Haberler

ABD'de tamamen aşılanmış kişiler maske ve mesafe kurallından muaf olacak

Güncelleme:

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, ülkede koronavirüse karşı tamamen aşılanmış kişilerin iç ve dış mekanlarda, maske takmasının ve sosyal mesafe kurallarına uymasının gerek olmadığına karar verdi. ABD, 33 milyondan fazla vaka ile hastalıktan en çok etkilenen ülke konumunda.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) Direktörü Doktor Rochelle Walensky yaptığı açıklamada, Kovid-19'a karşı tamamen aşılanan kişilerin, özel durumlar haricinde iç ve dış mekanlarda maske ve sosyal mesafe kurallarına uygulamasına gerek olmadığını ifade etti.

"HEPİMİZ NORMALLİK DUYGUSUNU ÖZLEMİŞTİK"

Kararı "heyecan verici ve güçlü bir an" olarak nitelendiren Walensky, "Tamamen aşı olduysanız, salgın nedeniyle yapmayı bıraktığınız şeyleri yapmaya başlayabilirsiniz. Hepimiz bir miktar normallik duygusuna geri dönebileceğimiz bu anı özlemiştik" ifadelerini kullandı.

BAĞIŞIKLIĞI ZAYIF KİŞİLERİ DE UYARDI

Bilimin, CDC'nin tamamen aşılanmış kişilerin maske takmadan ve sosyal mesafe kurallarına uymadan, büyük veya küçük çaplı açık ve kapalı hava etkinliklerine katılabileceği yönündeki tavsiyesini desteklediğini belirten Walensky, bağışıklığı zayıflamış kişileri maske kullanımını tamamen bırakmadan önce doktorlarıyla konuşmaları gerektiği konusunda uyardı.

Walensky, "Bilim, aşılanmamış insanlar hakkında da çok net. Hafif veya ağır hastalık, ölüm veya virüsü başkalarına yayma riskiyle karşı karşıyasınız. Yine de maske kullanmalı ve hemen aşı yaptırmalısınız" dedi.

TOPLU TAŞIMADA VE HASTANELERDE MASKE KURALI DEVAM EDECEK

Maske ve mesafe kuralının uçak, tren, havalimanlarında, toplu taşıma merkezlerinde, hastaneler ve doktor muayenehanelerinde süreceği ifade edildi.

CDC, tamamen aşılanmış kişilerin federal, eyalet, yerel, kabile veya bölge yasalarının gerektirdiği yerlerde yine de maske takması gerekeceğini de hatırlattı.

ABD'DE TAMAMEN AŞILAMANMA ORANI YÜZDE 35'İ AŞTI

Vaka sayısının 33 milyonu bulduğu, can kaybınınsa 583 bini aştığı Amerika'da, koronavirüse karşı aşılama yarışı sürüyor. CDC'nin son verilerine göre Amerika'da en az bir doz aşısını olanların nüfusa oranı yüzde 46,4'ü bulmuş durumda. Tamamen aşılananların oranı da yüzde 35,4. CDC'ye göre 154 milyona yakın Amerikalı ilk doz aşısını yaptırdı, tamamen aşılanmış olanların sayısı 117 milyonu geçti.

BİDEN: AŞI OLUN YA DA OLANA KADAR MASKENİZİ TAKIN

Biden, ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinin (CDC) Kovid-19 kurallarına ilişkin yeni bir rehber yayımlamasının hemen ardından Beyaz Saray bahçesinde açıklama yaptı.

"Bugün ABD'de koronavirüs ile mücadelemizde muhteşem bir gün." diyen Biden, bu kararın ardında aşılamalardaki başarılarının olduğunun altını çizerek, "114 günde 250 milyon doz aşı yaptık. Bunun sonuçlarını da görüyoruz. 50 eyaletten 49'unda vakalar düştü." diye konuştu.

Biden, "Aşı olarak vatanseverlik görevinizi yerine getirdiniz. Şimdi kural çok basit, aşı olun ya da olana kadar maskenizi takın." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Koronavirüs Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title