı tarihinin iyi ve önemli örneklerinden oluşan ve seçilmiş 26 özel eserin yer aldığı koleksiyon sergisinde; Fahrel Nisa Zeyd, Burhan Doğançay, Erol Akyavaş, Kemal Önsoy, Mübin Orhon, Abdurrahman Öztoprak, Canan Tolon, Ömer Uluç gibi sanatçıların eserlerinden örnekler yer alıyor. Sergi, 14 Aralık'a kadar Işık Üniversitesi Maslak Kampüsü'nde yer alan Galeri Işık Maslak'ta ziyaret edilebilecek.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Ahu Can Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title