Haberler

    ABD S-400'den Vazgeçmesi İçin Türkiye'ye Ültimatom Verdi' Haberine Rusya'dan Tepki

    Amerikan haber kanalı CNBC, ABD’nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sisteminden vazgeçmesi için iki haftadan daha az bir süre tanıdığını iddia etti. Rusya ise bu habere hemen tepki göstererek bu tür ültimatomların kabul edilemez olduğunu bildirdi.

    Türkiye, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın almak için anlaşmanın tamamlandığını ve bundan vazgeçmeyeceğini defalarca tekrarlarken Amerikan yönetimi Ankara'dan bu anlaşmadan vazgeçip Patriot savunma sistemi almasını istiyor. Taraflar arasında müzakereler sürerken Amerikan haber kanalı CNBC, ABD'nin S-400'den vazgeçmesi için iki haftadan daha az bir süre tanıdığını iddia etti. Rusya bu habere hemen tepki göstererek bu tür ültimatomların kabul edilemez olduğunu bildirdi.

    CNBC'nin isim vermeden atıfta bulunduğu birkaç kaynağa göre Türkiye S-400 almaktan vazgeçip, Patriot savunma sistemi almaya karar vermezse Türkiye ciddi yaptırımlarla karşı karşıya kalacak. CNBC'ye konuşan kaynaklar ABD'nin haziran ayının ilk haftasının sonuna kadar Türkiye'ye süre tanıdığını ve bunun uzatılmasının olası olmadığını bildirdi. Muhtemel yaptırımların başında Türkiye'nin F-35 savaş uçağı programından çekilmesi ve cezalar geliyor.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri Rusya Federasyonu Türkiye Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title