Haberler

Adana Yargıtay'dan, Eş Katili Kocaya 'Sadakatsizlik' İndirimi

Yargıtay'dan, eş katili kocaya 'sadakatsizlik' indirimi (2) 'YARGININ CİNSİYETÇİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ' Adana'da eşini öldürdükten sonra ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası alan Mehmet Köseoğlu'nun cezasında Yargıtay'ın 'sadakat yükümlülüğü' nedeniyle kararı bozmasının ardından ölen Ezgi Köseoğlu'nun ailesinin avukatlarından Fatoş Hacıvelioğlu açıklama yaptı.

Yargıtay'dan, eş katili kocaya 'sadakatsizlik' indirimi (2)

'YARGININ CİNSİYETÇİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ'

Adana'da eşini öldürdükten sonra ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası alan Mehmet Köseoğlu'nun cezasında Yargıtay'ın 'sadakat yükümlülüğü' nedeniyle kararı bozmasının ardından ölen Ezgi Köseoğlu'nun ailesinin avukatlarından Fatoş Hacıvelioğlu açıklama yaptı. Cezada indirim yapılmasına karşı çıkan Fatoş Hacıvelioğlu, "Günde 5 kadının öldürüldüğü bir ortamda, kadın katillerine haksız tahrik indirimi uygulamak onları teşvik etmek, ödül vermektir. Başka bir davada ise Nevin Yıldırım kendisine tecavüz eden adamı öldürdü hiçbir haksız tahrik hükmü uygulanmadı. Biz yargının cinsiyetçi olduğunu bu cinayetleri önleme konusunda üzerine düşeni yapmadığını düşünüyoruz" diye konuştu.

Davanın diğer avukatı Songül Yıldız ise son yıllarda kadın cinayetlerinde büyük bir artış olduğunu belirterek, "Devletin bütün birimlerinin, yargılama mensubu olarak hakim ve savcıların kadına yönelik şiddeti önleme konusunda duyarlı olmaları, bunu da hayata geçirmek için uygulamaları gerekiyor. Yargıtay'ın bu uygulamaları cinayet işleyen şiddet uygulayan erkeklerin indirimlerle cezaların kuşa çevirmek bir şekilde ödüllendirme yönlendirme oluyor" dedi.

Ölen Ezgi Köseoğlu'nun annesi Emel Daş ile babası Yılmaz Daş ise Yargıtay'ın bozma kararına tepki göstererek şöyle konuştu:

"Bizim başımıza gelen bu olay onların başına gelse bu indirimden yararlanmasına ne derlerdi. Biz olayı unutmaya çalışırken tekrar tekrar yaramızı kaşıyorlar. Artık kadın cinayetleri duymak istemiyoruz."

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Köseoğlu Yargıtay Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title