Haberler

Adı Süleyman Demirel ile Özdeşleşen Şehir: Isparta

Güncelleme:

Tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Demirel, memleketi Isparta için de önemli bir isim. Atabey ilçesine bağlı İslamköy Mahallesi'nde dünyaya gelen Demirel'in adı, ildeki pek çok kurum ve yerde yaşatılıyor.

ISPARTA SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ

Demirel'in ismini taşıyan kurumların başında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) geliyor. 1992 yılında kurulan üniversitenin ambleminde Isparta gülünün yanında Demirel'in imzasını bulunuyor.

Üniversitenin internet sitesinde Demirel'in, "Isparta'da kurulan üniversite benim adımı taşımaktadır. Benim adımın olduğu yerde de birincilik vardır" şeklinde sözlerine yer veriliyor. Demirel, adını taşıyan üniversitede birçok kez akademik yıl açılışına katıldı, öğrencilere ilk dersi verdi.

DEMİREL'İN ADINI TAŞIYAN LİDERLİK MERKEZİ KURULACAK

Bünyesinde olan 18 fakülte, 3 yüksekokul, 20 meslek yüksekokulu, 6 enstitüsü ile 46 araştırma uygulama merkezinde eğitim gören 70 bin öğrencisi bulunan SDÜ'de gelecek dönemde Süleyman Demirel adını taşıyan "liderlik merkezi" kurulması planlanıyor.

HAVALİMANINA DA İSMİ VERİLDİ

Süleyman Demirel adını taşıyan diğer önemli yer, kentteki havalimanı. 1997 yılında hizmete giren Süleyman Demirel Havalimanı'nın 5 bin 400 metrekare iç ve dış hat ortak kullanım alanında yılda 1,5 milyon yolcuya hizmet verebilecek kapasitesi bulunuyor.

ORGANİZE SANAYİ

Isparta'daki organize sanayi bölgesinin adı da 9. Cumhurbaşkanının ismini taşıyor. Gönen ilçesindeki Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi, 2003 yılında hizmete girdi.

Demirel'in adı, Isparta'da ayrıca pek çok bulvar, cadde, mahalle, okul ve kongre merkezine de verildi.

DEMİREL İSMİ NERELERDE VAR

Bunlardan bazılarının isimleri şöyle:

"Senirkent ilçesinde Süleyman Demirel Bulvarı ve Süleyman Demirel Mahallesi, Gönen ilçesinde Süleyman Demirel Ortaokulu, il merkezinde Süleyman Demirel Caddesi, Süleyman Demirel Kongre ve Sergi Sarayı ve Süleyman Demirel Fen Lisesi, Uluborlu ilçesindeki Süleyman Demirel Bulvarı."


Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Süleyman Demirel Isparta Atabey Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (9)

saitMobil-ANDROID:

bugünkü iktidar gibi devleti satmadi

19
10
yanıtYanıtla
ıspartalı:

olumsuz konuşan vatandaşa hayırdır beyler Ispartalılar size bir şeymi yaptıda kuyruk acınız var

13
6
yanıtYanıtla
98899889:

3 tane başbakan 1 cumhur çıkaran. 1 başkan 1 padişah sonrasında halifesini çıkaracak olan il rizede bir r. t. e nin üniversite ismi var demekki ıspartalılar rizelilerin kafayı yaşıyor olsalardı sokakların adıda devlet ismi olurdu

7
8
yanıtYanıtla
düşünün:

adam herşeyi ıspartaya yaptı türkiye ye ne yaptı

7
5
yanıtYanıtla
urfali:

alti ay sonra hep suleyman isimleri silinir vallahi isminin fazla kalacana inanmiyorum

4
4
yanıtYanıtla
kabakçı spartacıklar d:

BUNLAR KABAKÇIDIR DEMİRELDE HE5RSEYİ ISPARTAYA YAPMISTIR HAKKIM HELAL ETMİYEM ETMİYORUM ETMİYORUM BENİM DEĞİLMİ ETMİYORUM

4
3
yanıtYanıtla
tc:

demirel turkıyeye ne verdıki!!! he başa geldıgınde turkıye felaketi yasadı

3
2
yanıtYanıtla
Gencay baştürk:

77 tane rize kökenli vekil var mecliste küçüçük il 77 tane vekil vermesi bence çok yanlış bu lazlar hep banacı her kurumun başında kesin rizeli var Atatürk bile bıkmıştı bu rizelilerden boşuna bombalamadı Rize''yi atam

1
1
yanıtYanıtla
tracers:

bunun akrabaları ülkeyi soyup soğana çevirdiler , insnaları perişan ettiler onlara yol verende demirel idi, geç bile kaldı gebermek te şimdi hesap veriyo dur, cehennememde , fakir, fukarının hakkını hukukunu yediler die

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title