Haberler

Afad Deprem Dairesi Başkanı Nurlu'dan Deprem Açıklaması: Endişe Edecek Bir Durum Söz Konusu Değil

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Ege Denizi'ndeki deprem nedeniyle biri ağır, 266 yaralı olduğunu bildirdi.

AFAD Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu, Ege Denizi'ndeki deprem nedeniyle biri ağır, 266 yaralı olduğunu bildirdi. Nurlu, depremin büyüklüğünün küçülerek devam ettiğini vurgulayarak, "Panikten dolayı toplam 266 vatandaşımız çok hafif yaralandı. Yine panik nedeniyle bir ağır yaralanma söz konusu. AFAD olarak bölgede 666 personel görevini yürütmektedir. Endişe edecek bir durum söz konusu değil" dedi.

Nurlu, Ege denizinde meydana gelen deprem hakkında açıklama yaptı. Depremin Gökçeada'nın yaklaşık 40 kilometre kadar batısında denizde meydana geldiğini söyleyen Nurlu, "Bu depremden hemen 8 dakika sonra bir artçı deprem daha meydana gelmiş bu artçı depremin büyüklüğü de 5.3 olarak hesaplanmıştır. Şu ana kadar meydana gelen deprem artçı sayısı yaklaşık 70 adettir. Şu ana kadar 4.0'ten büyük altı tane deprem meydana gelmiştir aynı bölgede. Saroz körfezi civarında deprem meydana geliyor. Artçı şoklarımızın dağılımı da yine bu bölgede gözlenmekte. Deprem meydana geldiği andan itibaren gerekli tedbirleri aldık. AFAD Başkanımız Fatih Oktay ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız deprem esnasında Soma'daydı. Deprem haberini alır almaz harekete geçtiler. Şuan da Ankara'ya gelmek üzereler" ifadelerini kullandı.

-"DEPREM 40 SANİYE SÜRDÜ"-

En büyük artçı deprem büyüklüğünün 5.3 olduğunu vurgulayan Nurlu, çözümü yapılan en küçük depremin de 2.3 büyüklüğünde olduğunu kaydetti. Nurlu açıklamasında, depremin 40 saniye sürdüğünün de altını çizerek, "6.5 büyüklüğündeki bir deprem oldukça büyük. Bu yüzden de oldukça geniş bir alanda hissedilmesi söz konusu. İstanbul, Edirne, Tekirdağ, İzmir, Balıkesir ve Çanakkale illerimizde hissediliyor" dedi.

-"AYNI YERDE 2013 YILINDA DA 2 TANE HİSSEDİLİR DERECEDE DEPREM MEYDANA GELDİ"-

Aynı bölgede 2013 yılında da 2 tane hissedilir derecede depremin meydana geldiğini anımsatan Nurlu, şunları kaydetti:

"Bunların bir kısmı 8 Ocak 2013 yılında meydana geliyor. Gökçeada'nın yaklaşık 50 kilometre kadar kuzeyinde 6 büyüklüğünde bir deprem. 30 Temmuz'da yine bu bölgede 5.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiş. Tüm Türkiye'nin deprem aktivitesi 725 tane deprem gözlem istasyonumuz takip ediliyor. Bu depremin bir de şiddet olayı var. Şiddet olayı hissedilme değeridir. Başbakanlık AFAD tarafından, AFAD ret uygulaması kapsamında yapılan şiddet haritasına baktığımızda Gökçeada'da bu depremin şiddeti 7 olarak hesaplanmıştır. Çanakkale Merkez'de de bu depremin şiddeti 5 olarak hesaplanmıştır."

-"ŞU ANDA DEPREM BÜYÜKLÜKLERİ KÜÇÜLEREK DEVAM ETMEKTEDİR"-

Murat Nurlu, deprem sonucunda gelen bilgiler çerçevesinde Edirne ve Çanakkale'nin Gökçeada ilçesinde bazı evlerde çatlakların oluştuğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Bazı ailelerinde yaşadığı evlerde küçük çaplı hasarlar oluştu. Tekirdağ'da 2 caminin de minare tepesinde yıkıklar oluştu. Çok şükür şu ana kadar çok büyük bir hasar meydana gelmedi. Bizde bu depremden çok büyük bir hasar beklemiyoruz. Can kaybı ve yaralanma açısından çok şükür onda da bir ölümüz falan yok. Panikten dolayı toplam 266 vatandaşımız çok hafif yaralandı. Yine panik nedeniyle bir ağır yaralanma söz konusu. AFAD olarak bölgede 666 personel görevini yürütmektedir. İlerleyen saatlerde gelişmeleri paylaşacağız ancak endişe edecek bir durum söz konusu değil. Deprem aktivitesini takip edeceğiz. Şuanda deprem büyüklükleri küçülerek devam etmektedir."

-"TELEFON KESİNTİLERİ ARTIK SÖZ KONUSU DEĞİL"-

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Nurlu, bir soru üzerine, 1 Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde panik nedeniyle balkondan atlayan bir vatandaşın ağır yaralı olduğunu söyledi.

Depremlerin önceden tahminin günümüz teknolojisiyle çok fazla mümkün olmadığının da altını çizerek şöyle devam etti:

"Bu fay parçası üzerinde artçı olarak depremler devam etmekte. Burada enerji boşaldığı zamanda enerji sönecektir. Vatandaşlarımızın afet bilincine tam sahip olamamasından dolayı deprem anında herkes telefona yükleniyor. Cep telefonlarına ilk başta çok yüklenilmesinden dolayı bir kesinti olabilir. Ama artık öyle bir şey söz konusu değil."

Kaynak: ANKA / Güncel

Murat Nurlu Ege Denizi Gökçeada Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title