Haberler

ABD'nin yeni başkanını belirleyecek kritik 2 eyalette son durum

Güncelleme:

ABD tarihinin en kritik seçimlerinden biri olan 3 Kasım başkanlık seçimlerinde oy sayımı devam ediyor. Trump geride başladığı yarışta arayı kapatırken, kritik eyaletlerde avantajlı girdi. ABD başkanını belirleyecek olan iki eyalet olan Michigan'da Biden öne giderken, Pensilvanya'da ise Trump seçimi önde götürüyor.

ABD'de 3 Kasım'da başlayan seçimler henüz sonuçlanmadı. Cumhuriyetçilerin adayı mevcut başkan Donald Trump ile Demokratların adayı Joe Biden arasında kıyasıya bir yarış yaşanıyor. Trump, büyük bir farkla geride başladığı yarışta arayı kapatırken, delegelerde son durum 238'e 213 Biden'ın lehine gidiyor.

Biden'in tüm oylar sayıldıktan sonra seçimi kazanacağına güvendiğini açıklamasının kısa bir süre sonrasında Beyaz Saray'da konuşan Trump, zafer kazandığını ve avukatlarının yüksek mahkemeye başvuracağını söyledi. Avukatların ne için başvuracağını ise açıklamadı.

TRUMP SEÇİMİ KAZANDIĞINI İDDİA ETTİ

Trump konuşmasında, "Bu seçimi kazanmaya hazırlanıyoruz. Açık olmak gerekirse kazandık da. Ulusumuz kandırılıyor. Kanunların düzgün şekilde uygulanmasını istiyoruz. Yüksek Mahkeme gideceğiz. Tüm oylamanın durmasını istiyoruz" dedi. Trump seçim usulsüzlüğü iddiasını neye dayandırdığını söylemedi.

Biden'ın seçilmek için salıncak eyaletlerin bazılarını Trump'tan alması gerekiyor. Biden'ın seçim heyeti umudunu, bir önceki seçimlerde Trump'a oy veren Michigan, Wisconsin ve Pennsylvania eyaletlerine bağladı. Ancak bu eyaletlerde oyların sayılması önümüzdeki günlere uzayabilir.

TRUMP PENSİLVANYA'DA, BİDEN MICHIGAN'DA ÖNDE

Şu ana kadar sayılan oylara göre Wisconsin ve Michigan'da Biden önde giderken, Pennsylvania'da Trump önde gidiyor. Daha çok Demokrat seçmenlerin kullandığı posta oylarının sayımına ise henüz başlanmadı.

Pensilvanya'da son durum: %54.8 Donald Trump - %44.1 Joe Biden (Oyların henüz %67'si sayıldı)

Michigan'da son durum: %49 Donald Trump - %49.4 Joe Biden (Oyların %94'ü sayıldı)

BİDEN BAŞKAN OLABİLMESİ İÇİN BAŞKA EYALET KOMBİNASYONLARINI DA KAZANMALI

Biden bu üç eyaleti kazanırsa başkan seçilmiş olacak. Ancak Fox News, Biden'in Arizona'yı kazandığı tahmininde bulunarak, Biden'in başka eyalet kombinasyonlarını da kazanarak başkan olabileceği ihtimali bulunduğunu gösterdi.

Trump ise Arizona'nın kendisini seçeceğini, ayrıca Biden'ın kazanmak istediği üç eyaletin ikisinde rakibini ekarte edebileceğini düşünüyor.

BİDEN'IN AÇIK FARKLA KAZANACAĞI TAHMİNLERİ BOŞA ÇIKTI

Biden'ın seçimi açık farkla kazanacağı beklentisi, ABD'li televizyonların Trump'ın seçimi kazanması için muhakkak alması gereken Florida'yı kazandığını ve Georgia, Ohio ve Texas'ta da önde gittiğini açıklamasıyla zayıfladı.

SALINCAK EYALETLERDE ADAYLARIN OYLARI BİRBİRİNE YAKIN

Sandıkların açılmasının ardından iki aday da partilerine yakın olan eyaletleri tahmin edildiği gibi kazanırken, kazananı belirleyen yaklaşık 12 "salıncak" eyalette adayların oyları birbirine yakın seviyelerde bulunuyor.

OY SAYIMI BİRKAÇ GÜN UZAYABİLİR

Geçen seçimi Trump'ın kazanmasını sağlayan bu eyaletlerde sonuçların çok yakın olması halinde oy sayımının birkaç güne uzaması ihtimali dahilinde.

İlk sonuçlar Trump'ın önde gittiğini gösterse de bu üç eyalette henüz posta ile kullanılan oyların işlenmesi yeni başladığından sayım uzayabilir. Koronavirüs salgını nedeniyle bu seçimde alışılmışın çok üzerinde ABD'li posta ile oy kullandı.

SALINCAK EYALETLERİN BAZILARINDA TRUMP'IN ÖNE GEÇTİĞİ GÖRÜLDÜ

ABD'de seçimin sonucunu belirleyen 12 salıncak eyaletin pek çoğunda kazanan netleşmese de Trump'ın öne geçtiği görüldü.

DEMOKRATLARIN SENATO'DA ÇOĞUNLUĞU KAZANMA İHTİMALİ AZALADI

Bugünkü seçimlerde başkanın yanı sıra Kongre temsilcileri de belirlenecek. Şu anki sonuçlara göre Demokratların Senato'da çoğunluğu kazanma ihtimali iyice azaldı. Demokratların Temsilciler Meclisi'ndeki hakimiyetlerini koruyacağı tahmin ediliyor.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Michigan Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (18)

Vatandaş34:

Biden kaznır diktatör trump kaybeder

8
16
yanıtYanıtla
akça:

biden gelince gercek dikdatör kim görürsün

yanıt19
yanıt5
Avşar:

Diktatörler de seçimle mi belirleniyor. Çok garip

yanıt2
yanıt0
Alooo:

Sen gercekten sacmalamissin kanka . Trump i diktator yaptin ya pes yani. Baba Bush ile Junior Bush yada obama desen neyse. Sen gundemi takip et biraz bilgi sahibi ol sonra fikir sahibi ol.

yanıt0
yanıt0
MHPLI:

Bizde de degisiklik olmali Yeter artik be

10
8
yanıtYanıtla
Mehmet:

Yalancı MHP li degilsin. Muhtemelen kriptosun.

yanıt2
yanıt1
Avşar:

Kim gelmeli mesela

yanıt1
yanıt0
eski akp li:

bundan sonra biri çıksın ben evliyayım dese oy verirsem şerefsizim

yanıt0
yanıt0
kalp gözü:

A . şıkıda B . şıkkıda D. şıkkıda E. şıkkıda hepsi aynı kişlilerin getirdiği önümüze koyduğu calılar Allaha çok şükür uyandım bunların hepsi aynı biri dincilikle biri milliyetçilikle biri bilmem neyle insanların duygularını sömürüp sonrada değerlerini sömürüyorlar paralarına para saltanatlarına saltanat katıp alıp gidip sonra diyeri geliyo hepsinin canı cehenneme

yanıt0
yanıt0
Batuhan:

Dikkatinize pelsilvanda gülen evendiniz tramp a oylarını vermiş rahatı bozulmasın diye

0
1
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title