Haberler

Adana'ya Gitmek Üzere Yola Çıkan 10 Kişilik Ailenin Aracı Arıza Yapınca Çevre Halkı Aileye Sahip Çıktı

Güncelleme:

İzmir'den Adana'ya dönen 10 kişilik bir aile, araçlarının arıza yapması nedeniyle yolda kaldı. Bir tamirhanenin önünde battaniye ile konaklamaya çalışan ailenin fotoğrafı sosyal medyada paylaşılınca, çevre halkı seferber oldu.

Afyonkarahisar'da gece geç saatlerde araçları arıza yapan aralarında çocuklarında bulunduğu bir aile bir tamirhanenin önünde eksi 5 derecede battaniyelerle geceyi geçirmeye çalışırken sosyal medyada paylaşılan bu fotoğraf vatandaşları seferber etti.

GECEYİ TAMİRHANENİN ÖNÜNDE GEÇİRMEK ZORUNDA KALDILAR

İzmir'e mandalina toplamaya giden aralarında çocuklarında bulunduğu 10 kişilik bir aile çalıştıkları paralarını alamayınca memleketleri Adana'ya tekrar dönmek üzere yola koyuldu. Akşam saatlerinde Afyonkarahisar kent merkezi yakınlarında araçları arıza yapan mevsimlik işçi olarak çalışan aile bir çekici yardımı ile Afyonkarahisar 2. Küçük Sanayi Sitesi'nde bir tamirhaneye geldi. Burada tamircinin aracı sorununu gideremeyeceğini bildirmesi üzerine otele gidecek paraları olmayan aile çareyi tamir hanenin önündeki hurda araçların önüne battaniye sererek yatmakta buldu.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞILDI

Gecenin ilerleyen saatlerinde ailenin küçük çocuklarla birlikte eksi 5 derecelik soğukta dışarıda yattığını gören bir vatandaş, ailenin içler acısı bu durumunu fotoğraflayarak sosyal paylaşım sitesindeki bir platformdan paylaştı. Bunun üzerine seferber olan birçok vatandaş aileye ulaşmaya çalışırken 3 kişi ailenin kaldığı tamirhanenin önüne gelerek yol kenarında özel bir araç garajında misafir etti.

Ailenin büyüğü Ramazan Dalaman, araçları arıza yapınca durumları olmadığı için eksi 5 derecede çocuklarla birlikte dışarıda konaklamak zorunda oldukları belirterek başlarından geçen olayı şöyle anlattı:

"BURADA KALMAK ZORUNDAYDIK"

"İzmir Seferhisar'da mandalina işçisiydik. Orada çalıştık işimizi bitiremedik, bir ekonomik durumdan dolayı anlaşamadık. Çalıştığımız ücreti vermediler. Biz işi bıraktık. Memleketimizden bir miktar para temin ettik ve arabamızı yükledik, memleketimize gitmekteydik. Afyona 30 kilometre kala arabamız arıza yaptı. Araba arıza yapınca Afyon'dan bir kurtarıcı çağırdık, geldi. Aracımızı yükledik bizi bir tamircinin önüne indirdi. Tamirci aracın sağına, soluna baktı, arabanın tamir ihtiyacını gideremedi. Vakit geç oldu, buna rağmen üç tane tamirci daha getirdik onlarda bu tamiri gideremediler. Konaklamak zorunda kaldık. 10 kişilik bir aileye sahibim. Bazı güvenlik arkadaşlarımız sağ olsunlar bize yardımcı oldular. Yatak yerlerimiz yaptık ateş yaktık ısındık. Burada kalmak zorundaydım, çünkü mağdur durumdaydım. Gidecek yerim yok. Durumum olmadı zaten durumum olsaydı burada kalmayı tabi ki kimse istemez, eksi 5 derecenin altında. 2 yaşında, 7 yaşında, 11 yaşında çocuklarla kimse kalmayı istemez tabi ki. Yatmak zorunda kaldılar çünkü mağdur durumdayım."

"BİR ANDA EVDEN ÇIKTIM"

Aileye yardımcı olarak sıcak bir ortamda geceyi geçirmelerini sağlayanlardan Tamer Kayışoğlu isimli bir duyarlı bir vatandaş ailenin perişan bir vaziyette olduğunu belirterek "Afyon'da sosyal paylaşım sitesinde bir resim gördüm. Evimdeydim, bir anda çıktım evden ve adresi buldum. Aile çok perişan bir durumdaydı. Yardımcı olduk, diğer arkadaşlarımızda Afyon'da sosyal paylaşımda gören arkadaşların çoğu geldiler. Kendi imkanlarımızla bir garajda aileyi yerleştirdik, sıcak bir ortama kendi imkanlarımızla karınlarını doyurduk. Şuanda emniyetli bir şekilde burada, sıcak bir ortamda konaklama yaptırıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Sosyal Medya 3.Sayfa Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (22)

Bülent Özdil:

Harika bir haber. Güzel , insani bir davranış. Teşekkür ederim. İnsan olmanın onurunu koruyan herkes sağ olsun.

10
0
yanıtYanıtla
ali yildiz:

Allah sizden vé sizin gibi le d''en allah razi olsun iste insanlik bu saygilar

8
0
yanıtYanıtla
Yol yaptı yol ):

kendi ülkesinde mülteci olmuş insanımız. . Yazık çocuklara yav. . müzmin ve davetsiz misafirlerimiz yerine 40 milyar dolar bu garibanlara harcansaydı ya. .

4
2
yanıtYanıtla
Adınızı yazın:

Evet doğru söylüyon bukadar para niçin kendi milletimize harcanmaz?Burda büyük bir cevaplanması gereken bir soru var. Acaba baştakilerde mi Türk değilde yabancı yabancılara Türklerden daha çok değer veriliyor. nerdeyse bizden iyi durumdalar büyükler bol keseden bilip bilmeden dağıtıyorlar. Ya bize hani bizler öküz gibi çalışalım el gelsin bedavadan paralara konsun. Ama bizler keriz çıkartmayız sesimizi. Seçimde görüşürüz?

yanıt1
yanıt0
Vatandas:

Sosyal devleti olan ulkelerde, boyle acil durumlarda barinma yerleri vardir.Ayrica standartlarla guclenmis devleti olan ulkelerde sigorta cok onemlidir.Sigortalar, yollarda kalana hotel veya kiralik arac verir..Tabii bu sigorta sirketlerine yaptirim uygulayabilecek devleti olan ulkelerde var maalesef..

5
0
yanıtYanıtla
xx:

dusuncen iyi art niyetine ayni sey soylenemez sigortanda extran varsa dedigin imkan saglanir devlet baskisi bos laf

yanıt0
yanıt1
LEVENT:

yurdumun güzel insanları sizede bu yakısır ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN

4
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

ALLAH RAZI OLSUN

4
0
yanıtYanıtla
SOSYALIST:

BU INSANLIGIN BITMEDIGININ FOTOGRAFI ALLAH RAZI OLSUN DUNYADA AHIRETTE YARDIM EDENLERE KALPLERI MERHAMETLE DOLUP TASANLARDAN

3
0
yanıtYanıtla
Musti:

Paralarınıda alamamışlar nerden nereye kimi zalim olmuş kimide vicdan sahibi.Allah sizlerden ve tüm iyilik yapanlardan razı olsun.zalimler içinde yaşasın cehennem

1
0
yanıtYanıtla
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title