Haberler

Abdulhamit Gül'ü Adalet Bakanlığı görevinden istifa etmeye götüren süreç! Soylu ve MOBESE çıkışı dikkat çekti

Güncelleme:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, dün gece istifa etti. Beklenmedik istifanın perde arkası merak edilirken akıllara Gül'ün daha önce muhtarlara metruk binaları yargı kararı beklemeden yıkabileceklerini söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ters düştüğü tartışma geldi. Gül'ün son dikkat çeken konuşmasında ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun MOBESE görüntülerinin paylaşılmasını dolaylı yoldan eleştirmesi dikkat çekmişti.

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Abdulhamit Gül'den boşalan Adalet Bakanlığına, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şükranlarını arz ederek yeni Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a başarılar dileyen Gül, Twitter'dan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 19 Temmuz 2017 tarihinden beri sürdürdüğüm Adalet Bakanlığı görevinden ayrılmış bulunuyorum. Kendilerine görevden af talebimi kabulleri için şükranlarımı arz ediyor, yeni Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ'a başarılar diliyorum."

SOYLU İLE TERS DÜŞTÜ

Gül'ün beklenmedik istifasının arkasında ise kulislerde bir süredir konuşulan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaşadığı anlaşmazlıkların olduğu öne sürüldü. Geçtiğimiz aylarda, Soylu'nun muhtarlara metruk binaları yargı kararı beklenmeden yıkabileceklerini söylemesi, Gül'ün de isim vermeden bu sözleri, "hukuka bağlı kalma zorunluluğu"nu vurgulayarak eleştirmesi dikkat çekmişti.

EN SON İMAMOĞLU VE MOBESE MESAJI VERMİŞTİ

Son olarak İstanbul'u esir alan kar fırtınası sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir balık restoranında yemek yemesi ve restorana gelirken kayda alınan MOBESE görüntülerinin basına yansıması gündem olmuştu. İmamoğlu MOBES kayıtlarının servis edilmesi nedeniyle hakkını hukuki yollardan arayacağını belirtmişti.

Bu tartışmalar sürerken, Adalet Bakanı Gül, "Geçmişte FETÖ'nün istihbarat ve veri madenciliğine verdiği özel önemi hepimiz biliyoruz. Ve bu çerçevede delil üreterek, tezgahlarla, oluşturulan kumpaslarla nasıl insanların kişisel haklarını ihlal ettikleri, nasıl mahremiyet haklarını ihlal ettiklerini hepimiz gördük, yaşadık. Usulsüz dinlemeler, kişilerin mahrem görüntüleri, özel bilgilerin ifşa edilmesi, verilerin hukuk dışı yollarla ele geçirilmesi gibi tüm hukuk dışı bu fiilleri hep beraber yaşadık. Hukuk devletinde esas itibarıyla haysiyet cellatlığı olmaz, itibar suikastı olmaz. Hukuk buna asla izin vermez, veremez, vermemelidir. Dijital kumpaslarla insanların hayatını tarumar eden, insanlara kumpas kuran, bu FETÖ'cü zihniyetin de asla ama asla unutulmaması gereken bir mücadele alanı olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz. Bu FETÖ'vari anlayışın uygulamaları da hiçbir zaman hiçbir suretle ve hiçbir kimse tarafından gerçekleşmemesi yönünde teyakkuzu ve bu konuda da hukukun gerekli tedbirleri alması en esaslı görevlerden biridir.

"VATANDAŞ, BİLGİLERİ İFŞA EDİLECEK BİR HALE GELMEDİĞİNDEN EMİN OLMALI"

Kişilerin kurumlarla paylaştığı bilgiler korunmalıdır. Bütün kurumlar ve başta da idare, bu sorumluluğu bihakkın yerine getirmesi lazım. Vatandaşın güvenerek verdiği bu bilgileri yarın başka yerlerde, medyada, sağda solda ifşa edilecek bir hale gelmediğinden emin olması lazım." demişti.

Gül'ün FETÖ'ye atıf yaparak verdiği mesajların Cumhurbaşkanlığı ve MHP'de rahatsızlık yarattığı, AK Parti içinde de eleştirilere neden olduğu öne sürüldü. Bunun üzerine Adalet Bakanlığı'nda görev değişimi yapıldığı iddia edildi.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Süleyman Soylu Abdülhamit Gül Bekir Bozdağ Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (23)

Mehmet Vatandaş:

Kimi değiştirirseniz değiştirin değişmeyen gerçek "balık baştan kokar"

252
70
yanıtYanıtla
Kurt bey:

Sende kimsin. Eğitimin ne

yanıt31
yanıt112
Gam Inpla:

Kurt Bey, "dahi" anlamindaki de'nin ayri yazildigini ilkokulda ogretiyorlardi. :))

yanıt63
yanıt13
Muhammed Nazif Dusunceli:

Baligin kokup kokmadigini ekrem baskanina sorman lazim:)

yanıt26
yanıt47
Mehmet Vatandaş:

senden eğitimliyim merak etme. Asıl sen kaç yaşındasın ve eğitimden anladığın ne

yanıt10
yanıt9
Trgtyldz:

Kurt musun keçi mısın burada artislik yapma

yanıt6
yanıt3
MUSTAFA YILDIRIM :

doğru yoldasın İmamoğlu,yanındayız..

159
127
yanıtYanıtla
Muhammed Nazif Dusunceli:

Ciddimisin espirimi yaptin?

yanıt53
yanıt44
Arda Yıldız:

iyide mobese kameraları zaten vatandaş tarafından da izlenebilenn gizli birşey değil ki.imamoğlu neden bu kadar rahatsız oldu neyi gizliyor? asıl bunu sorun

105
174
yanıtYanıtla
Murat Aksoy:

Mobese kameraları kapalı sistem çalışan,dışarıdan izlenmesi mümkün olmayan sistemdir, kayıtlar adli olarak mahkeme tarafından talimatla istenir, hariçten görüntü kaydına ulaşmak mümkün değildir

yanıt33
yanıt4
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title