Haberler

Abdülkadir Ömür: Trabzonspor ve Milli Takımda Başarılı Olmak İstiyorum

TRABZONSPOR'un genç futbolcusu Abdülkadir Ömür, Türkiye Futbol Federasyonu' na ait Tamsaha Dergisi'nin 151'inci sayısına verdiği röportajda hem Trabzonspor, hem de A Milli Takımda forma giyerek başarılı olmayı hedeflediğini söyledi.

TRABZONSPOR'un genç futbolcusu Abdülkadir Ömür, Türkiye Futbol Federasyonu' na ait Tamsaha Dergisi'nin 151'inci sayısına verdiği röportajda hem Trabzonspor, hem de A Milli Takımda forma giyerek başarılı olmayı hedeflediğini söyledi.

"A MİLLİ TAKIM İMKANSIZ DEĞİL"

1999 doğumlu orta saha oyuncusu Abdülkadir Ömür, A milli takımda forma giymenin kendisi için imkansız olmadığını söyledi. Bunun için çok çalıştığını anlatan Abdülkadir, "Türkiye'nin başında Fatih Terim gibi bir hoca var. Gençlerin şans bulabileceği bir hoca. Eskişehir'de oynanan Moldova maçında 8 - 9 genç ağabeyimiz oynadı. Onları orada görmek, bizim de cesaretimizi ve ümidimizi artırıyor. İnsan yükseldikçe alçalmayı bilmeli. A takıma çıktığınız zaman diğer oyuncular beş koşuyorsa sizin 10 koşmanız lazım. 'Bir şey oldum' zannediyoruz ve bu yüzden kaybolup gidiyoruz. Ağabeylerimin tecrübelerini bana anlatmaları ve ailemin de desteğiyle sınırı hiç bozmadan devam etmeye çalışıyorum. Genç Milli Takımlara seçildiğimde 13 yaşındaydım. O tarihte ilk kez U14 Milli Takımı oluşturulmuş, ben de seçilmiştim. Kademe kademe yukarı çıkmak istiyorum. Her Türk futbolcunun hedefi A Milli Takım formasını giymektir. Ben de buradan ümit milliye, oradan da A milliye gitmek istiyorum. Allah nasip ederse A Milli Takım'a kadar düzenli bir şekilde gitmek için çaba harcayacağım" diye konuştu.

"İLK SÜPER LİG MAÇINDA AYAKLARIM TİTREDİ"

Süper Lig'de ilk olarak bu sezon ilk yarıda oynanan Medipol Başakşehir karşılaşmasında forma giydiğini hatırlatan genç oyuncu, "Başakşehir maçında oyuna girmek inanılmaz bir histi. İlk önce ayaklarım titredi. Ağabeyler, 'İdmandaki gibi rahat ol. Kupa maçlarındaki gibi rahat hareket et' diye bana güven verdi. Mehmet ağabeye topu indirmiştim. O vurdu, direkten döndü. Gol olsa ilk maçımda asist yapmış olacaktım" dedi.

"FATİH TEKKE-GÖKDENİZ KARADENİZ GİBİ OLMAYI BAŞARACAĞIZ"

Abdülkadir Ömür, geçmiş yıllarda Trabzonspor'da başarılı performans sergileyen Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz gibi olmak istediklerini belirterek şöyle devam etti;

"17 yaşındaki bir çocuğu kampa çağırmak bir hoca için tartışılabilir bir karar olabilir. Ama Ersun hoca bana güvendi. 'Gelişime açık bir oyuncusun. Ben senin arkandayım. Gelişimin devam ederken yanında olacağım' dedi. Ben de oynayabildiğim süre zarfında onu yanıltmamaya çalıştım. A takımdaki tempoya ayak uydurabiliyorum. Çok şükür o süreci atlattım. Hocalarımın hepsi orta sahadaki oyuncunun gözünün çok açık olması ve sahanın her yerini görmesi gerektiğini söylüyor. Her idmanda bana ters ayağımla ilgili ekstra idmanlar yaptırıyorlar. Yusuf Yazıcı ağabeyle birlikte geziyoruz. Onunla çıktığımızda, 'İkiniz bu takımın geleceğisiniz. Geçmiş yıllarda Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz gibi oyuncular bu takıma nasıl hizmet ettiyse, siz de o yolda olacaksınız' diyorlar. Biz de inşallah bunu başaracağız. Yusuf ağabeyle idmanlarda hep kendi performansımızın üzerine çıkmaya çalışıyorduk. Forma şansı bulabilmemiz için onlardan çok daha fazla koşup, daha fazla mücadele edip, hocanın gözüne girmemiz gerekiyordu. Beraber sabrettik. Onun orada oynaması beni de daha fazla ümitlendiriyor."

Bir gün İspanya'da da futbol kariyerini sürdürmeyi hayal ettiğini dile getiren Abdülkadir Ömür, "Yurtdışında oynamak bence her oyuncunun hayalidir. İnşallah ben de bir gün İspanya'da oynamak istiyorum. İki tarafın da menfaatlerine uyuyorsa, ben de Trabzonspor'daki görevimi yerine getirdikten sonra gitmek isterim" diyerek açıklamalarını noktaladı.

- Trabzon

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Gökdeniz Karadeniz Fatih Tekke Trabzonspor Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title