Haberler

AFAD Başkanı'ndan, gün boyu gelen SMS'lerle ilgili esprili açıklama: Telefon çocukta değil

Güncelleme:

AFAD, Marmara depreminin yıl dönümünde vatandaşların telefonlarına gönderdiği mesajlarla dikkat çekti. AFAD Başkanı Güllüoğlu esprili bir dille, "Telefon çocukta değil. Bir kamu hizmeti olarak operatörlerle birlikte gönderiyoruz. Yani kimse bu işten para kazanmıyor" dedi.

17 Ağustos 1999'da Gölcük'te meydana gelen 7,6 şiddetindeki korkunç depremde 17.480 kişinin hayatını kaybetmişti. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ( Afad ) ise o gün yaşananların bir daha olmaması için vatandaşalara hatırlatma mesajları attı. Gün içerisinde 4 farklı mesaj alanlar ne olduğunu anlamazken AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu'ndan bir açıklama geldi. Güllüoğlu, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "Telefon çocukta değil. Bir kamu hizmeti olarak operatörlerle birlikte gönderiyoruz. Yani kimse bu işten para kazanmıyor" dedi.

HATIRLATMA MESAJI

AFAD, "Bugün 17 Ağustos, hatırlatıyoruz!" şeklinde başlayan ve farklı uyarılarda bulunan 4 adet SMS'i milyonlarca kişinin telefonuna iletmişti.

TELEFON ÇOCUKTA DEĞİL!

Güllüoğlu, "AFAD'dan gelen SMS'ler üzerine; Telefon çocukta değil. Bir kamu hizmeti olarak operatörlerle birlikte gönderiyoruz. Yani kimse bu işten para kazanmıyor. AFAD kimseye yürümüyor ama evet hepinizi, bu ülkenin bütün insanlarını çok seviyor. Deprem unutulan bir gerçek, lütfen bu hatırlatmaları dikkatle okuyun. Sizin ve sevdiklerinizin hayatını kurtarabilir" ifadelerini kullandı.

17 AĞUSTOS 1999

21 yıl önce, 17 Ağustos 1999 yılında Gölcük'te meydana gelen 17 Ağustos Depremi 45 saniye sürmüştü. Her yıl anılan deprem, 7,6 şiddetinde gerçekleşti ve 17.480 kişinin hayatını kaybetmesinin yanı sıra 23.781 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Cep Telefonu Güllüoğlu AFAD Güncel Haberler

500

Yorumlar (56)

Ey Afad:

Ey Afad Bu mesajı millete değil Çevre ve şehircilik bakanlığına, belediyelere ve mütahitlere gönder. Ayrıca dikey değil yatay yapılaşma yapmamız gerekli diyen büyüklerimize hatırlat lütfen

71
2
yanıtYanıtla
Sevcan:

Halk hiç bir şeyi unutmadı acısı korkusu hala var mesaj atıp hatırlatana kadar bu mesajları inşaatçı müteahhit ve mimarlara yollayın da ölümlere sebebiyet vermesinler

63
3
yanıtYanıtla
Sedat Göral:

Bürokratın pişkinliğine bakın. Yaptığı açıklamadaki sululuğa bakın. Milleti akılsız bellemişler dalgalarını geçsinler. Makara makara Bakara değil

43
21
yanıtYanıtla
Hasan huseyin:

BEN YAPTIM OLDU BITTI......ILLAKI GONDERECEN LINKLER KOY BIR TANE GONDER DALLAMA.....NE BU ARKA ARKAYA......ALACAKLI GIBI

27
19
yanıtYanıtla
ali:

Geber dallama, ne vicdansız tipler oldunuz be

yanıt3
yanıt5
CANITIN:

parası halktan çıkacaktır,

25
15
yanıtYanıtla
vanlı:

gereksiz gereksiz hareketler. . .

27
9
yanıtYanıtla
maho ağa:

o sms leri vatandaşa değil yetkili , sorumlu olanlara gönderinde gereğini yapsınlar

28
2
yanıtYanıtla
Milyonlarca mesaj:

Gönderin gönderin nasılsa babanızın cebinden çıkmıyor sırf bişey yapmak için fuzuli masraf

28
2
yanıtYanıtla
KOMİK Mİ?:

Ne kadar ciddiyetsiz bir açıklama. Bu kafa ile, deprem olduğunda sınıfta kalırsın sen aga. Vatandaşla dalga geçeceğine işini yap.

23
4
yanıtYanıtla
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title