Haberler

Ahşap Yatlar Yurt Dışına Çıkış Yapabilecek

Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, mavi yolculukta boy gösteren ahşap yatların, yabancı sularda sorun yaşamaması için cins tanımının değiştirildiğini bildirdi.

Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şubesi Başkan Yardımcısı Arif Yılmaz, mavi yolculukta boy gösteren ahşap yatların, yabancı sularda sorun yaşamaması için cins tanımının değiştirildiğini bildirdi.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bodrum guletleri"nin geleneksel metotlarla yapılan ahşap tekneler olduğunu söyledi.

Ahşap teknelerinin yapım tarzlarından dolayı uluslararası denizlerde bir takım muafiyetleri olduğunu belirten Yılmaz, yapılan yeni düzenlemeyle olması gerektiği gibi kağıt üzerinde yeni cins değişikliğinin yapılacağını ve ondan sonra yurt dışına çıkışlar başlayacağını kaydetti.

Kendileri için iyi bir haber olduğunu belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bizim yatlarımız için çok önemli bir durum, gerekli düzenlemeler yapıldı. Kağıt değişiklikleri yapıldığı zaman da teknelerimiz sorunsuz olarak Yunanistan ve diğer sulara çalışabilecek. Bundan sonra tekneci arkadaşlar müracaat edip cins değişikliklerini yaptıracaklar. Geleneksel metotlarla yapılan ahşap yatlar olduğu tescillenecek. Ondan sonra da çıkış işlemleri başlayacak."

"Mavi yolculuk"ta sektör temsilcilerinden Aykut Uzunşimşek, Yunanistan karasularında yaşadıkları sorunun kalıcı çözüme kavuşturulması için ilgili bakanlık yetkileri ile görüştüklerini ifade etti.

Yeni düzenleme ile teknelerinin "Özgün ahşap tekne" kodunu alacağını belirten Uzunşimşek, "Tekne sahipleri ticari yattan diğer statüye geçerek gönül rahatlığıyla Yunan adalarına turlarını yapacaklar. Artık teknelerimizin evrakları değiştirildikten sonra, ticari yattan, ahşap, özgün tekne koduna girecek. Deniz ticareti ile uğraşan arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz." diye konuştu.

Yurt dışına çıkamadıkları için sıkıntı yaşadıklarını söyleyen tekne kaptanı Erol Erdoğan ise, son gelişmenin sevindirici olduğunu ve kendilerini rahatlattığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Arif Yılmaz Yunanistan Bodrum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title