Haberler

Abdullah Yeşil, İl Başkanlığına Aday

Güncelleme:

AK Parti Şanlıurfa İl Başkanlığı için ilk adaylık başvurusu yeminli mali müşavir Abdullah Yeşil'den geldi.

AK Parti, il kongresi yaklaşırken mevcut başkanın aday olmaması üzerine gözler yeni adaylık başvurusu yapacaklara çevrildi. İlk adaylık başvurusu ise Abdullah Yeşil'den geldi.

AK Parti, illerde kongresini gerçekleştirmeye devam ediyor. Şanlıurfa il kongresinin tarihi, 4 ocak 2015 şeklinde belirlenirken, partinin henüz il başkan adayı da netleşmedi. Mevcut İl Başkanı Yusuf Eğilmez'in milletvekili aday adaylığı için kongrede aday olmayacağını açıklaması üzerine gözler ortaya çıkacak adaylara çevrildi. İlk adaylık başvurusunu yapan isim ise Yeminli Mali Müşavir Abdullah Yeşil oldu. Zehra Kültür Bilim Vakfı ve Ensar Vakfı'nın kurucularından olan Yeşil, önceki akşam bir toplantı sebebiyle bulunduğu İstanbul'dan gelerek resmi başvurusunu il başkanlığına yaptı. Yeşil'in dışında başka isimler de il başkanlığı için geçiyor ancak başka resmi başvuru yapanın henüz bulunmadığı öğrenildi.

ABDULLAH YEŞİL KİMDİR?

1964 Şanlıurfa doğumlu. İmam hatip lisesini bitirdi. Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Doğu Ve Batı Bilim Düşüncesinin Öncüleri Machiavelli ve Nizamü'l Mülk Örneği adlı tezi ile yüksek lisans/master eğitimini tamamladı.

Çalışma Bakanlığında "resmi arabulucu" olarak çalıştı. Şanlıurfa Mali Müşavirler Odasında iki dönem başkanlık yaptı. Şanlıurfa Ensar Vakfı kurucu ve yöneticilerindendir. Zehra Kültür Bilim Vakfının kurucu ve yöneticilerindendir. MÜSİAD üyesidir. Aziz Babuşçu'nun öncülük ettiği Meslekte Birlik Gurubunun Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin Temsilcisidir. Türkiye Mali Müşavirler Birliği Üst Kurul Delegesidir. Halen Şanlıurfa'da yeminli mali müşavir olarak çalışmaktadır.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Abdullah Yeşil YUSUF EĞİLMEZ Şanlıurfa Ak Parti Yerel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title